Att fylla en adventskalender, Buse.

3v6a8216

 

Jag har fått så många förfrågningar på tips om vad man kan stoppa i en julkalender till barnen, så det blir helt enkelt ett inlägg om det. Eller ja, två stycken inlägg – för Noah och Buse är så pass olika i ålder att sakerna skiljer sig ganska kraftigt.

Men Buses, iallafall! Om vi börjar med den. Hans är ju strumporna från Maileg som nog är inne på tredje året nu och som är super eftersom de inte bara är vackra utan även tar lite mer otympliga former på paketen. Och japp, hans strumpor har redan kommit upp i vardagsrummet – dock inte med paket i ännu. Nån måtta får det faktiskt va.

Så vad kan man stoppa i strumporna till en femåring?

 

3v6a8621

 

Nu har jag inte alls hunnit handla på mig allt så ni får ett litet urval och så lite tips på fler saker som kan funka. Det ska ju inte vara så dyra grejer i de här utan mer göra så att barnen pallar vänta till julafton med att öppna paket, så bra ställen att handla på är till exempel Tigr och såna där ”allt-kostar-10-kronor”-affärer ni vet. Hittills har det iallafall blivit:

En DVD med LasseMajas Detektivbyrå (obs på att den är nummer 24)
Pepparkaksformar
Ett litet doftljus (jo han gillar sånt, förstår inte alls vart det kommer ifrån)
Skumtomtar
En julfluga att känna sig tjusig i (KappAhl)

 

1

 

Fler tips att stoppa i kalendern:

En rubiks kub
En kortlek
En burk slajm
Tatueringar som kan delas på flera strumpor (ex de här)
Dinosaurieägg (här)
Låtsasmustascher (här)
Skämtartiklar (här)

Med mera.

Nu ska jag tagga för femåringskalas här hemma där jag till min fasa ska vara utklädd i en mycket tight latexdress och agera som om det är inga konstigheter. Phju!

Ses snart igen.

 

Rekommenderade inlägg

13 kommentarer till “Att fylla en adventskalender, Buse.

 1. Bra förslag. Vi kör adventspresent istället, så får de något lite störe varje advent. Typ luciakläder, bok med julgodis, pysselgrejer osv

 2. Puzzel är jättebra! Att slå in olika bitar som de kan lägga ihop själva. det brukar vara spännande att få se vilken bild som framträder. På helgerna brukar det bli godis i strumporna

 3. Hej
  Här har vi kört Pixie kalender flera ggr. Kul med en liten bok varje dag som vi sedan läser på kvällen. 🙂

  Har en fråga till dig, du får gärna maila mig svaret, vi ska flyga till Prag i april, vilka rekommenderar du att man flyger med och bra hotell, matställen och lite shoppingtips. 🙂 Vi har aldrig varit i Prag innan men har sett dina bilder därifrån och läst lite tips från dig men om du har tid får du gärna maila mig lite fler tips. Jag och min man åker, dottern på 6 år blir hemma den här gången. Vi vill promenera, se, fota och äta gott. Handla lite…… Typ så. Om du har tid. Tack. Och tack för en underbar blogg jag följt i många år!

  Kram Åse

  1. Vad kul! Ni kommer älska det 🙂 Alla bra tips jag har finns på bloggen, så hoppas ni hittar nån favorit :*

 4. Håller med Sofia ovan, mycket bättre med adventspresenter. Räcker gott o väl med 4 små presenter, varför köpa allt detta onödiga småkrafs som bara blir liggande i lådor o sen slängs!

  1. Ja där gör ju alla som dom vill 🙂 man behöver ju inte ha adventspresenter heller utan bara satsa på julklappar såklart. Men såhär gör vi och personligen har jag jättesvårt att tala om för andra hur de bör göra och vad som är rätt, det känner nog varje familj bäst själv tror jag. Här var bara lite förslag till de som valt att ha julkalender och frågat efter tips 🙂 Men det innebär ju inte att man m å S t e göra så. Alla har sina traditioner, finns inget rätt eller fel i det <3

 5. Det finns ca 2 miljoner barn i Sverige. Om all dessa barn får en pryl var under december månad fram till julafton konsumerar vi alltså 48 000 000 prylar om året på grund av att barn inte kan vänta till julafton på nya prylar. Lägg sedan till all födelsedagspresenter och julklappar till alla. Intressant tanke tycker jag i dessa klimattider.

 6. Vi har var sin strumpa och tomtenissarna smyger runt varje natt och lägger något i. Ett par tips: ett kort/hälsning från tomten eller tomtenissarna som ser och hör vad barnen gör, skänk en slant för böcker/pennor/fotboll etc via etc Unicef och lägg ett brev i strumpan och prata sen med barnen om det, vissa dagar har vi bara haft en klementin eller pepparkaka i strumpan. det händer att tomtenissarna har haft mycket ibland och inte hunnit till våra barn, men glädjen över något litet nästa dag är även större då.

 7. Tack for tipsen! Jag brukar också lagga i ”upplevelser” i mina barns julkalender. Bubbelbad (da har jag lagt i en san dar fizzboll), baka pepparkakshus, aka runt och kolla pa julbelysningar i bilen med varm choklad i termos (vi bor i USA och har pyntar ju folk ut sina hus som galningar – jätteskoj att titta pa!), en pedikyr gjord av mamma, ga pa bio eller julrevy, gora ett voluntarjobb, aka och köpa julklapp till sitt syskon men mamma/pappa. Jag fick själv en adventskalender av min mamma och det var det basta jag visste juletid! Det ska ju inte vara dyrt sa ”upplevelser” gillar jag verkligen! Ett statt att fa vara tillsammans också!

 8. Ett pussel i kalendern är en bra ide. Någon/några bitar i varje paket fram till julafton (då pusslet blir klart) brukar va uppskattat. Särskilt om man hittar ett pussel med många detaljer. Funderar på om jag ska göra ett fotocollage av olika personlig bilder och beställa som pussel… Så måste man såklart slå in bitarna i rätt ordning, så de passar med de föregående…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *