Att ha en ny läsfavorit!

 

Som ni vet läser vi en hel del för Leo här hemma –

han är en bokslukare och som en liten svamp och då är det lätt att uppmuntra på nåt vis, och det är kul att se hur han med åldern kommer in i olika perioder av saker han vill läsa/höra om. I julas blev det en hel del böcker från tomten (annars mest pyssel, herregud den där pusselfrenesin tar nog aldrig slut?!) och en av favoriterna ur de nya är helt klart den här:

 

 

Kärlekboken av Pernilla Stalfelt!

En så himla rolig bok (även som vuxen) som beskriver kärlek så gott det nu går; hur kärlek både kan göra ont och kännas bra, hur kärlek kan se ut och vem Amor och hans pilar är.

 

 

(Om ni tycker att jag har ett par snygga mjukisbrallor på mig har ni alldeles rätt! Dessa köpte Jenny in på modemässan förra året och jag la en egen beställning redan då, och nu damp de ner i brevlådan i veckan och jag bor i dom. Finns här).

 

 

Så det var dagens lilla boktips det, om ni har någon i Buses ålder som är väldigt intresserad av det där med Amors pilar och att vara kär just nu.

Nu måste jag kasta mig in i duschen och sen åka in till stan för ett möte, en ansiktsbehandling (ååååh längtar) och förhoppningsvis en lunch med Banditen innan nästa möte startar.

Ha en jättefin onsdag, vänner!

 

8 kommentarer till “Att ha en ny läsfavorit!

  1. Åh tack för tipset!! ☺ Vi har Bajsboken av samma författare och den har varit himla poppis här hemma

  2. Det finns så otroligt många bra barnböcker idag, och fler och fler kommer. Dock är det lätt hänt att de nya böckerna försvinner i mängden av ”gamla godingar”, vi som är föräldrar idag väljer tydligen ofta att läsa våra egna gamla favoriter för våra barn. Många barnböcker har ju för övrigt mycket att säga även till vuxna. När jag nyligen pluggade barnlitteratur ”återupptäckte” jag verkligen detta med bilderböcker och böcker med ”dubbelt tilltal”, alltså som säger lite olika saker till läsaren beroende på läsarens ålder.

    Detta med att läsa tillsammans innebär ju så mycket mer än att ”ta del av berättelsen”, som att ha fin tillsammans-tid och goda samtal. Även barn som KAN läsa brukar uppskatta den gemensamma läsupplevelsen. Om man hittar rätt böcker… 🙂

    Jag uppskattar för övrigt att det kommer fler och fler barnböcker som vågar ta upp svåra saker som inte alltid är så lätta att prata om eftersom boken kan öppna upp för samtal. Bland annat har Idus förlag många sådana böcker i sitt sortiment.

    Synd dock att barnböcker får så lite utrymme i media, men desto roligare när de syns på ställen som detta! Heja!

  3. Kan tipsa om Veckan före barnbidraget av Elin Johansson med illustrationer av Ellen Ekman (Lilla Berlin). Fin, rolig och viktig bok! Skrev min kandidatuppsats om den så är lite jävig haha.

  4. Så mysigt! Jag började läsa för min son resan när han låg i magen. Och varje kväll vid läggdags blev de minst en saga. Han kunde läsa och skriva innan han var sex år och jag tror att de beror på att jag alltid läst för honom. Nu är han 10 år och läser helst själv. Och mycket! Men ibland får mamma krypa ner i sängen och läsa lite för honom. Jag älskar de fortfarande. Kram

  5. Härligt, det bästa som finns är att läsa för sina barn 🙂
    Supermysiga byxor oxå, hur är de i storleken? Vad har du?
    Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg