Att ha målat skåp också.

 

Det här gamla skåpet ska agera som klädskåp när vi kommer hit;

vi behöver nånstans att stoppa alla kläder och det här är en av lösningarna. Men det behövde lite färg för att inte bli så splittrat och högljutt på nåt vis (och för att jag behövde måla) så jag passade på att köpa färg till det också när vi ändå var i Växjö och fixade färgen till köket.

 

 

Och såhär blev det!

Jag målade i nyansen Intense Le Havre (Nordsjö, glans 5) och undrar om jag inte ska ha den i sovrummet hemma? Ännu en mättad och mjuk nyans jag vill ha överallt; kanske twistar jag den bara lite till sovrummet för att lyfta lite, lite mer grönt. Älskar hur den skiftar i nyansen beroende på om det är kvällsljus eller dagslus i rummet. Men där på skåpet satt den iallafall som en smäck, och nu har vi förutom ett kök alltså även ett klädskåp som smälter in och dessutom sväljer massor. Väggen bakom är Kalklitir Celadon Primo, och mellan timret sitter ännu mossa som isolering. Gammal charm gånger tusen.

Nu tar vi måndag här, förbereder för hemfärd imorgon för att sen fortsätta till Västkusten på onsdag och hälsa på pappa i två dagar, innan vi kommer hit igen.

Två semesterveckor kvar.

 

23 kommentarer till “Att ha målat skåp också.

 1. Här ser jag att det är glas! Ja, som sagt SÅ fint!!! Lite färg gör sååå mkt. Bra jobbat!!! 💕

 2. Det blev ju supertjusigt! Så duktig du är och beklagar verkligen detta med Tooka. Så himla tråkigt och jobbigt att ta beslut. Det är nackdelen med att ha djur, det är så jobbigt när de blir dåliga och man måste ta bort dem. Styrkekramar till er. Kram Annika

 3. Så fint!!
  Beklagar din fina voffsing ❤
  Får jag fråga om det är ”vanlig” snickerifärg som de blandar till den med?
  Kram!

 4. Alltid så fantastiska färger :)<3 Har en mörkbrun soffa som ska till sommarhuset och tänkte först måla väggen där vit för att det inte skulle bli för mörkt men såg sedan en läcker bild med någon brunaktig väggfärg som var jättesnygg tillsammans med lite bruna möbler naturfärgade korgar mm. Tänkte då på dig och undrar om du har något tips på snygga brun nyans (matt) som skulle passa tillsammans med en brun soffa??? Tack för en underbar blogg !

  1. Nej tyvärr, inte på rak ärm, jag har varit så insnöad på de nyanser jag själv letar efter. Sök efter inspo och ta med dig till färgaffären så kan de säkert plocka fram rätt kartor <3

 5. Hej
  Beklagar sorgen men det är fint att se hur du tar hand om den. Älskar både skåpet och köket. Vi ska precis måla om våra tråkiga vita köksluckor och skulle behöva lite råd då jag är sjukt dålig på färg. Hela nedervåningen (öppen planlösning) går i färgen S2005-Y30R (hoppas det säger dig ngt) och nu letar vi efter den perfekta gråa nyansen som passar till. Har du något förslag? Vi är helt vilse i färgkartorna 🙂

  1. Det är ju så himla svårt eftersom ”den perfekta grå” är olika för varje person 🙂 Köp hem några provburkar med nyanser du gillar och måla upp, så är det lättare att välja (när de syns på plats). Hoppas du hittar!

 6. Vad har skåpet använts till innan? Blir liksom inte klok på det. Får känsla av kaninburar, det kanske är ”hasparna” som gör det. Får lite samma vibbar som barnsängen som min morfar byggt om så att den såg ut som en hönsbur 😂 Finsnickare var han inte..

  1. Det frågade jag inte. Väldigt tveksam till att det varit kaninburar dock 😉 Eller en hönsbur. Hittade inga fjädrar.

 7. Hej Emma. Måste bara fråga dig om färgen luktar mycket? Det är fint att du funnit ditt sätt till bearbetning och visst är det skönt när man kommit så långt i livet att man vet vad man behöver och man bara gört… Ha det fint och tack f all inspiration du ger oss🌸

 8. Helt underbar färg på skåpet, är det någon mer färg som du har brutit av med eller är det bara den du nämner?
  Tack för den nästa inspirationen👍🏻

 9. Hej!
  Älskar färgen på skåpet, är det någon mer färg som har använts mer eller är det bara färgen som du nämner ovan.

  Tack för all underbar inspiration❤️

   1. Tack:) monoman köpte hem färgen igår men det var inte alls samma. Färgen vi köpte hem var mer pt grå/brun. Så skumt! De har säkert blandat något tokig i butiken:)

    1. Färger kan ju såklart upplevas olika på skärmen men SÅ olika? Jämförde du med färgprov på karta? Intense Le Havre ska den heta.

     1. står på burken att det är färgen intense Le Havre, så skumt! Får bli en tur tillbaka till butiken. Var lite stressad i butiken med två små killar som sprang åt två olika håll, så jag kollade aldrig färgen innan jag åkte hem:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg