Att ha gjort det här.

 

Det här är alltså utrymmet jag började med igår och som ska förvandlas till vad jag hoppas ska bli en vacker utemiljö åt BRAFAB i dagarna. En efter vintern oälskad och bortglömd plats som nu alltså ska få lite liv och kärlek och bli ett ställe man VILL vistas på och inte bara ett man suckande tittar på och konstaterar att nu är det dags att rensa bort ogräset och lite håglöst funderar på vart utemöblerna finns. Det ska bli bilder till deras sociala medier bland annat (och här inne ska ni få se såklart) och ni vet att jag tycker det är så himla, himla roligt att få skapa från grunden så det här är ett drömprojekt även om det innebär lite slit.

Och jag tänkte att det kunde vara lite kul att se en före-bild också, som inte är det minsta stylad eller bloggvänlig.

 

 

Såhär långt hann jag!

Jag rensade bort allt ogräs, sopade rent plattorna, och började lägga ut trallrutor. Längst åt höger måste rutorna sågas till för att få plats och jag kunde inte för mitt liv hitta sågen så det får jag fortsätta med imorgon, och så är det några kartonger trall till som ska till innan hela utrymmet är täckt. Min dröm för det här utrymmet framöver är en pergola, men det är aningen maffigt för ett stylingprojekt ha ha och något jag får kolla på för egen del sen när hantverkarna har tid (och sovrum med mera är färdigt). Jag har ingen aning om vad nåt sånt skulle kosta, känns dyrt, men just en pergola där och kanske en segelduk vore helt fantastiskt nån gång i framtiden. Även om vi spenderar det mesta av sommaren i Småland är det ju fint med en lite skön känsla på uteplatsen hemma också, såklart.

Men! Nu ska jag ta onsdag med mer trall och föredrag och Höllviken tur och retur.

Blir fint så.

 

10 kommentarer till “Att ha gjort det här.

  1. Jippie vad kul det ska bli att se resultatet. Jag har en hemsk baksida vid mitt radhus och behöver verkligen inspiration. Tror att du bygger en pergola relativt billigt men fräckast hade ju varit att använda dig av t ex rostiga armeringsnät. Lycka till 😊

  2. Vad spännande! Kommer nog bli super!
    Ja ser fram mot kvällen! 😀 Kommer sitta bänkad och lyssna. 😉 Ha en fin dag!

  3. Är så himla förtjust i tine k’s bambusoffa men har hört att bambu och rotting och så behöver stå under tak för att hålla. Sen kom jag på att jag sett solsängen i bambu hos er, eller minns jag fel? Har ni haft den i regn, och verkar den i så fall hålla sig fin ändå? 😬

    1. Ja den har vi! Den har stått ute hela tiden och bleknar ju med åren och blir lite vindpinad, men är vacker ännu.

  4. Blir ju fint det där med trallen fick lite inspiration att göra om . Ser dock ut att vara många att fyrkanter att lägga ut:)) Skulle med glädje kunna åkt och lyssnat på dig , du är säkert lika bra talare som du skriver här på bloggen , släcker oftast med ett leende . Ha de bäst

  5. Jag har sett pallkragar användas till golv också som är fint och lite upcycling. Pergola kan man köpa färdig gjort, men man ska naturligtvis borra eller gräva hål och sätta cement. Men det skulle nog inte ta så lång tid.

  6. Jag drömmer också om en pergola. Så jäkla fint, som t ex hemma hos Anna-Malin (@heltenkelt). Och en pool! Och en fixad trädgård! Och… ja. Allt klart liksom. Charmen med villa, det blir väl aldrig färdigt. Men den där idén med trall kanske jag tar och snor rakt av. Har också plattor på baksidan som det envist ska växa ogräs mellan och jag O R K A R inte rensa en enda sommar till. Kanske är detta min räddning…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg