Att ha gjort High Chaparall igen.

 

Häromdagen tog vi Mormor&Göran och pojkarna och åkte till High Chaparall!

Det är ju typ världens roligaste ställe när man är barn, och jag vet själv hur mycket jag älskade det när jag var liten – spänningen, kostymerna, inlevelsen. Som vuxen är det också mysigt tycker jag, framförallt uppskattar man all dekor och alla skådisar lite extra mycket (och funderar på saker man aldrig funderade på som barn; hur vansinnigt svårt det måste vara att hitta män som kan rida och agera och kan tänka sig att jobba på sommarhalvåret, till exempel).

Buse var fräsig cowboy, såklart.

 

 

Vi vaskade guld!

Det var Buses favoritsysselsättning; två gånger gick vi in för att leta i rännor efter små guldkorn som sen omvandlades till stoooora guldmynt av flickan vid myntmaskinen.

 

 

Piiiiingar! sa Noah och var mycket nöjd.

Och skitig. Hur är det ens möjligt att bli så skitig på typ en halvtimme? Upphör aldrig att förvånas.

 

 

Där är Buse (Herr Grimas) och jag!

Jag var klädd i skinnjacka HÄR (<- reklamlänk), jeans från Zara och ett linne som är på rea HÄR (<- reklamlänk). Perfekt väder för High Chaparall; lagom varmt och lite mulet.

 

 

Så åkte vi tåget såklart, och blev rånade. Mycket rafflande var det, även om Noah mest garvade åt själva rånet. Att åka tåg är ju på topp tre av Noahs favoritsaker i världen så det var ett givet val.

En annan sak på Noahs topplista blev det också:

 

 

Ponnyridning!

Och så fördrev vi alltså några timmar; bland cowboys och hästar och tågrån och guldvaskning och allt annat man nu kan hitta på när man är där. En alldeles lagom utflykt för två sommarledigt barn och deras föräldrar.

Får nog bli en tradition, det också.

 

5 kommentarer till “Att ha gjort High Chaparall igen.

 1. Jag och mannen är egentligen lite emot pang-pang och pistoler och har tänkt skippa high-Chaparral helt under barnens uppväxt. Men så som du återberättar det låter det ändå lite mysigt. Hrm. Får se hur vi tänker framöver.

 2. Hej världens härligaste människa!

  Jag är i desperat behov av råd, och du som verkar så vansinnigt klok kanske kan hjälpa mig lite. Vi har köpt ett nyproducerat radhus som vi har som övernattningshus när vi är i stora staden, alltså inte superofta. Alla fasta installationer med mera är således nya, och vissa saker m å s t e jag verkligen göra någonting åt det total själlösa, däribland badrummen. Badrummet/tvättstugan på nedervåningen är med typ inbyggda köksskåp. Vita. Basic-basic. Fronterna är dekorerade med hemska silvriga handtag.

  Planen: måla med någon kalkfärg, typ Annie Sloan, och använda sånt där vax samt byta beslag. Tror du att det är möjligt? Förslag? Tänker våtutrymme, blank yta och så vidare.

  Ursäkta min romanlånga kommentar som inte hade någonting alls med ditt inlägg att göra. Mitt i semestern dessutom. Hemskheter, men jag är desperat.

  Hoppas att du har en fin kväll. Du sätter verkligen guldkant på min vardag. Kram!

  1. Absolut! Det beror ju lite på hur nära en vattenkälla skåpen står? Är det precis bredvid duschen skulle jag kanske använda mig av anpassad färg, men är det någon meter bort är det lite annorlunda. AS går utmärkt att måla på högblanka ytor, men glöm som sagt inte vaxa efteråt så att du sen kan torka av etc <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg