Att mötas av det här på morgnarna.

 

img_8443

 
 

Jamen ni ser ju.

Såhär såg det ut igår när jag vandrade ner för att fiska.

Vi har två ställen; ett längst ut på en udde där jag passerar de här lilla stranden där vi brukar bada med hundarna som ni sett, och ett där man viker av åt vänster och kommer till en brygga (som ni också ett bild på). Nu är vattenståndet väldigt lågt, jag vet inte riktigt varför – om det är så enkelt att det regnat för lite? – men sjön är oavsett helt magiskt vacker där den ligger i morgondis och soluppgång.

Det GÅR inte att stå vid sjökanten med sitt fiskespö i den här miljön och vara stressad. Inte när det är spegelblankt och så tyst att det nästan susar i öronen och man överallt kan se småfiskarna röra vid ytan.

 
 

img_8448

 

img_8450

 
 

Brygga nummer två var inte mindre bildskön, den.

Dimman över vattnet på den sidan var så tjock och mjölkvit att det kändes som att stå och kasta sitt drag ut i oändligheten; jag kunde inte se var det slog ner – bara höra det mjuka ploppet och rullens surrande när den jobbade med att dra in. En och en halv, två timmar i det här är allt jag behöver för att klara av precis vad som helst efter. Det är som sagt själavård.

Och idag är det Ystad och jag funderar på om man skulle ta och börja med Noahs rum ikväll; jag väntar bara på lite saker som kommer göra en stor del av rummet och vill egentligen inte börja innan de är på plats, men samtidigt har jag vansinnigt svårt med att ha en färgburk väntande i hallen. Måla är ju det roligaste som finns. Men snäppet roligare är att måla för att sen kunna ställa allt på sin plats, och för det behöver jag vänta. Så vi får se vad som vinner.

Nu är det bara söndag ett litet tag, iallafall.

 

15 kommentarer till “Att mötas av det här på morgnarna.

  1. Det är lika lågt vatten hos oss som bor längre upp i Småland, har knappt kommit ngn nederbörd alls maj-juli så beror på det!

  2. Underbart vackert Emma!
    Vet du vad? Maken min har lärt mig tycka om att fiska nu. Jag som alltid hatat fiska, nu tycker jag det är själavård precis som du skriver. Jag har t.o.m. fått ett alldeles eget fiskespö (ja såklart är det rosa!)
    Hmm kanske ska se till så vi åker och fiskar ikväll, tar kvällsmaten vid sjön. Tack för idén!
    Kram

  3. Fototapet! *klappklappklapp* Fototapet *klappklappklapp*
    Du MÅSTE sälja dessa bilder som tavla eller sängkläder eller gardin eller tapet eller bricka eller servetter eller nyckelringar eller vad f-n som helst.
    Magiska bilder<3<3<3

    Susanne

  4. Jag kan inte annat än hålla med de andra de är verkligen helt m a g i s k a dina bilder. Tänk om man kunde plocka lite av det där och stoppa i en burk, då skulle du alltid ha lite av drömmen med dig och kunna ta fram närhelst du känner att du behöver.
    Och den där båten skulle kunna stirra på den i timmar om den satt på min vägg.
    Kram Malin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg