Att ha besökt något saknat.

 

3V6A9239

 
 

Igår bar det av mot Drömmen som ni vet!

Så himla roligt att få se alla framsteg äntligen, och int behöva följa dom via sms och mail. Här ser ni till exempel hur stallfönstret kommit på plats i den lilla utbyggnaden. Där fanns ingenting innan, bara panel, och en gång i tiden förmodligen en dörr eftersom det ännu ligger trappor kvar som leder in. Här har hela stengrunden gjorts om och utbyggnaden lyfts upp, och ruttna bjälkar och sånt där har bytts ut. I det här lilla rummet kommer det finnas en vask och en toalett (så ja, man kan sitta och titta rakt ut om man vill, där är bara skog – men är man lite Criminal Minds-skadad så kommer det finnas jalusier att dra för så man inte känner sig så utsatt) och nu ska det bara snyggas till lite på utsidan så blir det kanon.

 
 

3V6A9243

 
 

Äppelträdet blommade. Bara det liksom.

 
 

drommen

 
 

Där ser ni mer av det gamla äppelträdet som jag tidigare brukade ha duschen under men snart slipper, eftersom det kommer finnas badrum inom 2 veckor. Yay!

Åt höger ser ni golvet som ska ligga i både det ”stora” rummet och det lilla. Hur vackert?! I mjukt turkost och med smutsiga kanter och koppar-infällda mönster. Nåt italienskt jag hittade i min hantverkares kataloger så jag vågar inte svara på vad de heter, men vill nån veta så hojta till så tar jag reda på det!

 
 

3V6A9247

 
 

I stora rummet!

Här ska kopparbadkaret stå, vid fönstret, och den vackra duschstången ska vara mot väggen som inte har fönster. Det var EXAKT den här ruffiga, trasiga känslan jag ville ha på kaklets ändar och som han lyckades få fram så fint. Nu ser det ju lite kalt ut när det inte är fog, men det ska på fog och sen träpanel på resten och så en riktig fräsig Kalklitir-grej ovanför och upp mot taket. Jag vill inte ha ett ”perfekt” badrum i det här huset, Drömmen är en lite konstnärlig själ och ska andas det där lite ruffiga och då bör det vara kakel som ser lite trasigt ut om man ändå kan, tycker jag. Som ett bortglömt bohemiskt badrum i en fransk våning nånstans.

Ni fattar.

 
 

3V6A9257

3V6A9250

 
 

Lilla toaletten är färdigkaklad med de smutsrosa cementplattorna, här ska bara fog på och kopparhandfatet in och golvet läggas sen är vi good to go. Och stallfönstret släpper in så mycket ljus att det är magiskt, och så ska det upp en liten hylla där alla tvålar kan ställas och så vill jag ha en lite ruffig spegel ovanför kopparvasken – gärna en utvikbar med mässingskant ni vet, lite ojämn och gammal. (För er som vill se mer om badrummet och sådär kan man kika HÄR).

Så ungefär två veckor tror dom, plus Kalklitirgrej, och sen finns det ett livs levande badrum i Drömmen.

Vilken känsla är inte det då?

 

17 kommentarer till “Att ha besökt något saknat.

 1. Vilket häftigt badrum 😀
  Ska bli så kul å se allt ihop sen å det kommer bli magiskt precis som du 🙂
  Stor kram

 2. Men alltså… Det där kaklet med trasiga kanter, hur fräckt är inte det???! Hur i all sin dar kommer du på allt? 🙂

 3. Hur fint var inte detta då, det kommer bli magiskt vackert, kaklet, vilken häftig ide
  Kram

 4. Tror att det blir hur snyggt som helst!!!! Skulle gärna vilja veta mer om golvplattorna- de ser fantastiska ut!!!
  // Carina

 5. Vet inte om du berättat tidigare men är lite nyfiken på hur det var med avlopp tidigare. Fanns det innan eller har ni fått lov att ordna det ? Hur/vilken typ i så fall ? Är lite i toalett/badrumsfunderingar i egen stuga, där jag har utedass just nu./Maria

  1. Hej! Nej där fanns vatten (egen brunn) men inte avlopp, så vi ansökte hos kommunen precis som vi fick ansöka om bygglov för badrummet och nu har vi avlopp med egen cistern och pump och sådär (finns inget kommunalt alternativ där ute).

  1. Ha ha vanliga buckliga metro files som kommer få ljusgrå fog :* Menar du golvet så väntar jag svar på vad det heter 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg