Att ha haft besök.

 

3V6A0878

 
 

Ibland kommer ju mamma och Sockervadds-Göran hit på besök och stannar någon dag, och det är alltid lika trevligt.

Och så mycket vi får gjort!

Medan Sockervadds-Göran spelar Yatzy med Buse så plockas fönster ner, och så står mamma ute i trädgården.

 
 

3V6A0999 (1)

 

3V6A0995

 
 

Nu är nästan alla fönster skrapade, borstade, kittade, oljade och grundmålade. Om någon vecka tar vi sista lagret färg, när kittet torkat till sig. Det är ovärderligt med några extra händer, särskilt händer som bott i hus och klarat sig själv i åratal. Min mamma är fantastisk så sätt; hon klarar sig själv – oavsett om det handlar om att knacka hål på is, kitta fönster, dra upp en gädda eller ge svar på tal.

 
 

IMG_7308

 
 

Viss arbetsledning har vi, såklart.

Och så var det dags att åka hem idag för en natt; jag har ett bröllop imorgon att fota så vi åker hem och sover hemma i Ystad och sen bär det åter hit för en sista vecka. Jag har bara två små överfönster kvar inne att ta tag i, sen har jag bannemig målat klart alla – det arbete jag dragit mig för men som alltså nu kan anses som snudd på färdigt.

Så, Skåne för ett dygn med bröllop och tvätt och hemmaliv.

Sen åter igen.

 

12 kommentarer till “Att ha haft besök.

 1. Är så otroligt imponerad av dig med ditt driv, engagemang och energi i allt. Jag har tänkt hela sommaren att vi borde putsa, slipa, kitta och måla fönster på landstället (förvisso mamma och pappas men vi är där lika mycket som de). Tror du jag gjort något? Nope… För att jag inte vet HUR. Men du, du bara KÖR och det inspirerar mig enormt mycket!

 2. Vilken energi som man alltid får när man läser din blogg, helt underbart. Så kul att få följa era projekt, En fråga er lampa som man ser lite av på foto, vet du vart man kan få tag på den?

  1. Ljuskronan? Den har väl ett och ett halvt, två år på nacken nu och går tyvärr inte att få tag på längre 🙁

 3. ja där förstörde jag hela lampan…kopparblad va inte min kopp te tydligen…bara skura av allt och måla om den..pillrigt å jobbigt..känner mej urless på hela projektet. Tyckte den blev för blank och sen var det ett rent helvete att få det att fästa i glipor och kanter..utbrott är milt sagt 😉
  en kan inte lyckas jämt…men lätt var det inte.
  kram å

   1. Kände det också när jag satt där..men jag tror inte det passar med koppar på lampan alls faktiskt heller..:( men tack för tippset <3 blev för blankt och skimrigt i ögonhöjd. Jag får prova det på mindre saker istället. Det här va en jätteplåtskärm x 2. Har ju köpt kopparblad för 500 😉 hahahh..skura vidare å på med den vackra gröna som var innan 😉 Ditt handfat var urvackert i vilket fall 🙂
    Kram Åsa

    1. Nu är lampan grön igen och ordningen återställd 😉
     Vill ngn köpa kopparblad och primer för halva priset, ropa till 🙂
     /Åsa

 4. Hej Emma! Snyggt jobbat 💪🏻
  Jag ska precis sätta igång med mina fönster på torpet. En liten fråga.. Använder du linoljefärg på dina eller vanlig fönster- och snickerifärg? Vet inte vad jag ska välja…
  Kram
  Anna

  1. Vanlig! Först olja, sen grundfärg och sist fönsterfärg. Linolja är trevligt men tar en evighet att torka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg