Att anamma hösten.

 

Okej, NU är det höst.

Visserligen var det lite sol igår men det var också åska och spöregn och det känns inte som om det går att låtsas längre. Så nu får det vara höst och det är okej. Jag har anammat den, plockat in den i huset, tagit med den i färger och material. Och nästa vecka kommer förhoppningsvis Världens Bästa Hantverkare och bygger lite till, kom på att det fanns en sak till Noahs rum de gärna får sätta tänderna i och det skulle tydligen inte vara så stort projekt så förhoppningsvis får de en lucka så de kan komma hit.

 

 

Visst blev soffan bra där?

Lite större, lite djupare, och med en mjuk färg i tyget. Jag drog förresten av klädseln på fåtöljen för en vecka sen och lämnade in den till syaffären och valde ett tyg, så nu ska de få sy en ny klädsel till den också. Den är ju vit idag vilket är mindre optimalt om man säger så, och när de väl gjort ett överdrag kan de ju ha kvar mallen och sy ett till sen om jag nån gång får för mig att jag vill ha att skifta med. Nu är det inte klart ännu så jag vet inte det exakta priset det landar på, men det uppskattade priset jag fick var lägre än typ Bemz så det får man ju verkligen anse vara bra. Tips alltså; har du en avtagbar klädsel på en fåtölj (eller soffa för den delen) som du behöver byta; kolla i en lokal syaffär!

Och idag ska jag alltså iväg på ett rejält klipp hade jag tänkt. Får bli höst i håret också, nu när det är höst överallt annars, och jag längtar efter en förändring.

Så nästa gång vi ses har jag kanske hösthår? Det är planen iallafall.

Fin tisdag, vänner.

<3

 

Rekommenderade inlägg

5 thoughts on “Att anamma hösten.

  1. Jag kollade med en lokal syaffär för hissgardiner till vår matplats i ett burspråk. Solen stör bara på en sida men man vill ju ha likadant på alla tre – det skulle kosta ca 23.000 kronor. För minst 5 år sedan. Så nej, det blev ingen beställning.
    Nu har vi en diskret med snygg, vit rullgardin från Ikea mot solen på ena sidan, den syns inte när den rullas upp helt och på de andra sidorna är det tomt. Det fick bli vår lösning. Och eftersom jag helt saknar din gen med “ombyte förnöjer” så lär den hänga kvar tills barnen flyttar ut 🙂

  2. Fattar inte riktigt grejen med Bemz. Alla pratar om att det är så billigt att klä om en Ikeasoffa men de flesta tyger kostar ju runt 3000-4000 kr när jag kollade? Och då var det de lägsta priserna, fanns ju dyrare också. Då är det väl mycket enklare att köpa ett nytt sofföverdrag från Ikea till halva det priset? Eller är det är jag som är fattig kanske 😉

    1. Nä jag håller med dig; det är dyrt. Anledningen till att man handlar där är väl om man vill ha ett överdrag till sin soffa som INTE finns på IKEA; typ sammet eller linne eller så.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *