Att värja sig mot förskolebaciller.

Alltså, det är ju inte k l o k t vad mycket snusk det har dragits hem den här vintern!

Jag har ju haft tre förkylningar på raken och är mer än trött på eländet, så jag försöker så gott det går att boosta upp kroppen för att undvika fler. Ni har tipsat om ingefära så det har jag börjat med på morgonen; hett vatten och ingefära och en liten skvätt honung och nu håller jag tummarna att det ska hjälpa. När jag var barn tåfick jag alltid té med mjölk och honung när halsen bråkade och det sitter väl i; det går åt en hel del hett vatten och té här hemma under vinterhalvåret. Värmer liksom inifrån. Och jag vet att det är lite av en skröna det där med att man blir förkyld av att vara kall, men jag l e v e r i mina yllesockar och fårskinnstofflor, det är bästa boten mot kalla golv.

 

 

 Orifarm skickade sin blå serie att testa, så den ska jag också ge mig på och sen hoppas jag bannemig att det inte blir mer atjooo och prosit här hemma på ett tag. Den blå serien innehåller bland annat en halsspray som man kan spraya i munnen om man märker att halsen börjar krångla – den har jag faktiskt använt förut och även på Leo (lätt när det smakar gott), och så en nässpray och ett hostmedel vilka alla är medicinteknisk produkter (du kan läsa mer om Orifarms blå serie här). Men dessa förkylningar, alltså! Det är väl vädret som gör det också skulle jag tro. Kylan och det råa.

Men nu – kampen mot snoriga näsor!

Alla medel är tillåtna.

I samarbete med Orifarm

 

Rekommenderade inlägg