Att visa lite mer från vardagsrummet!

 

3V6A9105

 
 

Kors i taket – hon har plockat fram zoomobjektivet igen!

Jamen typ så. Jag vet att det är roligt att se hur det ”hänger ihop” ibland också, och med det fasta objektivet som jag  A L L T I D har på kameran så har man helt enkelt inte möjlighet att få med så mycket av rummet i en och samma bild (även om jag backar ut i hallen) så jag får helt enkelt byta till zoomet då och då för att kunna ge er mer ”mäklarversionen” av bilderna.

(Om zoomet har jag inte alltid på kameran av två enkla anledningar; för de första så är det så himla stort och tungt och otympligt att ta med sig, och för det andra så är det inte alls lika förlåtande vad det gäller att fota i dåligt ljus och den här årstiden så har vi ju inte så mycket annat än dåligt ljus).

Men iallafall; bilder på vardagsrummet!

Såhär såg det ut igår vid lunch, men så ser det inte ut alls längre för den nya mattan har kommit och slängdes upp igår och förändrade rummet hur mycket som helst. Så ni får nya vardagsrumsbilder snart.

Men det finns två ingångar in i vardagsrummet; en från lilla hallen och en från stora. Den här bilden är från lilla hallen.

 
 

vrum2

 
 

Väggarna är målade med färgen jag gjorde med Kalklitir; Emma.

Finns mängder att läsa om det ifall ni väljer kategori Lanthandeln – Vardagsrummet i menyn längst upp. Sitter ni vid en dator klickar ni på det som ser ut som tre stycken streck som ligger ovanpå varann uppe i högra hörnet. Bredvid den ser ni ett förstoringsglas, klickar ni på det kan ni söka efter vad ni vill här på bloggen. Ett annat tips för er som läser bloggar och ställer en fråga ni inte får svar på (jag försöker svara, men ibland missar man) är att helt enkelt googla. Jag kan garantera att er fråga blivit ställt förut, och vill ni till exempel veta vart mitt vardagsrumsbord är ifrån googlar ni kanske ”att vara någons fru bord vardagsrum” så kommer ni hitta att det är från ILVA. Så slipper ni vänta i veckor på att bloggaren ska komma ihåg att svara, och ni slipper ställa frågan fler gånger vilket jag ser ibland händer inne hos andra. Bra va?

Men iallafall!

 
 

3V6A9115

 
 

En liten detaljbild måste man ju få med, inte sant?

 
 

3V6A9119

 
 

Såhär hänger den stolen ihop med resten!

 
 

Stolen är från Lakewood Living, den runda spegeln är ett IKEA-hack jag gjort, fårfällarna köper jag oftast hos Johan när han är på Huseby och den stora tuppen är från Love Warriors, och vår taklampa här inne är Empire i vitt (finns här).

Mattan fanns hos Copperplate innan, men nu är den alltså utbytt. Och jag väntar på nya kuddar, ho hooo. Dags att våra till det lite.

 
 

3V6A9136 (4)

 
 

Åt andra hållet!

Där ser man den lilla hallen, kakelugnen (som även syns i stora hallen, den är liksom inbyggd), rottingstolen från Tine K och så ett skåp som är ett riktigt OOAK ifrån Alma&Artur (OOAK = one of a kind, det finns alltså inte fler/finns bara i ett ex, de flesta skåpen här hemma är såna där unika saker jag hittat på auktion eller loppisar eller typ Alma&Artur). Och så den dekadenta, barbröstade damen vi köpte i Prag, hon är nu dock censurerad av dagsljuset.

 
 

vrum

 
 

Lite fler detaljer igen, minsann.

Den fina vintage bänken och halsbandet med fjädrar kommer från LW, korgen med blöjorna har ni redan sett ja, och lampan brukar jag få många frågor om – det är en gammal sjöborrelampa jag hittade på nåt som hette Dalani för flera år sen. Tror dock inte den sidan finns kvar?

 
 

3V6A9179

 
 

Och så sista vyn!

Detta är då från soffan sett, och rakt fram ligger stora hallen och bortom pardörrarna finns vårt sovrum. Åt höger är alltså den andra ingången, den från lilla hallen.

Och detta, mina damer och herrar, var alltså vårt vardagsrum!

Bilder på hur det blev med nya mattan kommer.

 

Rekommenderade inlägg

20 kommentarer till “Att visa lite mer från vardagsrummet!

 1. Snyggt som tusan! Så härligt med sådana ytor i vardagsrummet att det bara slukar två så stora skåp! Läckert!
  Jag skulle helst bara möblera med stora, gamla, vackra skåp men det finns ju en praktisk verklighet att förålla sig till 😉

 2. Hej
  Fint hos er. Vilken fin inbyggd kakelugn och stora härliga golvytor. Men jag är nyfiken och frågar om det är ett medvetet val att ha så lite på väggarna? Märks mest på första bilden.

  1. Både ja och nej. Jag vill inte bara slänga upp tavlor ”för att ha något uppe” utan adderar i den takt jag hittar något som jag verkligen tycker om.

 3. Alltså hur kan du vara så bra på inredning, hur blir man det, föds man med talangen eller? Fattar inte hur jag ska kunna få samma inredningsskalle som så många andra också verkar ha. Det ser jättefint ut, otroligt snyggt. Jag älskar stilen, det är en stil jag aldrig någonsin hade tänkt ut själv för om jag ser delarna var för sig så gillar jag de inte personligen men sammansatta i ett rum ser de så passade och fina ut. Bra jobbar, riktigt bra.

 4. Hur fint som helst! Älskar att ni inte har någon tv i vardagsrummet 🙂 vill också slippa den när vi flyttar men jag har en känsla av att jag kommer bli överkörd av sambon… Kanske får försöka hitta nåt sånt snyggt skåp att gömma den i.

 5. Kommer bara på ett ord…..(hittepå-ord som du skulle ha uttryckt det!!!) HÅLLKÄFTENSNYGGT!!

  Du inspirerar Big Time Emma! ❥

 6. Sååå himla härligt vardagsrum!
  Du hittar verkligen såååå himla fina detaljer som man inte ser överallt annanstans. Lampan är ju bara galet fin, den där sjöborrlampan – love it!
  Kram Anna

 7. Vilket fint vardagsrum du gjort! Har ni tv? Är den isof gömd i ett av skåpen? Har du nån skämshörna som du helst inte visar på bloggen? Du verkar ha det så fint och bloggvänligt överallt, hos mig finns det i bästa fall ett fint hörn att fota och resten är liksom kaos 🙂

  1. TV:n finns i det stora gröna skåpet 🙂 Och JA herregud, du ska se mellanrummet mellan huset och mitt kontor till exempel – det är ett kaos utan dess like.

 8. Ett vackert rum i ett vacker hem. Otroligt mycket mer utrymme än vad jag har, lite avundsjuk på det faktiskt. Jag funderar på om vi ska lämna Höör och hitta ett sånt där gammalt hus med punschveranda som jag drömmer om men helt ärligt så vet jag inte om jag vågar. Jag är ju en trygghetsknarkare av rang.

  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *