Att gå igenom alla färger.

 
 

Godmorgon!

Jag får en hel del frågor om dom olika färgerna i Lanthandeln, så jag tänkte att vi kunde sammanställa alla i ett inlägg så slipper ni leta genom kategorierna?

So here it goes:

 
 
 

brum

 
 
 

Buses rum.

Här inne finns en leraktig, mjukt kola-mot-liiiiite-rosa nyans som heter 60. Klei och kommer från Lauthentique. Den är ganska ”gräddig” och mjuk och på bilden kan ni se den i motljus och vanligt ljus.

Lauthentique är en kritfärg som ger ett extremt matt, lyxigt och ”vispat” resultat – nästan som mousse. Den blir inte levande som tex Kalklitir utan passar för er som vill ha en slät, jämn, silkesmatt yta utan de där tydliga penseldragen.

60 Klei finns här.

 
 
 

shall

 
 
 

Stora hallen.

Där finns Lauthentique nummer 78 Duinen. En lite nougatig färg som jag tycker passar bra in med sovrummet och vardagsrummet utan att vara för lik.

(Mattan får jag miljoner frågor om – det är en gammal Day Home i jute och den färgen görs tyvärr inte längre, men dom har ju andra).

 
 
 

lhall

 
 
 

Lilla hallen fick även den Lauthentique;

en slags mjuk, varm grå som heter 79 Eeinheid. Färgprovet ser ni här, andra bilden.

 
 
 

srum

 
 
 

Sovrummet!

Där har jag Kalklitir (såklart, jag måste ha Kalklitir i sovrummet) och här har vi färgen som dom tog fram åt Buses rum i Lutande Huset – nämligen Leo. Här inne är det målat med x-strokes för att få den där drömmiga, molniga känslan jag så gärna ville ha.

Älskar den färgen.

 
 
 

vrum copy

 
 
 

Och så vardagsrummet!

Där har vi färgen jag tog fram tillsammans med Kalklitir: Emma.

Och som ni kan se på bilderna så skiftar den en del med hur ljuset fallet; den vänstra bilden är mitt på dan och på den högra är det motljus och ni ser enklare det levande i den. Här inne målade vi med vanliga strokes, uppifrån och ner, för jag ville ha den där ”stripiga” känslan och inte lika molnigt som i sovrummet (om ni vill ha mer tydlig struktur i färgen så välj en med mer pigment; vill ni ha en mindre levande Kalklitir så välj en med mindre pigment, alltså en ljusare. Den här typen av ”stripighet” går inte att få fram med tex Leo).

Skillnaden mellan Emma och Leo är att Leo är mer pastellig och mjuk och slår mot blått, medan Emma är lite mörkare och mer cementig och slår mot brunt. Så skulle jag nog säga.

(Och ni har väl inte missat att Kalklitir har öppnat webbshop? Alla färger samlade på ett och samma ställe! Finns HÄR).

Och det var en parad av färger det! Ovanvåningen och köket tar vi en annan dag.

Heja färg!

 
 

Rekommenderade inlägg

19 kommentarer till “Att gå igenom alla färger.

 1. Hej! Såå fint ni har… Man blir alldeles varm i själen när man ser en bildkavalkad så här!!! =) Är väldigt sugen på att måla mitt vardagsrum (till o börja med) med L’authèntique. Är lite nyfiken på hur du tycker den funkar med barn o hund, går den att torka av om det behövs och så?? Önskar dig och de dina ett gott nytt! Kram

 2. Så himla fina bilder!! Ska spara det här inlägget så jag har det när jag flyttar. Underbara tips!

  Du, ett tips till dig eller din webbdesigner. Kand u inte lägga till en liten knapp som gör att man får ett mejl om/när du svarar på en kommentar? Det läggs upp så mycket inlägg och jag är ganska virrig, och att minnas vilket inlägg jag frågade någonting på är inte alltid det lättaste, och du skriver ju så många inlägg! Det vore så smidigt om man kunde välja att få en liten note i mejlet om att nu har emma svarat på inlägg XXX 🙂 XD

 3. Alla rummen är så underbart vackra. Vilken färg skulle du rekommendera till ett mindre rum med vita möbler och svart säng? Rädd för att det blir för mörkt.

 4. Dear Emma,

  would you tell me please: which lamp is it in your stora hallen?
  I really like your blog!!!

 5. Hej! Fina bilder på vacker interiör (och bra blogg)! Jag har en undring; jag har väggar i äggoljetempera motsvarande dina nyanser och har nu bestämt mig för att måla trägolven för att få det mer lättskött. Tänkte först linoljefärg men det är så förfärligt mycket jobb med det. Vilken färg (och nyans) har du på dina golv? De ser ”lagom” matta ut tycker jag.
  /Vicki

 6. Älskar Kaklitir och nyansen Emma och tänker måla med den i vårt matrum/vardagsrum! Blir nyfiken på vad du har använt för färg till lister och foder och vilken vit nyans har de?!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *