Att vara så svag för dofter.

 

3V6A9677

 
 

Alltså l y x e n i när ens senaste beställning från AgnesAmelia dimper ner alldeles sådär lagom i tid för helg, och man kan slita upp kartongen och känna hur välbehaget sprider sig redan när doften från ljusen, inlindade i papper, slår emot en. Den är nästan oslagbar.

Jag är så HIMLA påverkad av dofter;

få saker får mig i harmoni som just riktig bra dofter, och ett doftljus eller ett bra sköljmedel eller för den delen ett rengöringsmedel som lägger en mjuk slöja av vanilj eller apelsin eller lavendel eller vad det nu än må vara i rummen gör så vansinnigt mycket för min känsla av välbefinnande och lugn att det inte är klokt. Precis som dofter kan påverka mig åt andra hållet också; jag klarar inte av för starka, för syntetiska, för påträngande dofter utan reagerar då precis som på väldoft med mer eller mindre hela kroppen och med känsloregistret, och får huvudvärk och blir irriterad och känns mig olustig.

Är ni likadana?

 
 

doft

 
 

Just nu finns det tre dofter som är sådär lagom mjuka och snälla och lugnande på nåt vis, som jag finner mig själv återkomma till gång på gång. Det är Voluspas Macaron (som doftar typ lägenheten ovanpå ett bageri, svagt av vaniljhjärta och florsocker och mjöliga händer) och så Vanille av Durance (en klassiker med det där gräddiga, varma, äkta vaniljiga i doften) och så ett rengöringsmedel, även det från Durance, som doftar av grapefrukt och salvia och som i mitt tycke gör städningen roligare (det med lavendel doftar också vansinnigt gott) och som jag använder till min Bona-mopp och till att spä ut med vatten och fylla rengöringsflaskorna med. Jag vill helst inte ha för starka kemikalier här hemma, och att kunna göra rent med eteriska oljor och samtidigt få en behaglig doft är det bästa av två världar.

En gång i tiden var jag så extrem med dofter att jag kunde hålla koll på mitt välbefinnande just genom att vara medveten om hur mycket ljus jag köpte – jag kom nämligen på att när jag var för stressad eller mådde dåligt på ett själsligt plan eller hade tryckt ner för mycket så kunde jag köpa helt orimliga mängder av doftljus inne på Hansa Bädd&Bad och komma hem och fylla min lilla lägenhet och elda så mycket att kläderna doftade svagt av vanilj och kryddor och lavendel i veckor. Doftljus var en tröst för mig, som comfort food eller vin eller socker. Säkert nyttigare, men oavsett ingen lösning.

Men ja,

lyxen i att hämta ut nya ljus precis innan helgen, och nu ha den där slöjan av mjuk, mjuk doft i rummen.

Ni vet.

 

13 kommentarer till “Att vara så svag för dofter.

 1. Åh ja – jeg kjenner det likedan ! Må alltid lukte på shampo , dusjsåpe o.l før jeg kjøper for å være sikker på at de ikke lukter ”feil” 😂😂

 2. Härligt att fylla på med dofter:-)
  Ingen rabattkod på gång hos dig på AgnesAmelia?? Behöver oxå fylla på 😉

  1. Om du inte redan har gjort det, så är mitt tips att prenumerera på AgnesAmelias nyhetsbrev för att få info om rabatter och kampanjer. 🙂

 3. Voluspas macaron är en favorit här med. En annan favorit är Klintas doftpinnar, de med doft av Campagne och rosa grapefrukt.

 4. Hej!! Annan fråga om doft, vad använder du för schampo och balsam till dina hundar? Har tre själv och letar efter gott schampo som doftar gott…… Och helst inte tuggummi!! Mvh Annika

 5. Samma här, älskar när det doftar gott gärna rent som nytvättade kläder. Har annars en favoritdoft hos Voluspa – Crisp Champagne ❤️
  I bland när jag städar brukar jag fylla upp diskhon eller handfatet (beror på om jag är uppe eller nere) med vatten, hälla i lite rengöringsmedel och låt det stå ett tag, sen luktar hela huset rent : )
  Kram Malin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg