Att göra en kick ass superfood granola!

3V6A9560 (1)

Ja vad är det där för smarrigt kan man ju undra. Jo förstår ni – det är mitt livs första egengjorda granola, och en förbaskat nyttig sådan också! Fullspäckad med så mycket superfood att Anna Skipper skulle göra stående ovationer om hon var i närheten.

Jag fick hem en kartong med helt underbara produkter från Nu3.se (i samarbete med dom) och efter att ha kikat lite på innehållet och googlat runt lite bestämde jag mig för att göra en granola. Mamma och Göran ska nämligen komma på besök och som ni vet är de där två all in på ekologisk, ren, hälsosam mat utan onödiga tillsatser och då vore det lite häftigt att stoltsera med en egen granola vid frukosten tänkte jag.

Detta är vad som fanns i lådan:

 

3V6A9481

 

Jamen visst. Ungefär hur mycket godis som helst. En del saker hade jag inte den blekaste om vad det var, men efter att ha läst på lite var jag än mer pepp på att få i mig allt det där och det gärna så snabbt som möjligt. Så jag skred till verket och gjorde en alldeles egen granola (vilket är typ som müsli).

Vill ni ha receptet? Klart ni vill.

 

3V6A9497

 

Okej!

Måtten är inte så exakt, ta lite som du tycker – vill du ha mer frukt så ta mer frukt och så vidare. Eftersom jag är nötallergiker så innehåller min granola cirka noll nötter, men för guds skull addera nötter om du tål det – hur gott som helst ju.

Till Emmas Superfood Granola behövs:

4 dl havregryn
1 dl Gojibär
1-2 dl torkade blåbär
1 påse torkad mango
1 påse torkad papaya
1 handfull mullbär
2 dl Quinoa-flingor
1-2 dl Simris Chlorella Crispies

2-3 msk Kokosolja
3-4 msk vatten
1-2 dl Manuka-honung

Ja, det var det. Ni förstår ju hur gott?

 

3V6A9485

 

Ställ ugnen på 175 grader.

Börja med att blanda havregryn, quinoaflingor och crispies i en skål. Jag valde att addera mangon och papayan redan här, men vill man ha den lite ”mjuk” så kan man vänta med den.

Smält kokosfettet och honungen i lite vatten – låt det inte koka, det ska bara bli varmt nog att smälta och bli flytande. Häll blandningen över din bunke med havregryn med mera och nojsa runt så att allt blir lite lågön kladdigt. Och du – ju mer honung, desto sötare granola. Redan här börjar det dofta underbart av kokos och frukt.

 

3V6A9492

 

Japp, jag slängde som sagt i min mango och papaya redan nu.

Ta fram en plåt och täck bottnen med bakplåtspapper. Bred ut ett tunt lager granola över plåten och in i ugnen i cirka 30 minuter. GLÖM INTE att röra om i blandningen ungefär var tionde minut – den bränns lätt vid så håll koll. Den är gyllenbrun och krispig när den är klar, men räkna med ca 20-30 minuter (ju längre, desto mer crunch).

T aut plåten och låt den svalna. När den är sval blandar du ner frukten och häller upp på burk eller i något annat tätslutande. Håller sig i cirka 2 veckor (men du lär klämma i dig den innan dess).

 

3V6A9506

 

Och sen kan du njuta av hemmagjord müsli till din yoghurt på morgonen och få i dig en himla massa superfruits och alger och nyttigheter på köpet. Och varför inte göra en liten smoothie också med havtornspulver, vaniljyoghurt och blåbär? Dör så gott.

Och där har ni receptet på en riktigt god morgon –

ett stycke frukostlyx med precis vad du själv tycker om.

| I samarbete med nu3.se |.

Rekommenderade inlägg