Att ha fått färgen på plats!

 

3V6A0601

 
 

Och så är badrummet målat!

I en helt perfekt nyans av Kalei som Audur tog fram åt mig, och som blev så mycket vackrare än jag vågat hoppas på. Jag tänkte att jag skulle skriva ett eget inlägg om just Kalei imorgon, om sånt jag vet om vad man kan måla på och hur den är och vad man ska tänka på och annat ni brukar undra, så tittar vi mest på hur det blev idag? Ja? (Under tiden kan ni läsa mer om själva färgen här såklart). Uppe åt vänster finns ett litet utrymme för vattencisternen, den ska få en lucka i samma färg sen så den inte syns.

Men nu är den iallafall, den efterlängtade turkosa färgen, på plats och badrummet blev med ens mer Drömmen.

 
 

brum

 
 

Älskar speglarna där man kan se duschen bakom sig. Den lilla pallen är nog två, tre år gammal och passar perfekt bredvid kommoden.

 
 

3V6A0578 (1)

 
 

Till crèmer och sånt har jag en snäcka som funkar som skål (från LoveWarriors).

 
 

3V6A0627 (2)

 
 

Åt andra hållet står badkaret som ni vet vid det här laget. Det var lite pilligt att måla vid det trasiga kaklet, men så värt.

 
 

3V6A0637

 
 

Och badkarets motsatta sida!

Där behöll vi murstocken från den gamla vedspisen som fanns där sen innan, och den gamla trädörren jag köpte på auktion för sex år sen har äntligen fått en plats – nu är den en dörr in till ett litet gatt där vi kommer sätta en toppmatat tvättmaskin nån gång.

 
 

brum2

 

brum3

 
 

Det jag älskar mest är nog hur ljuset ändrar färgen på både väggar och golv beroende på vilken tid på dygnet det är. På högra bilden är det varmt gul kvällssol och med ens blir allt mer grönt.

Och ja – Kaleien blev precis sådär ruff och ovårdad som jag önskat! Från början var tanken att vi skulle lägga stuc, men efter att ha tänkt på det ett varv till vann Kalei eftersom det var något vi kunde göra själva och inte behövde ta in killarna för – och det enda jag egentligen ville ha stuc för var för att få den där levande ytan (som Kalklitir fast 2.0) och eftersom jag ändå kunde få nästan samma yta med Kalei istället så var valet egentligen ganska enkelt.

 
 

3V6A0648

 
 

Och en mycket lycklig bloggerska.

Minns ni ens hur det såg ut från början?

 
 

3V6A10841

 
 

Det här är väggen där kommoden står nu, och det var mörkt och murrigt med samma brunbetsade panel som det varit i resten av huset och med en tapet som lossnade i stora sjok bara man rörde vid den. Och en himla massa skräp, förstås. Skillnaden är milsvid och svindlande.

Imorgon ska vi försöka hitta två element som är vackra utan att kosta skjortan, och sen är det inte så mycket mer kvar. Jo, lite förvaring, men det har jag redan en tanke om som involverar spillet från kommoden och det ska hantverkarna få sätta tänderna i nästa gång de är här och jag tror det kommer bli super.

Åh.

 

34 kommentarer till “Att ha fått färgen på plats!

  1. Det är längre från fönstret än det ser ut och eftersom det är ett högt duschmunstycke så faller vattnet rakt ner och skvätter inte hela vägen dit. Men fönsterbrädet är kaklat och träet målat med våtrumsfärg så det tål vatten fint om man skulle gå loss och skvätta. Samma sak med träpanelen.

 1. Men åhhh Emma! Jag visar min kärlek bilder från din blogg nästan varje dag och när det är bilder från Drömmen….ja då är det verkligen min dröm. Helt perfekt har du gjort det till. Så fantastiskt vackert och hade det varit mitt hade jag mest troligt aldrig velat åka hem.

 2. Men alltså du skämtar!!! Hur jäkla snyggt??? Och vilken fantastisk färgkombination!
  10 av 10. Grymt impad:) Och det är så häftigt, för du har sån speciell stil 🙂

 3. Jösses, så VACKERT! Vilken känsla du har för att få till det där alldeles extra. Fantastiskt fint 🌟

 4. Måste förresten erkänna att jag var ganska skeptisk till det trasiga kaklet från början. Men slutresultatet är bara wow!

 5. Lions loppis i Höllviken sålde två gammaldags element men vet inte om dom funkar. Var öppet i lördags och igen om två veckor…)

 6. Alltså, såååå himla fint det blev! Du har verkligen fingertoppskänsla vad gäller både färg och form (och en eloge till duktiga hantverkare/Kalklitir som ser det du ser)!!! Älskar när det blir så där personligt. ☺👍👍

 7. Wow! Vilken förvandling och vilken underbar färgnyans! Vi har inte alls samma stil men du inspirerar mig ändå.
  Ha en fortsatt skön semester

 8. Oj men alltså, så sjuuukt vackert!! 😀 Älskar verkligen alla detaljerna, så kreativ och duktig du är! Så himla inspirerande att se!

 9. Så himla fint allting! Fick också syn på den fina armbandsklockan, är ute efter ngt sådant till dottern! Vart kommer den ifrån?
  Mvh

 10. Du har så underbart vackert och är bra på inredning och detaljer….Och dina fotografier för inte att gllömma..
  Kram

 11. Måste sälla mig till fingertoppskänslekören känner jag, det är fantastiskt hur dina idéer kommer till liv på de mest otroliga sätt! Det är alltid kul att titta in och se vad du har för dig i inredningsväg, här finns alltid breddfullt med inspiration! Allt går bara man vill 🙂

 12. Du är ett underbarn i detta med inredning Emma och få till det så på eget sätt och personligt!
  Ursnyggt och mina superlativ räcker inte till! ♥

  Kram
  Adela

 13. Pingback: DREAMY STYLING. -

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg