Att hitta inspo i gamla filmer.

 

Jag får ibland frågan var jag hittar inspiration? Ni vet, till inredning eller kläder eller bilder. Ibland har jag ingen aning, det kommer liksom bara, ibland är det något jag sett på en bild eller ett gammalt hus man passerat eller en tidning man bläddrat i. Men ibland blir jag faktiskt tokinspirerad av filmer! Inte så ofta, men då och då ser man en film eller en serie som får en att vilja se ut PRECIS SÅDÄR eller att inreda vardagsrummet JUST SÅ. Vi är säkert många som suktat över Olivia Popes garderob i Scandal, velat bära fodral och lockar efter MadMen eller köpt en pennkjol eftersom vi sett Meghan i Suits. Ja, ni fattar.

Min senaste hang up, den senaste gången jag blev sådär åååååh, var när jag såg om den gamla kultrullen Häxorna i Eastwick från 1987. Har ni sett? Om inte borde ni verkligen – en så fantastiskt skön film med Jack Nicholson, Cher, Michelle Pfeiffer och Susan Sarandon. Knasig, märklig och alldeles underbar. Jag älskade den när jag var liten och jag älskade den nu – fast av helt andra anledningar.

 

 

Susan Sarandon i den filmen är helt fantastisk! En helt enorm inspiration med sin jordgubbsblonda, smålockiga frisyr och sina outfits – när Cher och Michelle kommer till godset för att spela tennis och Susan redan är där i en solstol; då drar jag efter andan litegrann. Så, så vacker och alldeles underbart sassy i runda solglasögon och en liten solkeps. Var tvungen att köpa en solkeps jag med (fast i strå och med ett svart band) och vill också ha jordgubbslonda lockar och prickig baddräkt! De andra två är snygga de också, men det är något speciellt med Susan – så är det bara.

Så det är min senaste stilinspiration; Susan Sarandons rollfigur i Hästorna i Eastwick.

Finns det någon karaktär i serier eller filmer som ni inspireras av?

Berätta!

 

Rekommenderade inlägg

8 thoughts on “Att hitta inspo i gamla filmer.

  1. Jag inspireras alltid av allting. Ju mer man blir inspirerad desto enklare är det att fortsätta bli det. Jag sparar bilder på min telefon så fort jag ser en inspirerande bild och nu har jag tusentals. Det är bara en brist på tid som är mitt problem.

  2. Är fullkomligt galen i den filmen! Säkert sett 20 gånger. En period så ofta att jag kunde alla repliker. Första gången jag såg den kunde jag inte äta körsbär efteråt i över ett år typ 🙈 Älskar allt med den men har aldrig tänkt att den kan vara inspirerande vad gäller modet. Måste nog se om den snart igen 😃 För övrigt är min favoritkaraktär när det kommer till mode Claire Underwood i House of Cards. Så kvinnlig och så mkt power på samma gång. ❤️ it!

    1. Vad roligt att läsa om Claire U, jag blev snarare helt frustrerad! Tänkte att människan någon gång borde ha otvättat hår, sköna kläder och platta skor. I alla fall hemma i soffan? Spänn av, liksom 🙂

  3. Jag har väl önskat mig Anna i Solsidan några gånger, både för att hon haft ett antal snygga toppar/tunikor/klänningar och för att jag tycker Mia Skäringer är så jäkla snygg. För att inte tala om hur bra hon är.

  4. När hösten kommer vill jag alltid ha flaxiga rockar som typ ungdomarnas i St Elmos fire flaxar runt på gatorna i NY i….eller valfri rollfigur som Meg Ryan hade under 80-90 talet, ingen flaxar i rock och herrskor som Meg!

  5. Åh,älskar med den filmen =) allt med den och även modet. Nu måste jag se om den igen bara för det =) har sett den ett antal gånger förut men nu var det i alla fall ett par år sedan =) tre vackra och duktiga skådespelare,lyxmiljöer och Nicholson som pricken över i:et.Succe!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *