Att ha hängt tavelvägg på AbSmåland!

 

3V6A0523

 
 

Igår var jag på ett event på AbSmåland som Framkalla höll i och där jag skulle prata tavelväggar.

Jag smet in lite tidigare för jag ä l s k ar AbSmåland och jag ville hinna gå runt och fota lite (och handla) innan eventet drog igång, och se vad som hänt sen sist. Det är ju Ninos tjej Martina som har hand om butiken och jag har tyvärr inte haft chans att vara där sen sist när de precis skulle öppna, och jag blev så kär i stället att det inte är klokt (ni ser ju varför på bilderna) så när jag visste att vi skulle vara där blev jag pepp av bara det.

Så nu tänkte jag passa på att göra lite reklam för stället så ni fattar vad jag menar:

 
 

abs

 
 

Det är liksom som en lägenhet, en butik, en verkstad, ett café, ett livsstilskoncept och en upplevelse i ett. Som Fröjd ungefär, med olika ”stationer” för olika rum i hemmet; som kök ovan till exempel där man kan hitta allt från porslin till kryddor (och JA möblerna går att köpa!).

 
 

abs2

 
 

Lite kläder…

 
 

abs3

 
 

Ett café…

 
 

3V6A0534

3V6A0546

 
 

Och en växtavdelning jag älskar!

Deras grej är liksom ekologiskt och handplockat och lite udda och kantstött, med varumärken man känner igen (Tell Me More och sådär) blandat med deras egna varumärke och mer smala, ovanliga saker.

Mycket, mycket trevligt.

 
 

3V6A0603 (1)

3V6A0549

 
 

En stooooor barnavdelning hade kommit till sen sist, med Mini Rodini, Soft Gallery, Anive for the minors och så vidare blandat med giftfria leksaker och lite retrostuk. Här hittade jag en slags mjuk hammare formad som en hund som Noah kan drämma runt med, och en filt med hål för ögonen så man kan säga buuuuu.

 
 

3V6A0594

 
 

Och så finns det workshops!

Det var ju typ en sån jag skulle på (vill ni hålla koll på vad som händer, ni som kanske inte bor i stan utan bara åker in ibland, är det nog enklast att kolla på deras fejjansida HÄR eller på Instagram @absmaland).

 
 

3V6A0570

3V6A0578

 
 

Jamen ni ser ju.

 
 

3V6A0618

 
 

En våning upp väntade Nino och den tomma väggen som skulle bli en tavelvägg!

 
 

abs5

3V6A0710

3V6A0742

 
 

Och fika och ballonger såklart, fint ska det va när Framkalla håller i event.

Och japp; där är jag – under gårdagen klädd i en gammal blazer från Malene Birger, silkesblus och ett par Circle of Trust som nog har tre år på nacken? Oklart. Men fortfarande väldigt sköna.

Och så började det strömma in folk, och jag pratade lite om hur man kan tänka när man spikar upp en tavelvägg och vad jag själv tycker är fint, och sen fick alla som var med själva sätta igång och skapa en vägg tillsammans. Så himla roligt det där att ta ett steg tillbaka och se på när människor som aldrig träffats ska skapa något ihop.

 
 

3V6A0759

 
 

Men det blev väldigt fint! Jag är galet imponerad.

Så det var min gårdag, det. Hem från Falkenberg, sen kasta mig på tåget för att hinna botanisera lite AbSmåland och Martina, innan det var dags för Nino och Framkalla-event och ett tjugotal personer som byggde tavelvägg.

Och ja, resten vet ni ju. Pojkarna och hemma-tid och det där andra som är så bra i livet.

 

8 kommentarer till “Att ha hängt tavelvägg på AbSmåland!

 1. Oh my, vilket ställe!!

  och ps- tack för att du fixade så inläggen går lättare att läsa på mobilen nu! ( det var jag som skrev åt dig i morse. )
  Du är bara så go´!

 2. Det är då för sorgligt att man inte bor där nere med s å många mysiga butiker och kaféer.
  Man skulle ha din näsa för vackra ställen med vackra ting 😊
  Vi har ju en riktig pärla här i stan, ”Uthuset”, som kanske du kommer ihåg från när du var här och föreläste om Kalklitir, liten i storleken men med stort utbud av vacker inredning och fina kläder. Mer sånt tack!
  Kram Malin

 3. jag försöker igen 🙂 det verkar fallit bort. Tack för ditt utrymme. Det här är viktigt Emma.
  Kram Åsa
  Vet ni..jag har fått nog. Vi måste göra något för dessa fattiga tiggare som sitter överallt. Jag såg, I jakten på ett bättre liv på 2:an ikväll. Å det är precis det jag känner, varenda gång jag ser en ”tiggare”. Jag har allt, och den har inget, absolut inget. För de har inte det.

  Jag går hem till mitt vackra hem, jag har en lön som är som en miljon för dessa människor, jag har allt och de har ett skjul i plast, i bästa fall frigolit som isolerar.
  Jag kan duscha varenda dag. Jag kan äta mig mätt varenda dag. Men kvinnan jag såg idag, i dokumentären, hade fått ihop 20 kr, och klockan var 15 på eftermiddagen. Det är precis det jag tänker, varenda gång när jag ser dem..hur kan de ens överleva..

  Varför tycker vi att det är jobbigt? För de tycker vi.
  Jag hade en diskussion med en ”nära” person, för 2 år sen om hur jag känner, och skulden jag känner när jag går förbi dessa människor. Jag ler, det är det jag kan ge. Vaddå kan ge? Jag kan ge massor varje månad utan att gå på knäna. Det kan du också. Eller hur?! Men du förlikar dig med att det finns organisationer, och de organisationerna väljer Du eg. när det kniper inför julafton. Då blir vi generösa till omvärlden. Det kan få mig att kräkas rent ut sagt.

  Vi ska sitta där med våra feta julbord, sönderstressade för att hitta den perfekta julklappen, men så ger vi till organisationer, för att det är enkelt och vi känner oss som helgon.
  Varför ger vi inte resten av året? Du måste väl ändå ha tänkt det också?!

  Javisst, vi kan luta oss tillbaka till att vi ger inte för då kommer de ännu fler. Vi kan förlita oss till att det kommer bli bättre, att någon annan ska lösa grovjobbet, regeringen, politiken, de fattiga länderna.
  Men fram tills dess då? Vad ska det bli av hon som fick missfall i skjulet. Vad ska hända med dem som går ”hem” och fryser, skitig, fattig och lägger sig hungrig, efter en förnedrande dag i tiggeriets tecken?
  När vi ligger i våra Kungsängensängar, äter en bra frulle på morgonen och går till vårt sociala jobb och får vår i deras ögon ”miljonlön”. Dricker rödtjut för 200 kr på fredagen å klagar på vädret. För det är vi bra på. Vädret genomsyrar väldigt, å jag e så trött på det med.

  Amen alltså näe,.. vill ni vara med på en insamling?
  Ska vi ordna det. Å klädinsamling.
  Är DU med?
  Lajks gills inte den här gången, va inte så bekväm, delta istället….skriv något.. känn något. Nu gör VI något. För under tiden som samhället vräker ännu en stad av skjul med grävskopor och rosa politiskt korrekta avhysningsbesked så kan vi fanimej göra något. Eller hur?
  Det är ju inte så att du inte har råd? Sluta vara så bekväm. Gör något för en annan. Jag mår så jävla gott varenda gång jag gör det. Bättre än terapi. SÅ mycket BÄTTRE. Både för djur och för människa.
  Vilka är med?

 4. tavelväggen blev toppen! och sen pratade ju Sophia från kidsdesignlife och det var också intressant. Blev mycket pepp när jag kom hem att göra tavelvägg ASAP!

 5. Hej, hallå! Underbara bilder från en himla fin kväll, en fröjd att få se. Hoppas på finbesök från dig snart igen 🙂 Allt gott hälsar gänget på AbSmåland!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg