Att lista 8 seriekaraktärer jag haft en crush på.

Just nu går det runt en ganska rolig lista där man listar personer i serier man har haft en crush på, både som ung och som gammal. Och en sån måste man ju göra känner jag.

Så ska vi titta?

 

 

Först, självfallet, Luke Perry som Dylan McKay i Beverly Hills 90210! Herreguuuuud vad jag hade en crush på den mannen och hans svårmodigt rynkade panna. Och ja, man var väl lite influerad över lag av den serien? Jag klippte mig som Brenda och Valerie genom åren men ville alltid helst se ut som Kelly.

 

 

Ååååå minns ni Mitt Så Kallade Liv?! Världens bästa serie som kom runt 94-95 med Claire Danes i huvudrollen. Som 90-talets SKAM skulle jag säga? Äääälskade den serien, och det fanns inte en tonårstjej som inte hade en förälskelse i Jared Letos rollfigur Jordan Catalano. Jag vet inte vad det är med svårmodiga män och rynkade pannor, men det var galet oemotståndligt när man var 15.

Sen jag blev vuxen då?

 

 

Japp, ni vet att jag är väldigt väldigt väldigt svag för Mandy Patinkin. Det spelar liksom ingen roll om han är Gideon i Criminal Minds eller Saul Berenson i Homeland – jag vill bjuda hem honom på kaka veckans alla dagar. Det är något med värmen, skrattrynkorna, det genuint omtänksamma som gör det. Mandy forever, alltså.

 

 

Man får väl välja kvinnor också tycker jag, och Olivia Pope ligger högt på min lista. Smart, vacker och med en garderob att dö för, och så är ju hennes kärlekshistoria med presidenten sådär så jag blir alldeles knäsvag av romantik. Det är nog mycket den som gör det, skulle jag tro.

 

 

Jag är även lite (ganska mycket) betuttad i Jonny Lee Miller som Sherlock Holmes i Elementary! Hur kan man inte? Lite udda, lite knasig, lite obekväm rent socialt men med ett gott hjärta. Det är ju ett vinnande koncept, det vet väl alla.

 

 

Okej, det här är en ganska rubbad crush, men jag har sett en hel del fängelsedokumentärer på Netflix på sistone och jag blir helt KNÄSVAG när SERT-teamet kallas in. Det är grabbarna som tar vid när the shit hits the fan så att säga, och jag kryper ihop som en liten skolflicka och tittar storögt på dessa vi-skojar-inte-män och har en riktig mummelstund där för mig själv i soffan. Lite som när jag är gravid och är tänd på Hasse Aro. Det måste vara ett tecken på att jag är gammal eller nåt hormonellt, för riktigt okej är det inte. Dessutom är de ju inga karaktärer utan på riktigt, men de fick vara med ändå.

 

 

Monica i House of Lies! Åh jaaaa. Helt hysterisk karaktär med en attityd man hostar lite av, och så vansinnigt snygg att det inte är klokt. Vill vara henne mest hela tiden, men är ju inte alls sådär hänsynslös och rättfram.

 

 

Och så avslutningsvis: Michael Angarano i rollen som läkaren Bertie i The Knick!

Han är nog absolut högst på min lista om jag måste rangordna, tätt följd av Mandy då. Det är något med hans mjuka karaktär och hans vilja att göra allting så himla rätt som gör att jag gärna ser ett extra avsnitt. Han vill så himla väl liksom, lite som Gideon fast med en skvätt Sherlock i sig. Bedårande är nog rätt ord. Fullständigt bedårande.

Och ni?

Någon ni håller med om eller har ni någon helt annan?

Berätta!

 

Rekommenderade inlägg

42 kommentarer till “Att lista 8 seriekaraktärer jag haft en crush på.

 1. Mitt så kallade liv! Älskade!
  Jag är dödligt förälskad i John Snow i GoT å Mike i Suits! Å Steve i SaTC. På den kvinnliga sidan är Bonnie i How to get away with murder min favorit. Så snygg i senaste säsongen!

 2. Själv är jag helt kär i så många karaktärer i Downton Abbey! Alltså åh ♥♥♥
  Allt från Anna och Mr Carson, till Cora, till Tom och vidare till Sybil. Och farmor Violet. Såklart. Är nog lite kär i hela serien, helt enkelt, älskar den!!!

 3. Alltså, jag har en jättecrush på Raymond reddington i Blacklist! Hans röst och minspel gör mig helt knäsvag. Trots att han mycket väl hade kunnat vara min pappa eller kanske morfar. Haha. Män med speciella röster faller jag ofta för.

  Och på P!nk på den kvinnliga sidan. Haha. Som alltid.

 4. Just nu e jag kär i Riggs (Clayne Crawford) i Leathal Weapon 🙂 Hans fru dog och han är förkrossad, han utsätter sig för risker och är allmänt bångstyrig och huuuur charmig och snygg som helst.

 5. Rogelio i ”Jane the virgin” samt Titus Andromedon i ”The unbreakable Kimmy Schmidt” 🙂 (just nu, i alla fall)

 6. Ragnar i Vikings….Alltså, ojojoj. Har du sett den serien? De är ju lite brutala och så kan man säga, men ändå…hans mjuka röst…hans sätt…. och hår och skägg 😁
  Plöjde fyra säsonger på rekordtid, och livet känns nu tomt och trist 😩

 7. Ojoj, det har nog varit ett gäng genom åren!
  – den trassliga Jess i Gilmore girls, smart, lagom bad boy och så dom där ögonen!
  – ängeln ( bokstavligen!) Michael, i Dominion.
  – Stella i Orange is the new black. Så snygg!
  – Sherlock gestaltad av Benedict, gillar generellt Beniedict i det mesta han tar sig för.
  M.fl. m.fl.

 8. Finns ju många man genom åren fastnat för men två färska är Jamie Fraser (Sam Heughan) i Outlander och Wade Kinsella (Wilson Bethel) i Hart of Dixie.

 9. Herreguuuuuud vilken rolig lista! Tycker som du med Mandy Patinkin i Criminal Minds. Så mysig! Sen har vi ju, såklart Jax Teller i Sons of Anarchy. Framför allt de två första säsongerna. Sen har vi ju den senaste crushen – Zach McGowan som Charles Vane i Black Sails. Bara jag hör hans röst fnissar jag som en tonåring. Mörk och mystisk. Haha! Nästan så jag skäms faktiskt, men bara nästan.

 10. Tack för tipset du gav innan: The Undertaker, den verkar bra. Serien är schweizisk, så lite annorlunda än de tyska serierna, som förvisso också är bra.

 11. Mina största crushes är egentligen typ en och samma man: händige skogshuggartypen som kan snickra sig (mig) möbler och gärna med en hund hack i häl.

  1: Mr Ingalls i Lilla Huset på Prärien
  2: Sully i Dr. Quinn
  3: Aidan Shaw i SATC
  4: Luke Danes i Gilmore Girls

 12. Ojoj så många crushes man haft under åren!
  Jag håller såklart med om både Dylan McKay och Jordan (herregud Jordan ❤) Catalano när jag var i tonåren. Knäsvag till tusen när det gällde dessa två.
  Nu som vuxen är jag fortfarande fast i bad boy-kategorin har jag märkt. Jag har en crush gällande Paul Spector i The Fall (vilket skrämmer mig litegrann, han är ju inte helt frisk i huvudet den 😂). Och sen gillar jag Harvey Specter i Suits, såååå charmig!
  Musiker har jag haft en del crushes på också genom åren och speciellt Robbie Williams när jag var i tonåren kommer jag ihåg. Och Pink går alltid hem när det gäller tjejer 😁

 13. Alltså: Jordan Catalano mmmmmm vilka minnen 🙂 såklart Dylan också. Och Jax gillar jag med…

 14. Oj oj det finns ju så många men detta är min topp sju:
  1. Jon Snow (Kit Harington) i Game of Thrones
  2. James (Karl Urban) i Riding High
  3. Jamie (Sam Heughan) i Outlander
  4. Jordan Catalano (Jared Leto) i My So-Called Life
  5. Jess (Milo Ventimiglia) i Gilmore Girls
  6. Seth Bullock (Timothy Olyphant) i Deadwood
  7. Billy Hazard (Parker Stevenson) i Nord och Syd

 15. Luke Perry är ju med i Riverdale som finns på Netflix. Som en vuxen och klok pappa (än så länge iaf), kolla om crushen håller i sig i mogen ålder.

 16. Du fick mig att googla Jared Leto 🙊älskade ”Mitt såkallade liv”och färgade mitt hår rött såklar med färg från ICA.
  Annars var det ”En röst i natten ”som gällde ,minns inte vad han heter nu men har fortfarande en liten crush!😅

 17. Charles Brandon (Henry Cavill) i Tudors. Honom var jag riktigt kär i för ett par år sedan, nästan sådär så man kom ihåg hur det var att vara tonåring igen 😂

 18. William i SKAM! Om man ändå vore 16 igen 😍
  Jax i Sons of anarchy
  Ragnar i Vikings
  Jon Snow i Game of thrones
  Skäggiga badboys helt enkelt 🤣

 19. Kan bli en låång lista.. 😉 men favoriterna är:
  Luke Macahan (Bruce Boxleitner) i Familjen Macahan
  Harvey Reginald Specter (Gabriel Macht) i Suits
  Charles Vane (Zach McGowan) i Black Sails
  Och den senaste favoriten! James Keziah Delaney (Tom Hardy) i Taboo

 20. Jag föll för Mandy redan i gamla goda Chicago Hope, lika fantastisk där <3
  Sen är det ju svårt att inte nämna Dan Stevens (Matthew) i Downton Abbey
  Och så var jag omåttligt förtjust i Biscuit i Ally McBeal (även han var väl med i Chicago Hope?)
  Och ÄLSKAR Thomas Gibson i Criminal Minds. Ska gifta mig med honom tror jag.
  Och var det någon som inte tittade på ER för att George Clooney var med…?

  OK, jag tittade tydligen på TV mer förr…

 21. Är fortfarande dödligt förälskad i Jared Leto 🙂 och nu sjunger han i världens bästa band också…

 22. JACK PEARSSON I ”THIS IS US” var tvungen att skriva med caps lock för oh my frecking god!

 23. Håller förstås med om Luke Perry i 90210!
  Dr Ross (George Clooney) i Cityakuten ❤ Oj oj oj.
  Portia de Rosso i Ally McBeal 🥂Unik.
  Sam Seaborn (Rob Lowe) i Vita huset.
  Mads Mikkelsen. Förstås. I allt, men först i Mordkommissionen (undanta Gröna slaktaren för Guds skull) ❤❤
  Coolaste kvinnan är nog ändå ”Birgitte Nygaard” i Borgen.

 24. Åh, vad rolig lista! Håller helt med om Jared Leto i Mitt så kallade liv, han var sååå snygg!!! Sedan tyckte jag nog Brandon var snyggast i Beverly Hills… Jag förstår det mysiga med Mandy. Sedan måste jag lägga till karaktären Ephram Brown i serien Everwood. Var såå kär i honom! Och nu? Nu är det otroligt snygga och charmiga Jamie Frasier i serien Outlander som gäller. Han slår det mesta! 🙂

 25. Jag är helt såld på Vin Diesel och The Rock. Helt galet med tanke på att jag i normala fall inte alls är vidare förtjust i stora muskelbyggande killar, snarare tvärt om, men något i deras väsen får mig att få gåshud när jag ser dem på TV.
  Något annat jag är galen i är röster! Hm, det kan låta konstigt men i mitt yrke lyssnar jag väldigt mycket på olika personer och just Vin Diesels röst är jag så svag för att jag smälter inombords. Lustigt så man kan vara. ^^

 26. Alltså. Jag läste aldrig detta inlägget innan utan bara rubriken, för jag trodde på allvar att du svamlade om att dregla över tecknade seriefigurer som typ Fantomen och Spiderman och Kalle Anka och Musse Pigg och Bamse och Lille Skutt. Dör. Och just det, om jag någon gång ska gifta om mig ska det bli med Simon Baker som Patrick Jane i The Mentalist. Eller så slår jag bara till med James Spader som Red i The Blacklist (otippat, jag vet).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.