Att ha några semesterbilder kvar.

 

3V6A2111

 
 

Jag tittade igenom arkivet och såg att det fanns några semesterbilder kvar, och eftersom jag fått en del frågor om själva hotellet tänkte jag försöka berätta lite mer?

Vi bodde som sagt på Cala Azul Park och tog en restresa lite hastigt och lustigt. Det finns säkert olika typer av rum, men då vi var tre vuxna och två barn fick vi ett med två stycken rum (bäddsoffa i det ena och säng i det andra) och på markplan vilket jag tycker är super när man har barn eftersom jag slipper noja så mycket över balkonger med hög höjd då. Vi köpte till halvpension vilket vi brukar göra, då slipper vi transportera oss så mycket vid måltiderna och på kvällarna serverades det buffé som höll bra nivå och där vi alla hittade något att äta. Jag var nog den som hade svårast, det blev väldigt mycket pasta och potatis för mig och inte så mycket protein. Luncherna åt vi oftast vid strandrestaurangen eller vid den lilla pizzarestaurangen med glassbar precis utanför hotell-entrén.

 
 

3V6A1964

 
 

Nackdelar?

Jag tyckte att dom hade ett extremt rörigt system på det mesta. Till exempel tillkom det en himla massa som jag inte är så van vid; man fick betala en deposition för handdukarna till stranden/poolen och även en fast avgift per dag för att ha dom. För fem handdukar i en vecka betalade vi 750 kr i deposition, vilket känns lite udda. Ingen dryck ingick i måltiderna (inte vatten etc) så de fick betalas vid bordet, och den notan slängdes fram så fort du beställt vad du ville dricka och skulle betalas direkt – man kunde inte använda kort eller skriva upp på rummet utan det skulle betalas kontant, så det gällde att ha kontanter redo varje kväll. Det var lite omständigt.

 
 

3V6A1963

 
 

På plussidan är att det fanns ett supermarket på hotellområdet och sen ett fint litet samhälle med många små turistbutiker, supermarkets och restauranger kanske 250 meter från hotellet – det fanns även ett litet kök på rummet om man ville handla och laga egen mat, och det såldes Hipp barnmat i affären. Mycket bra!

”Stranden” som hörde till i direkt anslutning till hotellet, nedanför poolen, var en klippstrand utan sand så definitivt anpassad för vuxna eller tonåringar men bara några 100 meter bort låg den ljuvliga lilla viken ni sett så mycket av. Över lag skulle jag säga att hotellet är super om ni reser med barn men jag skulle nog välja ett annat hotell om jag reser bara vuxna eller med tonåringar – för där är en himla massa småbarn och det kanske man inte vill ha om man är femton eller på en romantisk semester. Tror att nåt av systerhotellen är adults only om man är nyfiken på området.

Så totalintrycket är 3,5 av 5 – perfekt för om ni reser med små barn, superfint område och en ljuvlig liten vik att svalka sig i.

 

Rekommenderade inlägg

8 kommentarer till “Att ha några semesterbilder kvar.

  1. Lustigt det låter med drycken, nästan som om det vore sånt som inte tas upp som intäkt…typ, dricks fast inte fast ändå… 😉
    Verkar vara ett himla mysigt ställe i alla fall! Här kommer vi köra västkustsommar, kanske en tur till Danmark och Skagen 💙

  2. Åh, så kul att läsa och se bilderna! Vi åker till Cala dÓr på söndag (om vi kommer iväg pga strejken…). Den viken ni badade i, vet du om det är den stranden som heter Cala Esmeralda? Vi ska bo på Esmeralda Garden, som är ett systerhotell till Cala Azul Park. Ett lite mindre hotell så om vi vill lägga till och frukost eller middag så får vi gå till ”ert” hotell:-). Tack för en jättemysig blogg och ha en bra dag!

  3. SÅ bra med en recension! Jag väntar mitt första barn och ser fram emot att få åka på familjesemester i framtiden. Antar att det är lite annorlunda mot att åka på romantisk weekend hehe 😉

  4. bra tips! vi funderar på att ta en restresa i sommar. allt får att jag ska tvingas ur min jag-vågar-inte-resa-grej jag har för mig. Du får slå lite vett i skallen på mig ikväll! Ses snart! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *