Att ha bunkrat upp med läslektyr.

 

3v6a6034

 
 

Det är ju sällan jag har tid att läsa nu för tiden och har mer och mer gått över till ljudbok som ni vet. Men när jag åker tåg passar jag faktiskt fortfarande på att unna mig en riktig bok, en att hålla i handen och slukas av. Och igår när jag ändå skulle sitta på tåget i fem timmar (och fem timmar hem imorgon) så passade jag på att springa inom Pocketshop på stationen för att scanna av utbudet – och till min stora lycka hade tre av mina favoritförfattare släppt nytt eller sådant jag inte läst ännu! Så jag köpte de tre och sen en extra bonusbok som var ”månadens pocket”, av någon jag inte läst förut.

Ska vi kika på vad det blev?

 
 

3v6a6041

 
 

John Ajvide Lindqvist’s ”Rörelsen”!

Han skriver ju helt fantastiskt den där Johan Ajvide, han är Sveriges Stephen King helt klart och ingen ger mig rysningar som honom. Rörelsen högg jag med andra ord direkt när jag såg den i hyllan.

”I September 1985 Flyttar Johan Lindqvist in i ett trångt och mörkt gårdshus på Luntmakargatan i Stockholm, vägg i vägg med Brunkebergstunneln. Han vill skapa sig en karriär som restaurangtrollkarl. Några veckor senare blir han tagen för stöld på Åhléns och tillbringar en natt i häkte. Under natten inträffar en rörelse av svårtolkad karaktär och när han återvänder till sitt hus dagen efter har någonting hänt”.

 
 

3v6a6035

 
 

Jo Nesbœ såklart!

Midnattssol har jag ännu inte läst och ser verkligen fram emot att få sätta tänderna i. Jo är den bästa deckarförfattaren enligt mig, jag snurras rakt in i storyn och lämnar alltid lite andfådd.

 
 

3v6a6039

 
 

När jag vill skratta lite är Jonathan Tropper ett mycket bra val. Han skriver varma, djupa, reflekterande, humoristiska historier och ”Sju jävligt långa dagar” är en av mina absoluta favoriter. Plan B är den enda av honom jag ännu inte läst, och det är hans debutroman, så det var en fullträff.

”Bens kompisgäng lämnade college med storslagna drömmar. Nu ska de fylla 30, och inget har blivit som de tänkt sig. Ben ska skilja sig, Lindsey är arbetslös, Chuck är fortfarande en clown och Alison är olyckligt kär i samma kille. Den femte personen i gänget, Jack, är visserligen en hyllad filmstjärna, men med ett kokainberoende, vilket vännerna bestämmer sig för att ta på allvar. När deras planer på att sätta sig ner och prata med honom misslyckas, formas plan B: en kidnappning”.

 
 

3v6a6037

 
 

Färjan av Mats Strandberg stod som månadens pocket så den tog jag i kassan efter att det låg i minnet att Frida skrivit om den bara häromdagen. Det är ju inte klokt vad bra det är med bloggar, att man kan kan få så mycket inspiration som sätter sig i det undermedvetna på nåt vis. Färjan ska iallafall vara en skräckroman så det ska bli spännande att se om Mats kan ge John Ajvide Lindqvist en chans!

”I kväll ska 1 200 förväntansfulla passagerare åka på en kryssning mellan Sverige och Finland. Men det finns något ondskefullt ombord på den här resan. Mitt i natten är färjan plötsligt avskärmad från omvärlden. Det finns ingenstans att fly. Det finns inget sätt att kontakta land. Och du vet inte vem du kan lita på.”

Så här är alltså de 4 böcker jag planerar att försöka läsa på tåg och plan framöver!

Någon ni läst?

 

20 kommentarer till “Att ha bunkrat upp med läslektyr.

 1. Har läst ett par andra av Tropper och Nesbo – gillar. ”Färjan” har barnen (med viss hjälp…) köpt till min man så den hoppas jag få låna snart. Älskar böcker! Jag köper ofta för mig helt okända titlar på någon rea, många gulkorn har det lyckats bli genom åren.

 2. Tack för fina tips fina Emma! 🙂 Läser mycket särskilt på sommaren och hösten…sen kan det jag dala ett tag runt advent och jul när det är så mycket annat. Låter så mysigt när du pratar om julmarknad på Tivoli! Längtar också till Huseby som du:)

  Kram och fin dag!
  Adela

 3. Så bra tips! Är extra svag för hårresande romaner. Finns John Ajvide Lindqvist på ljudbok månne? Även om jag föredrar en traditionell bok blir det svårt att jonglera bebis och bläddra samtidigt. Kram Kram från Helsingborg, hoppas vi ses snart :*

 4. Åh va jag saknar att läsa. De händer aldrig längre. Men jag älskar de. Har så svårt med koncentrationen så i vissa perioder går de inte hur mycket jag än vill. Har även testat ljudböcker men gillar faktiskt vanliga böcker mer. Kanske är dags att uppdatera bokhyllan nu när hösten är här. Kram

 5. Jag har inte läst någon av de böcker du köpte, men blev intresserad av Jonathan Tropper. Får lägga det till min lista ”Böcker att läsa”. 🙂 Däremot blev jag för några månader sedan rekommenderad att läsa Mikael Bergstrand och ”Dehlis vackraste händer”, den första boken i en trilogi. Det slutade med att jag snabbt köpte även den 2:a och 3:e delen! Feelgoodböcker som utspelar sig i Malmö, Indien och på Österlen. Något du redan läst kanske?! 🙂 Kan i alla fall rekommenderas (och håller även med Lisa om Rosengäddaserien av Emma Hamberg…helt underbara böcker)! Kram

 6. Fullkomligen sträckläste Färjan på stranden i Italien i somras. Gick inte att lägga ner. Helt surrealistisk och skriven med ett grymt framåtdriv (typ Dan Brown), varje kapitel avslutades på ett sätt så du var tvungen att fortsätta… 🙂

 7. Plan B har jag läst! Färjan vill jag inte läsa för att jag åker färja ibland och vill våga åka i fortsättningen också 😉

 8. Läst ”Färjan”. Urläskig! Vet inte om jag vill åka färja någon mer gång….(ett bra betyg).

  Läst Ajvides alla böcker. Han är en mästare! Det är bara så.

 9. Vet inte om du tycker om den typen av böcker. Men har du läst spökflickan av torey haden eller box 21 av roslund och Hellström? Annars kan jag rekommendera dom två böckerna 🙂

   1. Jag med! Slukade alltid dom böckerna på semestern 🙂 men titta på spökflickan om du inte läst den, den är sorglig, hemsk och intressant på samma gång! Baserad på verkligheten 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg