Att ha gjort Tivoli igen!

 

  3V6A0509 (1)

 
 

3V6A0526

 
 

Jaaaaaa, igår var det äntligen dags för det här årets Tivoli-premiär!

Som ni vet är vi suckars för Tivoli (i Köpenhamn) och försöker vara där några gånger per säsong, och nu var alltså första för i år. Lite sent i min smak kanske, men det har inte gått att trolla ihop tidigare om alla skulle vara med – och det öppnade ju faktiskt bara för några veckor sen så det får man väl ändå anse som snabbt. Och vi brukar försöka åka på en vardag när det är mindre folk så man slipper köa så mycket och kan gå mer eller mindre rakt in på karusellerna (för oss som bara åker barnkarusellerna vill säga, vågar inte svara på hur läget ser ut på de andra).

Buse var fab som alltid, såklart. Hatt, solbrillor, kavaj och chinos (och de bästa skorna som finns enligt mig; Hummel) rockade han som ingen annan.

 
 

3V6A0607

 
 

Mina killar!

Här försöker Buse göra ”sur-looken” men man ser i ögonen på honom att han är på väg att gapskratta.

Det var strålande väder igår, bara jag som fortfarande är lite risig som gick och småfrös och fick ha kofta. Att det kan vara en så stor skillnad i en och samma land egentligen, vi hade typ 17 grader och mest sol, och vad jag förstått hade ni spöregn och 8 grader i andra delar? Usch. Jag är inte avis.

(Jag har gammal kofta från Malene Birger, och ett par skinnbrallor från samma märke).

 
 

3V6A0570 (1)

 

3V6A05573V6A0533

 

3V6A0575

 

3V6A0565 (1)

 
 

Vi gick och åt!

Inte på Treehouse den här gången, de har ju slutat med min Blue Cheese Burger, men på nåt annat ställe med amerikansk tröstmat som brukar funka bra på oss alla. Jag åt Pulled Pork, Buse den där mackan ni ser på bilden med smält ost (inte hela dock, men en bra bit) och mannen nån hamburgare.

Noah åt sugrör och gjorde roliga miner. Sjukt spännande att vara på Tivoli tyckte han (som i och för sig är nöjd bara man GÖR något, bara sitta hemma börjar bli öken nu tycker han).

 
 

3V6A0623 (1)

 

3V6A0630

 
 

Vi åkte karusell!

Noah åkte sitt livs första karuseller.

Det var lite överskattat tyckte han. Inte så att han blev ledsen eller så, han såg mest bara ut som att han inte riktigt förstod varför han skulle sitta i en såndär bil och glo. Karusell nummer två var mer uppskattad!

 
 

3V6A0687

 
 

Vi åt Frozen Yoghurt.

 
 

3V6A0512 (3)

 

tv

 

3V6A0712

 

3V6A0745

 

3V6A0730 (1)

 

3V6A0754 (1)

 
 

Och åkte mer karusell!

Den här gillade Noah.

Det är så kul att se hur det ändras från år till år med Buse. Vi åker ju samma karuseller mer eller mindre och bara hur han tar sig an dom är en enorm skillnad från första året och det här; karuseller som gav stora ögon i början får nu mest en axelryckning och det blir tydligt HUR HIMLA FORT han blir stor. Nu sitter han med mig i H C Andersen-karusellen och pekar ut saker innan jag gör det och pratar som en liten vuxen med mig när vi åker.

Älskade unge. Tänk att få vara en halva av den där.

 
 

3V6A0513 (2)

 
 

Det är SÅ vackert på Tivoli att man knappt orkar titta.

 
 

3V6A0770

 
 

Och så åkte vi mer karusell.

Det här tåget var förrförra året liiiite för läskigt, förra året perfekt och i år liiiite för mesigt om man går efter Buses reaktion. Jag har nog dock samma reaktion på det varje år, jag.

(Skratt kombinerat med ett fullt sjå att a) hålla mittenpartiet av kroppen spänt så att diskarna inte går bananas och b) hålla sig på sin sida vagnen när g-kraften slår till, så att jag inte åker över på Buses sida och krossar min avkomma i kurvorna).

 
 

3V6A0672

 
 

Han och jag.

Det är vi som åker.

(Ett tips om ni ska ditt är att köpa ett Ledsagar-turpass, då får barnet två stycken band och valfri vuxen kan följa med och åka allt – så kan man turas om. Vi köpte ett sånt till Buse i vanlig ordning i år och så bara enskilda biljetter till Noah på de få han kunde tänkas åka).

 
 

3V6A0790

 

3V6A0776 (1)

 
 

Sen köpte vi ballonger och poserade som en riktig modebloggare.

Och det var en dag på Tivoli det! Något av det absolut bästa som finns att göra med barn om ni frågar mig; jag har så himla svårt för typ lekparker och stå och knuffa på en gunga i termobrallor i snålblåsten men det HÄR; att gå omkring i ett litet sagolandskap och äta god mat och åka karusell och njuta av sommaren och SAMTIDIGT ha cirka hur roligt som helst med mina barn är det absolut bästa jag vet.

Tivoli, krabbfiske, insjöbad, bio, svampplockning och Skånes Djurpark.

Mina topp 6, och Tivoli är fortfarande ohotat.

 

Rekommenderade inlägg

7 kommentarer till “Att ha gjort Tivoli igen!

 1. Så härliga bilder du visar. Tivoli är så nice och som du skriver vackert. Vi är där alldeles för sällan. Pinsamt med tanke på hur när vi har dit!
  Ha en härlig dag i solen idag, nu rockar Skåne!

 2. Den där han blir farlig han när han blir större 😉
  Tänk om man kunde se hälften så fab ut som Buse på kort då skulle jag gladeligen ställa mig framför linsen istället för som nu gärna bakom 😄
  Förstår att Tivoli ligger i topp på din lista det täcker ju in precis allt man vill ha i en nöjespark vare sig du är en lite krabat som upplever det för första gången, en preetonåring som älskar att åka karusell eller en medelålders tant (som jag) vars högsta intresse är att äta gott och ha nått att vila ögonen på under tiden.
  Själv ska jag ta hela mitt entourage med mig ner på stan och titta efter examenskläder.
  Ha nu en fortsatt skön helg.
  Kram Malin

 3. Det ser alldeles underbart ut! Har velat åka dit i flera år men det har aldrig blivit av. Åker ni tåg dit? Är det långt från stationen? Behöver man pass? Många frågor 🙂

  1. Vi åker tåg dit! Supersmidigt. Du åker till Köpenhamn H och sen ligger det bara tvärs över gatan, så det är verkligen nära. Pass behöver du numera för att komma in i Sverige igen, och nu måste du byta tåg på hemvägen vid flygplatsen för att gå igenom passkontroll så det tar ca 25 minuter längre tid att ta sig hem, men fortfarande väldigt smidigt.

   1. Tack för svar! Då får vi nog vänta något år till. Vi har en familjehemsplacerad kille hos oss som föräldrarna inte vill skriva på pass åt.. Men om något år skrivs vårdnaden över på oss (han är ju redan vår i hjärtat) och då får vi själva fixa pass, då blir det tivoli! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.