Att ha en helt vanlig söndag.

 

3V6A3727 (1)

 
 

Idag startar jag en helt vanlig söndag.

På bordet i köket står blommor som Buse plockat i trädgården (bästa, mest kärleksfulla buketterna) och hans hatt ligger ännu kvar som en slags påminnelse om att det var soligt igår och att man kunde sitta i lä och njuta om man ville.

Kanske tittar Nelly förbi idag – och jag behöver förresten er hjälp! Jag försöker febrilt hitta hotell/lägenhet/rum i Venedig som INTE ser ut som Versace har fontankräkts i det, tänk er mer ett litet skabbigt (inte vägglöss-skabbigt, ni fattar) ställe med lite flagnad tapet kanske och i ett bra område med små gränder och mycket kanaler? Är ni med? OM ni vet något sådant så snälla hojta till för jag har googlat en hel del och det är mest sammet och tofsar och guldbrokad och sånt där ni vet, och det är inte alls vad som behövs för just det här.

 
 

3V6A3741

 
 

Haggis ligger utslagen som vanligt och håller mig sällskap när jag skriver, och jag ska snart ut och packa på Kung Fidolin-lagret och stackars Noah har en sån hosta att det rosslar mellan rummen, så jag håller tummarna att han slipper feber och att han bara behöver hosta och snora ur sig det där innan han blir som ny igen. Även om det är lättare nu när han är ”typ en vecka från ett år” så kan han ju fortfarande inte snyta sig ni vet, och det underlättar ju alltid när en är tokförkyld.

Men en vanlig söndag iallafall!

Det är det jag siktar på.

 

Rekommenderade inlägg

20 kommentarer till “Att ha en helt vanlig söndag.

 1. Snälla börja inte med ”en” som generativt pronomen! Det är objektsformen av ”man”. ”En” som subjekt låter som taget från en Åsa-Nisse film från 50-talet och ger bara ett löjeväckande intryck!

  1. Man kan välja att fokusera på olika saker, det är ju helt klart :).
   Hoppas du har en skön söndag, trots det fatala misstaget.

 2. Halloj !! Inte helt lätt kanske att hitta nåt som som är Paris-bohemian-chic i Venedig, men ingenting är omöjligt. Jag har själv bott på militär-hotell där och känner inte personligen till nåt hotell eller b&b som verkar vara perfekt för detta,men känner några som bor/har bott där och i närliggande Mestre och kan fråga dem om de vet nåt. De bästa guldklimparna där för detta är nog privata. Kan inte lova nåt, men ska se vad jag kan vaska fram.
  Kram,Monica i Rom

 3. När vi har åkt utomlands med vänner brukar vi hyra hus/lägenhet genom homeaway.se. Kika där, kan säkert finnas något som passar och är smidigt att boka. Privatägda.

 4. Åh, älskar Venedig! Var där med familjen i somras, vi bodde i en lägenhet som låg bra på en liten bakgata mellan två hållplaster till kanalbåtarna. Sök på Warm Hospitality Apartments på Hotels.com. Inget Versace alls! Två lägenheter i ett smalt gathus. Ha en underbar resa!

 5. Hm… Blir orolig.
  Hur är läget?
  Anar en förändring.

  En gör mig glad, man behöver inte vara norm i vårt talspråk:)

  1. Ha ha mer än den vanliga barnet-runt-ett-år-och-nu-vill-jag-bli-blond som jag tydligen alltid har är det bra! Den är iofs inte så dålig den heller. Det var en stressig start på året men nu ordnar det upp sig, och jag letar bara plats för en rolig fotografering 🙂 ska inte flytta till Italien, lovar <3

   1. Finaste Emma, du är fabulööös <3 Jag älskar din blogg och du är hetl fenomenal i dina texter och dina bilder! Jag bara måste kommentera här under Sandras kommentar… Jag har haft samma gnagande känsla i flera veckor nu. Vad är pågång, och var är din man? Snyft, hoppas allt är bra, vill dig så väl. Men vet att livet inte alltid går som man tänkt sig…
    Önskar dig en fin start på veckan!
    Stor kram
    Sofia

    1. Ha ha ha men herregud 😀 Allt är bra, han arbetar. Kan en kvinna inte bara få skriva om andra saker än sin man ett litet tag när hon först varit gravid i 9 månader sen ammat eller varit hemma lika länge – jag får bara, som jag skrivit innan, ett stort behov av att GÖRA saker som KVINNA och inte mamma när barnen är runt ett år. Jag brukar väl inte skriva så mycket om honom ändå? Men han är ”här” kanske bara inte med mig på tjejkväll på Savoy eller när jag jobbar :* Det håller i sig i en månad eller två och sen är det inte mer med det. Sen är ju en del av min inkomst att fotografera, och måste det då ske på annan ort så är det inte mer med det 🙂 Jag LOVAR dig att allt är väl med mig, jag var riktigt trött ett tag där i mars men nu känner jag mig mer ikapp. Tack för omtanken <3

     1. Tack fina för ditt svar, jag uppskattar verkligen att du tar dig tid att svara och ännu så uttömmande och ärligt, tack! Ja jag kan mycket väl känna igen mig i tanken om att få vara KVINNA, ser faktiskt själv fram emot den tiden igen, inte så mycket kvinnotid för mig ännu med en fem månaders baby med amning och nattvak och allt det där.. Men snart är vi igenom det. Blev lättad att höra att allt är bra med dig och din familj!
      <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *