Att ge en liten titt på framsidan.

 

Såhär blev det!

Ja, typ såhär. Stålkanter ska på runt kanterna, vi håller på för fullt med det men kan inte göra klart allt för grannen måste kunna köra in för att hämta sly från de fällda björkarna. Med stålkanterna på blir det ju mycket prydligare och rakare sen än ni ser här och det blir EXAKT som jag hade hoppats. All oro var i onödan minst sagt.

 

 

I den här runda rabatten i mitten ska flaggstången stå, och den får vi resa idag (fästet har ju grävts ner och gjutits i cement och det där skulle härda i några dagar). Så innan vi åker har vi även en flaggstång med vimpel!

 

 

Rabatten fyllde jag upp med sånt som ger oss någon form av blommor från ungefär maj-september.

Det viktigaste är ju att den är vacker under sommaren, och några lökar var det antingen för tidigt eller för sent att sätta så det får jag stoppa ner i höst. Men där står nu lavendel, ros, pioner, två jättevallmo och så några blodnäva. När de fått växa upp och groda till sig så kommer de täcka hela området så man inte ser jord.

 

 

Stenen kommer inte vara riktigt såhär ljus sen, den är fortfarande ”mjölig” och några ordentliga regnskurar kommer tvätta bort dammet och kvar kommer det finnas en aningen mörkare ljusgrå färg än ni ser här.

 

 

Åh, jag kan knappt vänta på att stålet ska vara på plats och gräsmattan hämtat sig längs kanterna!

Och tills de nya utemöblerna kommer, då.

 

 

Och stenarna är hyfsat rundade, så de går bra för små barfota barnfötter att promenera på.

Ja, lite så ser det alltså ut hos oss nu! Vi kör ju hem idag men ska försöka hinna så långt vi kan med att snygga till kanterna, slå ner stålet och resa flaggstången – och när vi kommer nästa gång kan vi göra klart prick allt. Då ska jag också ta lite större helhetsbilder åt er, men tänkte att det kunde vara kul att se hur långt vi kommit hittills.

Så, en arbetsfylld söndag i Drömmen väntar! Och en ny framsida har tagit form.

 

12 kommentarer till “Att ge en liten titt på framsidan.

  1. Får man fråga vas gruset heter som ni valt? Vi måste grusa iordning på framsidan men blir inte klok bland alla val som finns..

    1. Alltså jag vet tyvärr inte. Det var grävaren som köpte in, jag sa bara hur jag ville att det skulle se ut. Men de är 8-11 mm iaf.

    1. Ska göra så gott jag kan 🙂 är ju inte så glad för att visa hela huset rakt framifrån liksom.

  2. älskar allt och blir smått avis. Har ett liknade hus men vi har inte börjat med utsidan ännu. Allt har sin tid. ’En nu lir man ännu mer pepp! Ljuvligt. Kram!

  3. Åh, vilken sommardröm 🙂 Tycker det är så himla härligt att följa Drömmens trädgårds-utveckling
    Ser fram emot fler fina bilder

  4. Åh så fint! Tror det skulle bli fint inramat med ett vitt eller rött trästaket där ut mot vägen också. Ett sånt i riktig bullerby-känsla 🙂

  5. Men STÅLKANTER? Med två små yrväder med mycket spring i benen och så småningom sladdande cyklar. Hmmmm….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg