Att ha helgblomman uppe.

 

3V6A3235 (1)

 
 

Vi köpte ett fång pioner på torget igår;

älskar att det äntligen är säsong så att de går att få tag på, och att buketterna är så slutna att man får vänta några dagar innan de har vecklat ut sig till sin fulla glans. Det håller längre då på något vis.

Det fanns rosa och vita så vi gjorde en mix av båda och stoppade i en vas.

 
 

3V6A3243

 
 

En av världens vackraste blommor om ni frågar mig.

Jag måste bannemig plantera pioner i en stor rabatt här ute i trädgården – jag lyckades ju i Lutande Huset så jag hoppas kunna upprepa bedriften i jorden även här. Det är ju det bästa; att ha ett fält av pioner utanför dörren att hämta ifrån och inte behöva svänga förbi torget.

 
 

3V6A3252

 
 

Sen hamnade de i vardagsrummet!

 
 

3V6A3269

 

3V6A3273

 
 

Och där kommer de få stå och veckla ut sig.

Och idag ska jag på morgonfotografering nere vid havet och vädret verkar vara till vår fördel! Det är alltid lite nervigt med bokningar utomhus eftersom man inte med säkerhet kan säga hur vädret kommer bli, men tack och lov har jag oftast tur och idag är en sån dag. Solen är framme, inget regn i sikte och vinden är mild så jag har inget att klaga på alls.

Så det startar jag med;

en fotografering följt av söndagstid här hemma med två pigga pojkar, en skäggig och några utslagna flickor.

Så får vi se vad mer den här dagen har att bjuda på.

 

Rekommenderade inlägg

7 thoughts on “Att ha helgblomman uppe.

  1. Pioner är så vackra, och ert hem är helt underbart. Du inspirerar massor, speciellt nu då vi är på jakt efter ett större hus. Tack!

    PS. Har jag missat del 3 av förlossningsberättelsen med Noah? Den finns inte i samma kategori som de andra åtminstone. Det skulle va spännande att läsa. 🙂

  2. Älskar pioner, hade dem i trädgården hemma också. Men sen flyttade jag pionerna till en ny rabatt (vilket man inte ska göra…) och sen flyttade jag till Spanien. Blir spännande att se hur de ser ut och om de fortfarande blommar när jag flyttar tillbaka till Sverige nästa år. Om du gillar trädgård förresten så kolla gärna in min serie om trädgårdsdesign & länka gärna! 🙂 Jag designade, grävde och byggde om hela min radhusträdgård – från 220 kvm gräsmatta till en liten, blommande, insynsskyddad oas i Göteborg.

    http://explorista.se/tradgardsdesign-att-planera-en-tradgard/
    http://explorista.se/tradgardsdesign-mina-tips-att-planera-en-tradgard-del-2/
    http://explorista.se/tradgardsdesign-att-valja-vaxter-till-tradgarden-del-3/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *