Att ha några som är glada att vi är hemma.

 

Jo, det finns ju några i familjen som är mycket glada att vi är hemma igen.

Tooks surar i vanlig ordning, Spöket tassar runt runt runt, Tant sover djupt och Haggis tar siesta på soffan med djupa snarkningar; tydligt nöjd med att ordningen är återställd. Jag trodde de skulle välta hela familjen som bowlingkäglor när vi kom hem; det var en faslig glädje i flocken och Tooka ylade som en präriehund i mitt öra så högt att det nog ännu tjuter en aning och Spöket hoppade som en studsboll på barnen för att komma åt att pussas.

Idag har jag suttit och arbetat med ett föredrag jag ska hålla i Höllviken imorgon och jag tror att jag har fått ihop det, och så har jag börjat förbereda ett stylingjobb i trädgården vilket innebar att jag numera knappt kan röra mig på grund av ryggen, men det kommer bli så värt det när det är klart.

Men mer om det imorgon, för nu blir det till att bada barn och läsa saga!

Ta hand om er så länge.

 

3 kommentarer till “Att ha några som är glada att vi är hemma.

  1. Hej!
    Måste först bara tacka för en inspirerande blogg! Jag drömmer om att få jobba som inredare och är på gång att påbörja en distansutbildning till att bli just det. Då jag bor i en liten stad ser förutsättningarna att få anställning mörka ut, och därför går jag i tankarna att starta eget. Men så till mitt ”dilemma”. Jag vill också väldigt gärna bilda familj inom en snar framtid. Du har ju skrivit en del om det är bökigt att ta ut mammapeng som egenföretagare och därför undrar jag om du helt enkelt hade bildat familj först och tagit ut mammaledighet och därefter startat eget. Eller om du hade gjort tvärtom? 🙂 Jag är så kluven i hela situationen då jag vill komma igång och jobba med det jag brinner för, samtidigt som jag har sån längtan efter att bli mamma!
    Ha en fin dag!

    1. Oj, svår fråga! Är du anställd idag? I så fall skulle jag starta familj först, så du får en hyfsad mammapeng, och starta bolag under mammaledigheten (OBS på att du inte kan ta 100% mammapeng under tiden du kör bolag – du kan ju inte få både ersättning och fakturera i bolaget men du kan jobba tex 30% och ta mammapeng för resten). Det kluriga är ju att men inte vet HUR lång tid det tar att bli gravid men är du anställd så kör på familj först så slipper du den extra stressen i att i te få det lika bra ekonomiskt som alldeles nystartad egen. Har du ingen anställning idag så är det väl lite strunt samma, mammapengen blir låg iallafall och då är det bara att köra. Men räkna med att behöva ta in hjälp för barnet, annars kommer du få lägga ditt bolag vilande tills ni har barnomsorg – det är ohållbart att försöka jobba samtidigt som du ska jaga en åttamånaders.

      1. Tack så jättemycket för svaret! Jag har anställning o har tänkt lite som du säger, så känns skönt att jag inte är ute o cyklar helt 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg