Att packa för Paris.

 

3V6A8677 (1)

 
 

Jag har fått frågan förr om jag inte kan visa en weekend-packning, och klart jag kan!

Nu håller jag på att packa till Paris för en helg och såhär ser planen ut;

ett set att resa i, ett par shorts och en skjorta (det ska bli vaaaaarmt) och ett set att åka hem i. Samt två stycken klänningar; en för varje kväll. Och så underkläder och sånt där nödvändigt såklart.

 
 

p2

 
 

Och ett bälte och en locktång! Och lite accessoar-krafs.

Nu är ju detta en fredag till söndag utan barn och där jag ska spendera dagarna i en mässhall, så jag måste ha med mig två par skor – ett för kvällsbruk och ett par supersköna för dagsbruk. Jag har alltid tyckt det är roligt att klä upp mig, särskilt om jag är iväg, men sen jag fick barn är det liksom e x t r a härligt att få se fram emot två dagar då man kan få känna sig lite extra fabulös med lockat hår, kanske lite läppstift och noll oro för att få barnmat på kläderna. För mig är DET nästan en del av höjdpunkterna. Få känna mig fin för mig själv.

 
 

3V6A8686

 
 

En jacka att åka i och ha på eventuellt kyligare kvällar;

en som är varm nog för att stå ut lite i rusket här hemma men smidig nog att stoppa ner i väskan när man väl kommer fram. Det ska som sagt vara varmt, 28 grader typ, och här hemma är det kanske 15-16 så det blir en liten krock.

(Jackan är för övrigt ett rea-kap och jag älskar färgen! Finns här).

 
 

3V6A8694

 
 

Skorna ja!

Här blir det ett par gladiatorversioner från River Island som är så sköna att gå i, och så de där röda klackarna från Aldo som redan fått vara med på så mycket kul. Troligen tar jag även med ett par Butterly Twist i handväskan, fallifall. De tar ju ingen plats.

 
 

3V6A8700

 
 

Och så en massa nödvändigheter, såklart.

Förutom crèmer och ansiktsvård så brukar jag ha med en reseförpackning av bra schampoo + balsam, en bra grund till make up:en, en ansiktsspray och lösögonfransar (bara för att lyxa till det lite). Jag sätter aldrig hela ögat men gärna allra längst ut i ögonvrån om jag ska känna mig extra fancy och tidslyxig. Och så en mascara, en eyeliner, ett rouge, highlight, en ögonbrynspenna samt ett läppstift. Det räcker. Och en parfym förstås.

Och så kan det se ut i en packning!

Vad är dina bästa packningstips när du åker från kallt till varmt?

 

11 kommentarer till “Att packa för Paris.

 1. Det där kan bli lite knepigt när man lämnar Sverige i -22 och landar i Thailand med 40+ 😀 Jag har lärt mig under åren att det bästa är typ en klänning /tunika med tights som man skalar av vid landning. Hem åker jag i Haremsbrallor. Är det inte fullt så stor temperaturskillnad kan man som du, plocka fram sommargarderoben igen (jag bor i Södra Norrland, vi har höst nu) vilket är underbart och sen komplettera med en tunn jacka. Hälsa Paris! Älskar! Har mött både vår och höst där.

  J

 2. För en helg brukar jag ta tre-fem toppar, från varmt till kallt, alltså från tunt slinkigt linne till långärmad blus via t-shirts, typ. Två ”toppers”, typ kavaj/kofta, en varmare och en lite tunnare. Plus tre nederdelar 1) shorts/kort kjol, 2) långbyxa/jeans/maxikjol samt 3) tunna vida byxor alt. 7/8 cigarettbyxor. Har kommit på att om man väljer helt enfärgat eller mönster på enbart antingen topparna ELLER nederdelarna ELLER kavaj/kofta så kan man mixa allt! Med 2-3 tunna sjalar i mönster/färger som passar till kan man få ihop massor av olika outfits av dessa plagg och genom att lägga till/ta bort lager. En tunn blus kan man ha över linnet och med kavaj över och sjal klarar man rätt mycket kyla. Tar oftast bara en klänning som kan varieras på två sätt med accessoarer för att minimera bagaget.

 3. Vi kom tillbaka från Paris i söndags-36 grader men kändes som 45, så fruktansvärt varmt, packa ner en solfjäder och ta ett stopp på takbaren på hotel Raphael där man ser eiffeltornet, magiskt…
  Ha en underbar resa, kram!

 4. Halloj! Härligt med Paris! Men hur var det med Mallis? Vilket hotell bodde ni på i cala d’or? var det Inturotel Cala Azul park? O viktigaste av allt var maten härligt bra?

 5. Hej, härligt med Paris ser framemot en outfit-kavalkad! Om du behöver spara plats i väskan kan du skippa jacka, begövs inte för tillfället, det är värmebölja just nu:) hälsningar från Mathilda strax öster om den franska huvudstaden

  1. Åh jag veeet men kommer åka i en kort byxdress så behöver jackan för att inte frysa ihjäl hemma ha ha.

 6. Flyger oftast Sverige-Thailand och då tycker jag att det varit toppen att åka i klänning/tunika och sedan ett par stödstrumpbyxor under – bra som prevention mot blodproppar och tar liten plats i väskan när de sedan ska av. Har en supertunn, men varm, ullkavaj från Noa Noa och tunnare mössa/halsduk med också, så klarar man sig även på vägen tillbaka – från varmt till kallt. Ha en fin resa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg