Att vara framme på Böda Sand!

BOENDET I SAMARBETE MED BÖDA SAND

IMG_6910

 
 

Och så har vi landat på Böda Sand!

Efter några timmar i bil (som tack och lov flöt på otroligt smidigt, var lite rädd för att det skulle vara galen trafik) så har vi nu kommit fram och har hunnit med cirka hur mycket som helst redan. En sak är säkert; det är ett paradis för barnen med lekplatser, studsmattor, terrängbanor, vattenland och en himla massa annat, och det är ju ganska lyxigt att som förälder bara kunna sätta sig i gräset och släppa ungarna fria som på grönbete ungefär.

 
 

3V6A7246

 
 

En sånhär liten stuga bor vi i!

Bara några meter från stranden och lite avskilt från ”centrum”, kanske en 800 meter att gå för att komma in till restauranger, ICA, frisör, bageri och allt annat som finns här. Som en liten ministad kan man säga, eller som ett familjehotell utomlands där allt finns samlat ni vet.

 
 

3V6A7200 (1)

 

3V6A7208

 

bda

 

3V6A7352 (1)

 
 

Buse fann sig direkt en våningssäng att utnämna som sin, Noah hittade en sopkvast och jag och mannen baxade in bagage och funderade på om man kanske skulle elda nån dag, mest för mysfaktorn.

 
 

3V6A7234

 
 

Utanför är det vansinnigt spännande att spatsera omkring.

 
 

bd2

 
 

Och där är jag och pojkarna; på väg in för att äta middag! (Skjorta Ralph Lauren och jeans gamla Circle of Trust).

Så vad har vi hunnit med idag?

Vi kom hit vid tre och sen dess har vi åkt minitåg, ätit två gånger, köpt glass, bunkrat upp för frukost, lekt på lekplats och kollat in havet, kört slut på Buse på en hinderbana och försökt få kläm på området och allt som finns att göra; vattenlandet är ju ett givet kort för Buse, en pool med ett piratskepp i går ju absolut inte att förbise om man är fyra och älskar att bada. Så imorgon hoppas vi på riktigt fint väder så att bad-djuren kan plaska i timmar, det finns ju ingenting som slår det. Och så har vi varit på minidisco idag (såklart) och allsång! Så ni må tro att det är två djupt sovande pojkar i stugan nu.

Men mer bilder får komma imorgon, jag och mannen är åka-bil-länge-trötta och ska ta en påse chips och krypa ner i sängen och se en Stephen King-film jag köpte på iTunes innan vi kom hit (typ bästa tipset när ni ska ut och resa eller kanske inte har trådlöst dit ni ska – köp hem lite filmer på paddan eller datorn och sen är kvällarna räddade).

Men ja. Det här kommer bli en riktigt, riktigt rolig helg.

 

6 kommentarer till “Att vara framme på Böda Sand!

 1. Åh vad mysigt att vara på Böda! Har också bott i en sån där fin stuga ett par gånger. Tyckte det var väldigt skönt att bo ”en bit ifrån” och själv kunna välja när man ville gå till service och ståhej :=) Och barnvänligt är det ju verkligen.
  Perfekt också att gå rakt ner till stranden där det är en lite lugnare del och inte alla ligger så nära varandra. Glöm inte åka till Ninnis kroppkaksbod och handla lite smarriga kroppkakor.
  ha det så bra och njut.
  Lena*

 2. Åk till keramik Haget Caroline Möller på Hagskogsvägen i Byxelkrok!! Mysigt Cafe, vacker utsikt och jättefin keramik!

 3. Men så härligt! Välkomna till denna del av landet! 🙂 Vi lämnar snart ännu en semestervecka bakom oss här. Om ni har planer på att utforska restaurangutbudet lite kan jag varmt rekommendera Kalk i Löttorp. Deras burgare är grymma o deras pommes chips (med ramslöksmajo) är to die for! Dom får ofta 2-3 besök av oss per vecka här (kanske sjukligt, men är det bra så är det bra!) o sambons födelsedagsmiddag blir utan tvekan där imorgon.
  Sen har ni dom bästa rökta räkorna o aiolin hos Ölandsfiskarn i Byxelkrok (precis bortom sjöbodarna). Ny för året o dom har dom bästa rökta räkorna vi provat hittills på ön.
  Ett sista tips är Böda hamnkrog som har både vinkokta musslor, tarte med lax/bacon (stort tips på den) o annat smarrigt i fiskväg.
  Hoppas ni får en riktigt härlig semester!

 4. Så mysigt!! 😀 Så härlig stuga,d et ser ju så modernt och lyxigt ut!!

  Har au pairen åkt hem? Eller är hon bara inte med på den här resan? Hur har det fungerat med Au Pair? Blev det som ni önskade när ni tog beslutet? Fanns det några baksidor med Au Pair, och fanns det några positiva saker med det som ni inte visste om från början? Är så nyfiken på hela grejen.

  1. Hon har åkt hem; båda pojkarna går på förskola nu 🙂 Det var ungefär så som jag hade tänkt mig faktiskt, men jag hade läst en himla massa på amerikanska sidor om hur det är så vi hade förberett oss på det mesta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg