Att vara hemma igen och inställd på jobb.

 

3V6A0358

 
 

Här är skyltfönstret jag gjorde när jag var hos Jenny!

Så himla kul det är att ändra om i en butik och att få lägga lite tid på skyltningen; jag gick runt där inne och sa till Jenny att jag kände mig som hon i det där tv-programmet som åker ut till butiker ni vet och skäller på innehavarna och gör om allting. Ungefär så, fast snäll såklart.

Det är märkligt det där; jag minns att det fanns expo som tillval i skolan när jag gick media på gymnasiet – expo, och rörlig bild och foto och annat som jag NU för tiden gladeligen skulle hakat på. Men jag ville bara skriva och maxade upp med så mycket textkommunikation jag bara kunde, och så tog jag rörlig bild en kurs minns jag och hade faktiskt en så pass bra talang för det att läraren bad mig fortsätta men det blev inget med det. Foto däremot? Herregud. Det var ju på den tiden man stod i framkallningslabb och jag hade inte tålamodet helt enkelt, och där gjorde läraren istället dealen med mig att jag fick godkänt om jag bara lovade inte ta fortsättningskursen sen.

Det gick jag med på.

 
 

3V6A0386

 
 

Och under lördagens öppet hade jag det här på mig från butiken!

Det är ju också kul, att få prova igenom allt. Det här var ett Emma-set; en vit kavaj från Blonde (här), pojkvänsjeans från Fornarina (i noll stretch för övrigt, fick gå upp 2 storlekar, finns här) och så världens skönaste ballerina från Stylesnob (här). Och så fick jag ju springa runt där i butiken och låtsas att jag visste vart allt fanns och prata med alla (tack alla ni som läser som kom och snackade – det är alltid lika kul att få ett par ord ”på riktigt” med er) och ge målningsråd och sådär. En himla fin dag.

 
 

3V6A0056

 
 

Och nu är jag hemma!

Tokförkyld och trött men måste lägga hela söndagen på att jobba mig svettig. Vår stackars Au Pair fick en riktigt sjuk medlem i familjen i torsdags så i fredags åkte hon hem för att vara med den sista tiden, och det är ju fruktansvärt såklart och självklart ska hon åka – men det innebär att fram tills vi hittar någon annan så har jag tre dagar i veckan som jag ska göra 24 timmars jobb på ganska exakt 8 timmar (Noah sover  2,7 timmar per dag, det är då jag får jobba). En normal arbetsvecka för mig blir alltså att lyckas trycka ner runt 40 timmar på typ 24. Det får går, men det blir inte så lätt.

(Mannen är föräldraledig måndagar och fredagar, jag KAN inte vara föräldraledig pga egen företagare och Noah är ju bara 10 månader och kan inte gå på förskola – det var ju anledningen till att vi skaffade en au pair, så att jag kunde ha någon de tre dagarna i veckan som lekte och tog hand om Noah någon timme mellan sovlurar medan jag jobbade här hemma).

Så vi får se hur vi gör; jag tror tyvärr inte vår nuvarande kan komma tillbaka på minst 2 månader och hur bra det än har funkat  så blir det nog att finna en annan lösning istället, för 2 månader blir svårt att pussla själv. Vi får se. Men blir det lite tystare än vanligt här inne framförallt den här veckan så vet ni varför; det är en intensiv vecka med mycket som ska göras och nu väldigt lite tid att göra det på.

Men nu tar jag söndag med min förkylning och en massa jobb och med fokus på en riktigt fin kväll med pojkarna istället.

 

Rekommenderade inlägg

17 kommentarer till “Att vara hemma igen och inställd på jobb.

 1. Vet att det finns en förmedling som heter nannydirekt eller nanny.nu som verkar vara ett seriöst företag. Ett litet tips allafall, hoppas det löser sig .

  1. Absolut, vi tittar på det, men om vi ska ha det som lösning i 2 månader blir det V Ä L D I G T dyrt :S Och jag vill helst ha samma person, vilket är svårt att garantera. Även om det bara är ett par timmar tre dagar i veckan och jag finns i huset så vill jag ändå att det är samma som kommer så att det blir en trygghet i det för honom liksom.

 2. Isabella Löwengrip använde ju bloggen som rekryteringsverktyg nu när de lite hastigt behövde hitta en nanny, och hon verkar ju onekligen nöjd. Då får ni ju någon som ni kan träffa först innan ni tar ett beslut (till skillnad från en au pair) och ni får samma person/gör upp ett schema gemensamt.

 3. Vad tråkigt med ett hastigt avsked! Kommer hon tillbaka till Sverige även om det inte blir till er familj? Blev Buse ledsen när hon skulle åka? Hoppas ni hittar en ny lösning snart. Hälsningar från ett varmt Mauritius

  1. Hur hon väljer att göra sen har jag ingen aning om, det får bli hennes val sen när stormen lagt sig. Buse har ju inte spenderat SÅ mycket tid med henne, det är ju mest Noah.

 4. Jättefin kavaj! Du är SÅ fin i den! Hur är den i storlek? Är själv rätt liten, oftast XS… Tror du en s kan funka, eller är dom stora i storlek? Tack!

  1. Den var stor i storlek, men jag gillar att kunna dra upp ärmarna tex så en S borde funka fint om inte XS.

 5. Vad händer med kläderna och skorna sen? Läggs dem tillbaka och låtsas som ”oanvända”? Vet att många butiker gör så… och det känns ju inte kul!

  1. Ha ha ha nej 🙂 Man får ju räkna med den kostnaden som butik, men plaggen stryks från lagret. Ett par skor nån gått i ngn timme går ju inte att sälja (syns ju under sulorna) – det är samma vid fotograferingar.

   1. Känner till butiker där personalen använder plaggen med tags på under några timmar för att sedan vid arbetsdagens slut hänga tillbaka dem för att sälha dem vidare. Ingen rolig info för oss konsumenter… 😉

 6. Hoppas ni hittar en lösning, inte lätt alla gånger när saker och ting vänds upp och ner! Mannen har inte han någon möjlighet att vara helt föräldraledig? Förstår att det måste vara en svår sits, håller tummarna för att ni hittar en lösning som känns bra för er alla <3

  1. Nja det är ungefär lika lätt för honom som MLA att komma in och säga ”kan jag vara 100% FL nu med start imorgon?” som det är för mig tyvärr :/

 7. Attans också, men se bara till att ni tar hand om er… vi (dina läsare) finns alltid här men vi är definitivt inte prio 1… kom ihåg det. Se till att det flyter på hemma först och att det ordnar sig med en ny barnflicka så du får flyt på livet igen. Stor kram Mia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *