Att inte ha det lika vintervitt längre.

 
 

3V6A4726 copy

3V6A4727

 
 

För bara någon dag sen såg det ut såhär.

Magiskt.

Snö, disigt och så kallt att frosten klängde sig fast på alla grenar och gjorde världen som en slags H C Andersen-saga med sitt gnistrande vita.

 
 

3V6A4739

3V6A4742

 
 

Jag ÄLSKAR när även träden är vita, då är det liksom vinter på riktigt. Det händer dock inte så ofta här nere, blir sällan riktigt så kallt, men nu fick vi alltså njuta av det i en dag eller så och det får man väl vara glad för.

Just den här dagen passade vi även på att samla ihop alla badkläder och bege oss till simhallen, Buse och jag. Vi har en så himla fin simhall här i Ystad tycker jag – många bra bassänger, ett litet ”äventyrsland” med strömmande vatten och vattenfall och två stycken babybassänger om man har en pytte med sig. Det är där Buse går i simskola också, förresten.

Ett toppenställe.

 
 

3V6A4749

 
 

Pepp kille på väg!

 

3V6A4754

 
 

Han hade nämligen fått en egen h a j f e n a och det var ju cirka hur coolt som helst såklart, och han hade pratat i dagar om när hajfenan skulle komma så att han kunde få testa den och se om han simmade lika fort som en haj med den på (fenan fick han av Eva på springochlek.se som en uppmuntran i sitt simmande – den fungerar som armpuffar typ men mycket mer ergonomiskt och hjälper barnet att flyta när man ska lära sig simma, står mer här). Här har han den dock upp och ner, men det gör ju inget när man bara provar den på torra land för att man är så sugen att ha den på att man helst inte vill vänta innan man kommit ut.

Väl i vattnet visade den sig vara en tiopoängare och en enorm hjälp i att ge honom trygghet och framförallt rörelsefrihet.

 
 

3V6A4758

 

Och när vi lämnade badhuset två timmar senare var det redan mörkt, och vi var hungriga som vargar och åkte hem och åt carbonara med resten av familjen.

Nu är det dock som sagt plusgrader och inte det minsta lilla frost på träden och knappt någon snö kvar heller för den delen, men vi hade iallafall RIKTIG vinter det här året, det hade vi.

 

2 kommentarer till “Att inte ha det lika vintervitt längre.

  1. I Skåne kanske man kan längta efter vår redan nu men i övriga landet begriper jag inte vad vintermotståndarna vill så här års? Ha regn och smutsigt slask, som denna morgon i Svealand? Eller grönt och 10 plusgrader hela vinterhalvåret? Icke normalt på dessa breddgrader. Jag vintermissionerar mer än någonsin och instämmer i dina vackra bilder: det är magiskt med gnistrande snö och is och vita träd ser ut som en saga. Halleluja. Simma lugnt.

  2. Här har vi en hel del slask, men samtidigt är det skönt med lite varmare temperatur, huset vi bor i är gammalt och blir väldigt kyligt när det börjar gå mot -20! Så nu kan man mer mys elda istället för att flå elda ^^ Hoppas ni får en härlig dag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg