Att ge tips på bra podcasts.

 

Jag tycker som bekant om att lyssna på något när jag är sysselsatt med annat; som att måla, fiska, packa paket, åka bil eller flyga, och jag tänkte tipsa er om mina favorit-poddar. Kanske hittar även ni en ny favorit?

När det kommer till poddar lyssnar jag nästan uteslutande på kriminalhistorier, mordgåtor och kända fall – jag är helt hooked på sånt.

So here we go:

 
 

3428763_1400_1400

 
 

P3 Dokumentär är ju fantastiskt bra!

Jag har nog faktiskt lyssnat på samtliga avsnitt (minus några få, totalt ointressanta) och har du ännu inte börjat lyssna på p3 Dokumentär har du ett helt hav av spännande saker att plöja. Här finns allt från kända mord till historiska händelser i och utanför Sverige, alltid välproducerat och utan reklam. Går även att höra från datorn om man vill.

 
 

64343avatars-000093896900-mz3oar-original

 
 

Rättegångspodden!

Nog min absoluta favorit faktiskt. Här får man höra riktiga ljudupptagningar från rättegångar och det är de som för historien framåt. Kidnappningen på Uppsalastudenten trollband mig totalt och jag lyssnade på de tre avsnitten med andan i halsen, mycket för att den huvudåtalade är en så speciell person.

Tyvärr finns det bara två säsonger, men ruskigt bra. Lyssna! Går även att höra från datorn.

 
 

spår-logo-3

 
 

Spår!

Spår görs av Anton Berg och Martin Johnson och försöker hitta okända spår i kända brottsfall. Man blir ganska upprörd närö man lyssnar för i många fall känns det som om rättsväsendet havererat fullständigt, men det är riktigt bra avsnitt – framförallt de som Anton gör (jag har lite svårt för Martins röst tyvärr, den är så himla radioengagerad) – som mordet i Kalamark.

Rekommenderas!

 
 

 980

 
 

I Brottets Spår

samma typ som de andra; en kriminalpodd som tar upp svenska fall, som Brattåsmorden och Johan-fallet, och man häpnar när man hör misstag som begåtts och hur de anhöriga berättar om händelser och upplevelser de haft under tiden. Välgjort och det finns ganska många avsnitt per fall, vilket jag gillar.

 
 

gravidjoller_FB_post_960_960_2015_1

 
 

Ja, jag måste ju även tipsa om Joller Gravid som jag fick vara värd för förra året!

Inte alls särskilt kriminaligt nej, men där har jag en ny gäst nästan varje avsnitt och avhandlar allt från cravings till förlossning och stjärnfamiljer. Så vill ni höra min (icke-skånska) dialog med bloggkollegor så får jag tipsa om den. Våra avsnitt ligger på Joller vilket är en ganska lång lista, men det är de som heter Joller Gravid som vi gör (finns här).

Och det var mina bästa podd-tips det!

In och gräv i kriminalpoddarnas värld med er.

 

Rekommenderade inlägg

15 kommentarer till “Att ge tips på bra podcasts.

 1. Tack för tips! Så roligt med krim!
  Gillar också P3 Dokumentär.
  När jag vill lyssna på något mer lättsamt blir det Säker Stil podden. Sen nu i sommartider blir det väldigt mycket Sommar i P1, har du inte lyssnat på Terese Cristiansson från 2015 så gör det! Satt helt paralyserad i trädgårdslandet.

 2. Tror att du skulle gilla serien ”making a muderer” i 10 avsnitt på Netflix om Steven Avery som satt i fängelse, först 18 år för en våldtäkt som han inte gjorde och nu sitter inne för ett mord (men frågan är om han verkligen har begått det). Ryktas att det skall komma en säsong 2 också.

 3. P3 Dokumentär är bäst! Men jag vill även tipsa om förlossningspodden den är bara hur bra som helst!!

 4. Tycker också att P3 dokumentär är jätte bra, men vill även tipsa om de dödas röster som jag sträcklyssnade på i somras!

 5. Mer krimtips: ”Serial-this american life” på engelska som tar upp ett verkligt fall från alla möjliga vinklar…Riktigt spännande!

 6. Åhhh känner föräldrarna väl till den kidnappade Uppsalastudenten 😱 det var en jobbig tid ….kramkram

 7. Jag måste bara säga att jag ÄLSKAR era avsnitt på Joller! Ni borde verkligen göra en egen podcast! Jag har en väldigt medicinskt komplicerad graviditet och har därför inte läst ett dugg om graviditet eller förlossningar mm. Lyssnar bara på mina läkare och that’s about it. Jag Kan vara Sveriges mest opålästa gravida kvinna. For real! Jag kan inte lyssna på råd i tidningar eller andra poddar. För det kommer ju inte bli så
  för mig (känns mer som en sjukdom än en graviditet även om jag är långt gången). Men er podd snubblade jag in på och herregud som jag skrattade!
  Ni gjorde min vecka och jag har lyssnat om de avsnitten gång på gång! Det var så skönt det var utan pekpinnar och råd. Bara era egna upplevelser med en fantastiskt självdistans!

  Heja er!! Fantastiskt kemi -ni måste podda mer!!! 🙂
  Jag tipsar alla jag känner om era avsnitt nu!

  Tack för alla skratt!

 8. Hej! Upptäckt en ny poddcast för ett tag sen, Lizette & Erika – A piece of cake heter den. Gillar deras struktur och hur ”nakna” de är med åsikter samt verkligen bjuder på massa skratt. Känns typ som att man sitter med i konversationen hahah <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.