Att ha ett boktips för barn!

 

Nu var det ett tag sen jag tipsade om böcker för barn, så jag tänkte att det kunde vara dags?

Jag snubblade över en butik på Instagram, Happy Jack, och såg boken Fantastiska fakta om djur och var bara tvungen att beställa eftersom jag visste att Buse skulle ÄLSKA den. Och samtidigt passade jag på att beställa två andra böcker som visade sig vara en fullträff här hemma.

 

 

Först; Fantastiska fakta om djur!

Buse är extremt vetgirig just nu och slukar böcker som berättar om till exempel kroppens funktioner, jordens uppkomst med mera (ett tips är serien Smarta Små, särskilt den om kroppen). Så det här var en helt superb bok – massa fakta, men r o l i g sådan. Som att myggorna kissar på dig innan de flyger vidare, och att krokodiler äter sten.

Ni förstår ju.

 

 

Köpte även Boken om Mademoiselle Oiseau.

”Mitt i Paris, inte långt från floden Seine, ligger avenue des Temps Perdus. Där, allra högst upp i ett vackert gammalt hus, bor Mademoiselle Oiseau. Lyfter man på hakan och tittar upp mot våningen svajar huset nästan. Inte bara för att det är så högt utan också för att Mademoiselles alla fåglar och katter och konstiga balkongmöbler gör att det känns lite snurrigt. Det ser ut som om det ligger en hatt på huset. En somrig, rolig halmhatt som vill flyga i väg med fåglarna och katterna och de svarta balkongräckena som ett spetsbroderat band.”

Drömmiga, parisiska bilder och trollande språk.

 

 

Och så meningen med livet! Som kan vara den sötaste lilla historia jag läst. Om jättemyrsloken som funderar över sin existens – och hasselmusen som ljuvlig sidekick. Söt, fundersam och lockar till ganska mycket diskussioner när man läser så den är absolut ett tips.

Och det var tre stycken böcker, det (alla hittade jag här).

Ni kanske får en ny favorit ni också.

 

Rekommenderade inlägg

5 kommentarer till “Att ha ett boktips för barn!

  1. Djurboken ser ju helt fantastisk ut – den måste jag beställa åt mig och min äldste pojke. Han (och jag!) kommer nog uppskatta den väldigt mycket. ♥

    1. Vetenskap junior! En matig tidning du kan hitta på Pressbyrån till exempel. Den är grym.

  2. Tack för tipsen! Mera sånt. Mina tjejer är halvåret yngre än Buse så det brukar stämma väl.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.