Att hålla sig varm, och ha Apple-bryt.

dagens

 

Alltså, det må vara bara en halv minusgrad här men det b l å s e r ju som ni vet något alldeles förskräckligt här i Skåne och i den blåsten blir det liksom automatiskt minus sju grader bara sådär. Så nu blir det till att bylta på sig något fruktansvärt när man ska ut för att slippa frysa näsan av sig – jag kör med lager på lager och varma material, och igår hittade jag faktiskt Årets Mössa (dock ej på bild) så nu kan jag verkligen titulera mig vinter-redo. Halsduk och tröja från Malene Birger, Jacka Parajumpers (Masterpiece Eco), jeans gamla circle of trust samt strumpor Johan och skor gamla UGG.

Vågar jag ens berätta vad jag gjort idag?

Jag har varit på Apple Store Emporia. Igen. Ja, jag vet. Detta börjar likna nån form av Norén-fars och jag vet inte om det beror på total inkompetens eller all världens otur, men den nya datorn la av I G E N och den gamla, som skulle vara fixad, var tydligen inte fixad. En liten recap:

1. Jag har en 2 år gammal MacBook som helt plötsligt bestämmer sig för att stänga av sig själv sporadiskt i intervaller av 30 sekunder till 12 minuter – ibland hann man bara starta upp den innan den stängde ner sig, ibland hann man öppna ett mail, ibland jobbar man i 10 minuter sen kaputt igen. Ni förstår. Det går ju inte att jobba så.

2. I full panik åker jag med min dator till Emporia och hetsköper även en ny MacBook Pro att ha som back up, eftersom det blev tydligt hur ohållbart det är för mig att bara ha en ifall den ena går sönder. Min gamla lämnas in på lagning (hade en sprucken skärm också, ej relaterat till avstängningsproblemet dock) men dom körde lite tester på plats och det visade sig att problemet låg i min ”profil” eller vad man ska säga; för när de loggade in kunde dom trigga datorn nåt kopiöst utan att den la ner. Så jag fick höra att jag behövde bara rensa min dator, formatera om den och sen skulle problemet vara löst.

3. Jag åker hem med min nya dator, försöker skrapa ihop det jag kan från back up:en och startar det där arbetet med att fixa tillbaka alla inställningar ni vet; alla kopplingar till skrivare etc, alla lösenord, alla bokmärken, alla andra saker man har.

4. Apple ringer och berättar att min gamla dator nu är fixad och har iiiinga som helst problem efter att ha blivit dammsugen ett tag. Jag åker dit och hämtar den, startar den på plats i butiken – och den dör. Så mycket för fixad. Men skärmen är hel och jag tar med den hem för att försöka göra back up på det viktigaste (back up går ju sådär på en dator som stänger av sig efter en minut som ni förstår) och sen ska ju problemet vara löst när jag formaterat om hårddisken, och de hittade inga problem alls på den i reparationen. Och jag har ju min nya i vilket fall, så ingen stress.

5. Dag 10 med min nya dator börjar jag ana oråd. Helt plötsligt får jag skumma meddelande om diskfel och hux flux tar den ett sista andetag och går inte att starta igen. Så där sitter jag, med en dator jag hämtat ut från reparation men som ännu inte funkar och en tio dagar, sprillans ny, svindyr dator som bara lagt sig på rygg och dött. Ni förstår ju sinnesstämningen. Det var längesen jag varit så nära att tappa det fullständigt.

6. Okej, ännu en tur till Malmö (en timme enkel resa gott folk) och tid i Genius Bar där jag med tårar i ögonen räcker fram båda mina icke fungerande datorer till, vad jag måste säga var världens gulligaste, tekniker. Han ojar sig (förstår nog hur mycket psycho som låg och lurade i bruden han hade mittemot sig, gällde att vara försiktig) och kör lite tester och konstaterar att jag har ett mjukvarufel. Han räddar det mesta jag hade hunnit stoppa i den och lägger det på en extern hårddisk jag fick köpa till, och sen formaterar han om datorn (blåser ut hela skiten) och voila går den att starta igen. Jag får höra att det absolut inte är jag som orsakar felen och jag bedyrar att jag varken surfar porr eller laddar ner skumma program – jag har helt enkelt bara haft otur. I vilket fall så frågar jag honom om det verkligen kommer hjälpa att rensa den nya datorn eller om jag borde be om en ny? Jag menar; så att dom inte bara sminkar problemet och så sitter jag där om 2 veckor igen? Nej nej, inga problem lovade han.

7. Så jag åker därifrån med min gamla, ännu ej fungerande dator, en ny extern hårddisk och min nya, återigen rensade dator. Vilket innebär att jag igen får lägga tid på att koppla skrivare, fixa bokmärken, komma ihåg lösenord. Ni fattar.

8. Igår började jag ana oråd igen. Kom ihåg att vi pratar ganska exakt en vecka efter att jag varit inne med min sprillans nya dator. Det dyker upp små meddelanden om unapproved caller och annat spännande så jag förvarnar mannen på meltdown och kopplar in min externa hårddisk och drar över a l l t som inte säkerhetskopierats, för att vara på den säkra sidan. Jag sätter mig även i 4 timmar och drar över saker från min gamla Mac – den som stänger ner sig när den vill, ni vet. Därav 4 timmar eftersom du måste ta fil för fil för att ha en chans och eftersom du måste starta upp den 50 gånger på en timme.

9. Mycket riktigt; igår kväll dör min nya, svindyra, nyligen omformaterade Mac igen. Den som bara hade ett enkelt åtgärdat mjukvarufel. Den som hållt i knappt en vecka och nu alltså är 3 veckor gammal.

10. Psykbryt.

11. Dock ett ganska kontrollerat psykbryt för nu hade jag ju räddat det allra viktigaste från den gamla och kunde blåsa den tom och formatera om och så fick jag väl förlora det jag förlorade. Så jag tog ett djupt andetag, rensade skiten, raderade allt, formaterade om efter teknikernas instruktioner igår kväll vilket tog ungefär tre timmar så jag gick och la mig när den jobbade så såg jag fram emot att starta upp skiten på morgonen.

12. Vaknar i morse, allt ser frid och fröjd ut, jag startar upp den gamla nu åtgärdade datorn, loggar in och den öppnar sig välkomnande och – wait for it

13. Wait for it

14. Den dör.

JAMEN VAD I HELA HELVETE HÅLLER NI PÅ MED APPLEJÄVLAR?!

Så återigen satt jag där, i morse, med två stycken stendöda jävla datorer som båda två blivit ”lagade” och ”fixade” av Genius Bar och båda två var ”utan problem”, och kunde konstatera att om inte utan problem var kodord för stort jävla problem så hade jag missat något. Så idag var det alltså bara att åka till Emporia i g e n och få hjälp av lika gulliga killar (inte deras fel, fick påminna mig om det) och nu har jag kommit hem med en NY dator (den nya behöll dom så fick jag en ny-ny) samt med min gamla-gamla återigen inlämnad på felsökning och service.

Så nu håller vi tummarna för det här spektaklet va?

En gång till och jag blir koko deluxe.

 

20 kommentarer till “Att hålla sig varm, och ha Apple-bryt.

  1. Jag hade inte varit lika psykbrytlugn som du är!!!
    Här hålls både tummar och tår för att ALLT ska funka med både den ny-nya datorn och den gamla-gamla datorn (när den återigen är fixad).

  2. shit vad sjukt otur du måste ha! Jag köpte min mac book pro år 2010 och har aldrig haft ett enda problem. Nu 6år senare är batteriet lite dåligt och den är lite halvseg men det är det enda.. å då har jag ändå släpat runt på den till och från universitet under 3år av den tiden.

  3. Åh herre min skapare…mej hade de förmodligen fått spärra in vid det laget..önskar dej all lycka till!

  4. Massa…jag skulle blitt galen 😬lycka till nu kära vän, vi är ju beroende av dig, detta är viktiga grejor!!! Hur svårt kan det vara? Apple skrutt!!!!!

  5. Nämen fy faaaaan 😖😖😖
    Får jag till tröst säga att hårfärgen och halsduken ihop var 👌🏻
    Kram Andrea

  6. Inte så förvånad tyvärr. Känner igen problemen och då hade vi ett stort antal splitternya på en skola. Det var många som fick psykbryt kan jag säga alltifrån små barn till luttrade vuxna. Bra att du fick en helt ny – det brukar man aldrig få utan de ska repareras i evigheters evighet.

  7. Tror att du har rätt till ersättning för resorna enligt konsumentlagen. I detta fall låter det absolut som någonting som du bör kolla upp och utnyttja med alla resor tur och retur! ☺️ Håller tummen att prylarna håller nu – du måste ha tålamod som en ängel! Här flyger skiten ut från fönstren om det krånglar EN gång.. 😅 Kram!

  8. Men va fan! Så ska de ju inte hålla på! Så där höll min Dell på och jag var på väg att kasta ut den genom ytterdörren, med dörren stängd så klart. Sen gick jag över till Apple och har aldrig haft problem, jag fixar inte datorproblem så jag är väldigt VÄLDIGT tacksam för att jag inte har haft ditt problem!

  9. Jag vet inget om apples datorer men min gamla iphone var ett skämt! Den skickades på reparation jag-har-tappat-räkningen-många gånger och var precis lika dålig. Nu har jag bytt till huawei, himmelriket! Lycka till med den ny-nya datorn! Alla kan ju inte bara vara skräp!

  10. Emma, nu funkar det att öppna och lämna en kommentar på din blogg. Jag har inte de problem jag skrev om i ett tidigare inlägg. Förstår i och med din redogörelse här att det troligen kanske har berott på det.
    Ha de gott!
    Kram från Ninni.

  11. Men vaaa?? 😮 Apple som brukar vara så jäkla duktiga! Är det alltså samma problem på bägge?

    Jag är inne på mitt tredje apple år och hittills har jag inte haft problem förutom buggar och virus. Men jag fick en 9 år gammal IMac i våras och det gick en lampa id en i somras. Då skulle dem byta den men hade tydligen sönder något i den när dem bytte, för dem ringde mig och sa att dem skulle ge mig en helt ny dator istället, gratis. Så jag gick dit med en 9 år gammal dator som var trasig och kom hem med en splirrans ny. Den har dock några egenheter. Lite när som helst swishar den iväg från ”fönstret” jag har öppet till det första fönstret, vilket brukar vara min desktop. Det kan hända när jag skrivet något, eller när jag läser något och inte rör någonting eller om något laddar. helskumt! En annan sak, på bägge mina datorer, är att min bakgrundsbild försvinner varje gång jag startar om datorn. Störande, men inte så farligt.

  12. Jag brukar sällan kommentera men alltså, det här inlägget gjorde min dag 😂 Jag lider så med dig (har en Mac som är på väg att ge upp och den har varit på väg ut genom fönstret X antal ggr), men du skriver alltid på ett sätt som totalt fångar en och får en att vara delaktig i det du upplever. Helt underbart och precis vad jag behöver nu när käftsmällarna kommer på rad och livet känns tungt. Älskart! Du är helt enkelt bäst!

  13. 😂 förlåt men du skriver så otroligt målande och hysteriskt roligt att jag inte kan låta bli att skratta åt allt elände. Hur mycket otur kan man ha undrar man jag har en två år gammal Mac som jag (peppar, peppar ta i trä) aldrig haft problem med, kan bero på att jag inte gör hälften så mycket på min som du gör på din. Lycka till nu med din ny-nya dator.
    Kram Malin.

  14. håller först och främst med alldeles om vad angelica skrev där uppe..!
    alldeles unik röst.. underbar..!

    mimar med som en dramaten-skådis när jag läser Ditt
    JAMEN VAD I HELA HELVETE HÅLLER NI PÅ MED APPLEJÄVLAR?!
    (mitt eget brukar låta på ett ugefär
    WHAT KIND OF FUCKERY IS THIS?!
    det finns i n g e t jag tappar humöret på så fort eller så
    fullständigt som när teknik inte fungerar.)

    .. men Du .. alltså är det inte något liksom MER med detta..?
    konspirations-teoretikern i mig vaknade nyss här nu..
    mina gamla apple (läs iMAC som är typ tio år gammal
    och macBook i samma ålder) hummar på som hjältar
    (jag är sämst på att ta hand om.. macBook’en har kastats
    ner i otaliga resväskor och handbaggage utan skydd och
    åkt med hux flux till allt från fuktigt bali till isigt sverige
    och misshandlats så det heter duga..
    visst, – det kan numera, alldeles nyligen, sega lite ibland,
    men så piskar jag också, framförallt iMac’en som jag arbetar
    med fotografier på, alltför hårt, det ska erkännas..
    MEN! lillasyster köpte helt ny iMac för några veckor sedan.
    kajko redan (och drog dessutom med sig helt nya photoshop cs6
    för henne, i raset).. mannen hemma fick nya i phone 7 hem.
    efter 2 dagar (TVÅ) var den HEL-kajko. alltså inte lite småkrångel
    utan a l l t är fel.
    vännen har också nya iPhone’n sedan kort och den krånglar redan..
    hur många säger inte att de har stora probelm direkt och så fort de
    gjort en påtvingad uppdatering på de nya iPhones’en (..fånsen?)

    elementary, my dear watson..
    😉

    hoppas Du får rätt på Ditt..!
    man är ju så galet beroende av dem också..

    stor KRAM,

    hannah

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg