Att vara Paris-klädd, kväll.

 
 

IMG_8321

 
 

Jag tänkte vi kunde kika på vad vi hade på oss i Paris?

Vi börjar med kvällarna!

Jag är helt galen i märket For Love and Lemons – deras plagg är små smycken på något vis och jag hade turen att få bära deras kreationer båda kvällarna. Här i en kortare modell med spets och högre hals och snäva ärmslut som jag hittade på rea, och till det lite galet hår med cirka en hel burk dust it i. Jag älskar verkligen den nya längden (och färgen) och vill klippa mig lite, lite kortare i nacken så att det blir en ännu mer markerad lob – gå all in liksom.

 
 

3V6A8927 (1)

 
 

Jenny var vrålsnygg i vanlig ordning i en knallröd sak från Zara med Bardot-linning och snygg längd (den finns här). Skorna minns jag tyvärr inte, men jag kan fråga om nån vill veta. Hon är så smashing att det inte är klokt, särskilt i sin lugg och de där lockarna.

 
 

3V6A8939

 

3V6A8954 (1)

 
 

Där sitter vi på restaurangen vi gick till båda kvällarna och där jag var med Nelly sist – Derrière. En helt magisk innergård man sitter på, omringad av bord och klätterväxter och öppen himmel. Dock bör man boka bord för det är himla poppis, vi glömde det båda kvällarna men det gick bra ändå. Nog svårare om man är lite större sällskap.

 
 

3V6A8962 (1)

 
 

Vi åt en pasta som kan ha varit den bästa i Frankrike; med körsbärstomater och basilika och runt ett kilo parmesan. Nom nom nom.

 
 

3V6A9178

 
 

Dag två fick jag vara såhär fabulös!

Åh, den där klänningen alltså. Den här och den korta och den där klänningen med spetsliv från Zetterberg ni vet är nog de vackraste plaggen jag har. Det går inte att beskriva hur fantastisk man känner sig när man går i den här och det liksom böljar runt benen.

 
 

3V6A9214 (1)

 

3V6A9233

 

p

 
 

Den här har kort ärm och är genomskinlig på sina ställen, men I N G E N T I N G syns där det inte borde synas om ni förstår vad jag menar; spetsen är tät där den bör vara tär och den är även fodrad på de ställena så man känner sig inte det minsta naken. Ganska rymlig och väldigt bekväm i modellen, ingenting som smiter åt. De här fick jag köpa billigare av KyssJohanna, och den finns HÄR (och idag är sista dagen med 20% rabatt i samarbete med dom – koden är Attvara20 och den ger som sagt 20% på allt i butiken). Det är ju ingen billig kreation, men herregud vilken skapelse.

 
 

3V6A9006

 
 

Vi åt på Derrière igen (samma pasta ha ha, då förstår ni smaskigheten i den) och där, i ett litet hål i väggen, ligger ju barernas bar också – Andy Wahloo! Älsk på det stället. Dit måste ni gå om ni är i Paris och vill ha en riktig jäkla upplevelse! Jag har ju skrivit mängder om det här stället innan, men man måste nog uppleva det för att förstå.

 
 

3V6A8973

 
 

Där står Kevin och hackar is. Inga snabblösningar här inte, här hackas runda snöbollsliknande isbitar ut från rejäla block för hand och stämplas sen med barens logga. Man tar sina drinkar mycket, mycket seriöst.

 
 

pp

 

3V6A8970 (2)

 
 

Och Kaled!

Och där satt vi och tittade på skådespelet; varje cocktail som lämnade disken var minutiöst skakad, rörd, parfymerad, kyld och älskad i flera minuter.

Och det var alltså Paris by Night för den här gången!

Den där staden är fortfarande i mitt hjärta, innerligt.

 

10 kommentarer till “Att vara Paris-klädd, kväll.

  1. Jag älskar att sitta vid baren och titta på bartendrar och hur de jobbar. Det är banne mig en konst att få till en snygg och god drink. Älskar’t!
    Ja okej kanske inte på Jägers (det enda utestället som fanns i Höör när jag var ung) eller på Stensson (dito ställe fast i Eslöv).
    Jag minns en Christoffer på Glorias i Lund för ca 100 år sen, han kunde jag titta på i timmar. Hehe

    Låter som ni har haft en härlig Parisresa. Svårt att misslyckas i den staden.
    Kram

  2. Wow, så läckra ni var (och är ju hela tiden) men vilka vackra klänningar. Kul med bartendrar som verkligen går in i sitt arbete. Härlig Paris tripp igen verkar du ha haft. Ha en fin dag. Kram Annika

  3. Härliga bilder! Har också själv Paris i mitt hjärta. Det som jag undrar om du har bra tips på hur du kan undvika nötter i maträtterna där? När jag har besökt Frankrike har jag haft svårt att äta tex bakverk o dyl då allting verkar innehålla antingen nötter eller mandlar. Jag tål varken nötter eller mandlar (reaktionen är svullen hals och det känns superläskigt). Har också blivit något nojig över att jag ändå eventuellt i misstag äter av det som jag är allergisk för på tex flygresor eller överlag utomlands där man inte känner till matlagningsprocesser lika bra som hemma. Märker att jag har svårt att slappna av i dylika situationer, känner någon igen sig eller är jag hypernojig, kanske helt i onödan? Ha en fin dag!

    1. Jag är precis likadan! Därför äter jag aldrig bakverk eller bröd som serveras till maten till exempel, och frågar alltid (även på pastan) så den inte serveras med nötter i. Man har ju lärt sig vad som kan innehålla vad och jag beställer säkra rätter och dubbelkollar alltid genom att fråga. Och så har jag medicin med mig fallfall 🙂

  4. Kan någon bekräfta att ryktena som florerar kring banditen inte stämmer ??? 😰 Det pratas i olika medier att hon har gått bort jag blir ju helt tokigt ledsen 😰 Vet du nåt? Är det sant ? Vi läsare som bryr oss om henne är så oroliga när det står sånt här.

    1. Men herregud vad är det för fel på folk?! SJÄLVKLART har inte Nicole gått bort, då hade jag väl för tusan skrivit om det, inte flängt till Paris eller hängt i stugan? Jag blir så vansinnigt upprörd av sånt där, kvinnan vill bara ha lite lugn och ro och vara för sig själv ett tag och är inte på humör eller redo att skriva för människor hon inte känner – mer än så är det inte. Kan man inte bara ge henne lite utrymme och inte sprida en massa trams helt utan substans? Att skriva att nån har gått bort är ju inte okej nånstans.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg