Att vara budgetfancy.

 

3V6A1706

 
 

Igår träffade jag den här för lunch och bokning av något jag faktiskt bara gjort en enda gång i hela mitt liv, och det runt början av 2ooo-talet; vaxning. I know. Men så är det, jag har inte vaxat ett endaste litet dugg förutom ögonbryn sen dess för jag fick så hemska blåmärken på smalbenen vet jag, men tiderna har ju ändrats *host* och så säkert även vaxet.

Jag har ju, som ni vet, varit lite hostig i själen och efter en snabb kontakt med min gamla älskade, tusshårige terapeut (önskar att alla hade en honom, en sån som vet allt och som även om det gått tio år sen sist snabbt kan bedöma, försäkra och ge råd) och även om det just nu inte är så att jag behöver flyga upp en gång i veckan direkt utan att jag mer är som sagt förkyld och bara behöver vila lite så kom han med en viktig sak:

Ha roligt Emma, du måste ha roligt. 

Så nu ska jag ha det. Och en av de sakerna är att gå in på en salong här i Ystad och gasta att jag vill bli slät som en freakin delfin, för det har jag inte gjort sen början av tvåtusentalet och jag vet att man numera kan göra en himla massa knasigt med vax (dock uppfann jag något eget jag kallade Kubanskt, jag vill INTE ha någon som sliter av mig rövhåret eller armhåret eller så och definitivt inte om denne är bloggläsare – jag vill bara testa att vaxa benen och bikinin och sådär ni vet). För det som gör mig glad just nu är samma sak som efter Buse; att få smörja in mig själv med allt jag kommer över, gå på behandlingar, ta hand om håret, känna mig fin –

säkert ytligt så det förslår för många men just DÄRFÖR så viktigt för mig. Det ger en balans till djupet.

 
 

3V6A1663

3V6A1670

3V6A1675 (1)

 
 

Och så måste jag tipsa om en mycket budgetfab klädsel!

Dessa byxor hittade jag på H&M i Malmö i måndags och de är f a n t a s t i s k a och mycket Emma; höga i midjan och raka och med guldknappar. Jag känner mig väldigt Carla Bruni och Salut Marin i de här. 349 kr och finns HÄR. Och till det en vit t-shirt som fanns på 70% på SOLO så typ en hundring kanske (från Made in the Shade som gör så h i m l a mjuka t-shirts, känn nästa gång mi for chansen). Kavajen är en Malene Birger dock så inte särskilt budget, så bortse från den, och klockan en Triwa.

 
 

3V6A1709 (1)

 
 

Och så gick vi till Espresso House och skrattade fortfarande åt samtalet inne på salongen om min stundande vaxning, jag gav en ansiktsmask till Banditen som just nu har lite stressad hud och som jag tänkte kunde hjälpa, vi pratade om den stundande AW som vi är 8 tjejer som ska på nästa fredag och där temat är ”gala” och så hade vi det bara sådär allmänt fint och jag är så glad att hon är i mitt liv.

Och idag är det bannemig fredag vänner och jag ska möta upp Nelly en liten sväng, ta en fika, packa en miljon paket åt Kung Fidolin och njuta av tanken på helg.

FriYAY!

 

25 kommentarer till “Att vara budgetfancy.

 1. Låter som en god dag. Och vilka snygga byxor! Tyvärr är min mage inte så platt att jag någonsin har nedstoppat eller korta tröjor, kan vara så att jag kommenterade det även på de rosa brallor med knytning som du visade.. men det är bara för att jag blir avis! De här skulle jag vilja ha direkt om jag kände mig lite tightare. Så snygga.

 2. Så viktigt att ta hand om sej själv i både kropp och själ! Fick själv mitt första barn för lite över ett år sedan och det har varit ett härligt men så otroligt tungt år med sömnlös kolikbebis. Ibland då man tittar i spegeln vet man knappt vem man tittar på..? Vad hände med den fräscha pigga och glada tjejen..? Det gör verkligen underverk att få ta hand om sej själv lite, fin i håret och fräscha kläder. Tyvärr har jag inte ekonomisk möjlighet till nåt vidare ”egenvård”. Men njuter innerligt av att se då andra pysslar om sej! I brist på annat kan man alltid tvätta och föna håret och sminka sej lite, det hjälper mycket : )
  Sköt om dej nu, ta det lugnt och unna dej. Vi bloggläsare finns nog kvar sen vågar jag lova <3

  1. Jamen det ÄR ju så. Man åldras så vansinnigt snabbt med barn och framförallt har jag med båda barnen efter ungefär ett år fått ett sånt enormt behov av ATT VARA KVINNA också, inte bara mamma. Vet du vad jag menar?

   1. Jamen exakt! Ibland slås jag av tanken om hur mitt eget ”jag” bara försvann över en natt. Hur härligt det än är att vara mamma behöver man ibland få påminnas också om vem man själv är, känna att man är sin egen person också.
    Alla har väl sin grej som är det där ”viktiga”. För mej är det att få vara kreativ (måla renovera göra om) en viss igenkänningsfaktor där : ) ? Och sen att få göra sej fräsch och fin och få gå ut på stan en stund och ta en fika! Sen kan man bara vara mamma i lugn och ro ett tag igen : )
    Tror det är jättesvårt att förstå dethär innan man själv har barn.. Eller för männen som oftast inte är ”bara pappa” 24/7. Skönt att höra att man inte är ensam, och det är ju en helt naturlig grej. Ibland får man sura blickar över att ens nämna sånthär vilket ju är helt galet!

 3. Enig med deg! Det er enda viktigere å føle seg vel når en sliter med tanker synes jeg også. Hvordan er str på de fine buksene? Ha ei fin helg😊

 4. Vet du… Just DET (bla, den är fantastisk på mååånga vis :))älskar jag med din blogg!!
  DU ger så mycket av dig själv och gör inget konstigt av att man ibland mår dåligt och behöver ta hjälp med det.
  TACK för att du öppnar upp och visar att det är VIKTIGT att ta hand om sig.
  Byxorna föll jag med som en fura för…
  Jag är rätt liten med, vad har du för stl i dina?
  Take care!
  Varma kramar Anna

  1. Tusen tack <3 Jag har 36 i mina oooh tycker de är normala (har ju klackar, de är ju långa).

 5. Ville bara säga att den outfiten passade dig utmärkt, väldigt snyggt! Och sedan vill jag också säga att du ska ta hand om dig. På riktigt.

  Kram Louise

 6. Men LORD, vad snygga brallor! Du kan inte säga om de är långa i benen eller ej? Råkar nämligen vara av det långa slaget och tanken är ju inte att det ska vara vadlånga, helst… 😉

  Vill passa på att tacka för en fab blogg, jag läser dig minst en gång om dagen men har nog dumt nog aldrig tagit mig tid att förmedla min uppskattning. Tack Emma, för all inspo och en rejäl fredagskram! 🙂

  1. De är långa! Eller ja, allt är långt på mig som är 163 cm hög, men här hr jag nog 8-9 cm klack och de går ju ner till marken :*

 7. Jag peppar satan inför vår galakväll. Ska köpa klänning idag. Min frissa har klämt in en tid för att göra mig galaredo. Och jag peppar brun utan sol. Finns en risk jag håller på att ta detta ett steg för långt. Nu finns det ingen hejd!

  1. Själv har jag köpt ny klänning, nya skor (nej Emma, jag ska INTE gå i loafers!!!), varit hos frissan, fixat nya fransar, varit på pedikyr och solat i solarium en gång. Jadå. Ska det vara, ska det vara ordentligt. Nej, man kan inte dra ”galakväll” för långt. Så det så! Go for it Frida, så ses vi på Savoy på fredag!

 8. Jojo, bikinivaxning har jag provat på alldeles själv. Köpte hem vaxstrips, smala, som man skulle sätta fast och sen dra till!! INTE SKÖNT!!
  Men…effektivt… Vaxningen behövde inte göras om på hela våren och sommaren. Annars växer det ju till sig ganska snabbt just där.

  Det här med att inte må så bra i själen hela tiden, som alla kanske tror, och söka hjälp för det, är vanligare nu än förr. Det har nog blivit mer legitimt att få må dåligt och vara trött och dra på sig förkylningar i ett halvår och sånt. Efter en hel höst med förkylning fram och tillbaka, 2 penicillinkurer som inte hjälpte ett dugg, så fick jag rådet från min läkare att vila. Det hjälpte, faktiskt.

  Ha det gott!!

 9. Tack för en inspirerande och härlig blogg! Känner igen mig så väl i beskrivningen av att känna ett sånt behov av allt detdär vi kallar ”ytligt” Jag har en 1-åring å en 4-åring och jag känner precis samma nu som för tre år sedan. JAG JAG JAG😉 Å det är ju inte så himla konstigt för MSN har ju liksom upplåtit hela sin kropp och själ till dendär lilla bebisen först i magen å sen utanför med amning å allt vad det är. Klart man måste få ta hand om sig själv sen efteråt👍🏻 Vara snäll mot sig själv både inuti å utanpå. I skrivande stund sitter jag på tåget t Sthlm där jag ska möta upp min bästa väninna för hotellnatt middag bubbel shopping å vinlunch, inga män inga barn. Det har vi ordinerat oss själva. Tag hand om dig och tack igen.

  1. Jamen precis så! Först är kroppen inte ens egen, man får inte äta eller dricka vad man vill, man kan inte klä sig, sen har man någon PÅ sig dygnet runt utan sömn och först runt ett år känner jag att man kan börja koppla loss, börja få vara kvinna igen. Och då tenderar jag att gå lite BANANAS, men det är ju egentligen inte så konstigt.

 10. Superfin är du <3 Man behöver egen-tid och roligt-tid! Ta ledigt nästa helg och ta med mannen till drömmen och koppla bort bloggen över helgen och bara lek med Noah och gör fula miner några timmar. Baka fula kakor med buse och låt kameran vila. Idag är vi så uppkopplade hela tiden och ibland måste man koppla av istället för att koppla upp sig! <3

  1. ”Koppla av istället för att koppla upp sig”. Det ska bli mitt nya ledord. Så himla bra!!
   Så fort jag känner mig stressad eller nedstämd slänger jag upp mobilen eller IPaden för att ”kolla läget”. Urdumt!

 11. Du är helt underbar Emma❤️
  Jag skrattade lika högt idag som när jag läste din första förlossningsberättelse för några år sedan. Jag önskar att alla kunde ha en människa som dig i sin närhet. Och det har vi ju på ett vis eftersom du bloggar. Ta hand om dig❤️
  Kram

 12. Ja men visst är det underbart med lite skönhetsbehandlingar, bling bling och lite snygga kläder. Fyllde 40 år i höstas och har fått tre härliga barn på 8 år. Min sk 40-års kris består i att jag blivit galen i krämer, skönhetsbehandlingar, målade naglar och att få bära smycken om dagarna när man är på jobbet. Med andra ord så har jag en angenäm ”kris” 🙂 Det är så härligt att få känna sig piffig när man tittar sig i spegeln och inte fundera på när man sist bytte tröja eftersom kräkfläckarna känns som en del av tröjan. Jag har älskat att vara mammaledig och få skrota runt i mysdress om dagarna men var sak har sin tid 🙂 Kram och sköt om dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg