Att göra mellis 2.0

INLÄGG I SAMARBETE MED KAVLI.

3V6A1210 (1)

 
 

Det finns få saker som är så enkelt och samtidigt så gott som mjukost.

Blir man nånsin för gammal för det?

När Kavli undrade om jag ville ha ett samarbete fanns det inte så mycket att fundera på – vi fullkomligen slukar mjukost i vår familj (brukar till och med överge tuberna för de mer rymliga askarna ni vet, så man kan sleva upp ordentligt) och jag har ätit deras mjukost så länge jag kan minnas. Sen jag var barn och vaknade till den salta räkosten på morgnarna, tills nu när jag själv har barn men fortfarande brer mig själv mackor med mjukost som mellis mellan jobb.

 
 

3V6A1221 (1)

 
 

Personligen är jag fortfarande svag för de med skaldjur;

det ska vara KräftOst, SkagenOst eller RäkOst om jag får välja. Vansinnigt gott på en knäckemacka, men ännu godare på ett mjukt bröd med lite kärlek adderat i form av några skivor tomat och lite sallad.

På en gång lyxigare. Och redan fylld med bra råvaror, och gjord på riktig ost, från början.

 
 

3V6A1233

 
 

Så nja, jag blir iallafall aldrig för gammal för Kavli. Hittills har det iallafall inte hänt.

Och nu får våra barn smakerna med sig från början (hur smidigt är det inte att stoppa ner en tub och en baguette i en väska så har man picknicken klar?) och Buse har redan börjat hitta sina favoriter, han också. Och vem har inte klämt ut lite mögelost på en pepparkaka i juletid? Mmm.

Men ja; alla former av skaldjur är min melodi. Vilken är eran?

 

Rekommenderade inlägg

10 kommentarer till “Att göra mellis 2.0

  1. Till mackor ska det vara räkost. En klassiker!! Hot jalapeno är god i krustader ( med lite riven västerbottensost på toppen och så in i ugnen, blir som chilicheese). Och så mögelosten på pepparkakor. Mums!

  2. Kavla kräftost i Crusader, in i ugnen på 200 grader i ca 10 min… Mmmmmm… Har alltid på julbordet. Eller festbordet. Eller bara när man är sugen på något gott. Ungefär jämt 🙂

  3. Jag gillar den som bara smakar ost 🙂 Perfekt träningsgodis till hundarna också, en tub kladdar inte.

  4. Som vanligt är det ju många bloggare som äter samma sak – just nu Kavlis mjukost (utskicken från producenterna syns tydligt om man läser flera stora bloggar) 🙂 men jag lärde mig hos Underbara Clara att Kavli drivs av en stiftelse som skänker sitt överskott till välgörenhet – alltså är de inget vanligt företag. Jättebra ju!

    1. Ja, de gör en kampanj nu (inlägget är ju märkt som samarbete) och då är det oftast bloggare inom samma genre, så det är inte så konstigt att de syns. Det är ju liksom meningen 🙂 Och Kavli tror jag att väldigt många äter, samarbete eller ej.

  5. Kavli Räkost på tub och frukostknäcke, det med vallmofrön på = sommarlovs minnen från 6 veckors tältsemester på Löderups strandbad varje sommarlov 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *