Att ha datenight mitt i veckan.

* Detta inlägg vänder sig till dig som är över 25 år*

 

Det är ju inte så lätt att få in lite romantik i vardagen med två barn, men man får ju liksom göra sitt bästa. I vårt fall, där vi inte har barnvakt i direkt närhet, försöker vi få stunder hemma när barnen somnat som får vara våra. Man MÅSTE ju inte göra nåt jättefancy av hela romantikgrejen; att bara få äta på tu man hand en gång i veckan är ju romantiskt det också och lite lättare att få till.

Så en gång i veckan försöker vi laga något till barnen tidigare på kvällen, och sen när de somnat lagar vi en middag till bara oss. En där man inte måste tänka på mängden salt, om den är för stark, whatever, utan som är helt vuxenvald och kan serveras med ett gott glas vin och ätas i lugn och ro medan vi hinner prata ikapp om vad som hänt sen sist.

 

 

Sist blev det en helt fantastisk, mustig, höstig pasta med kantareller som jag hittade receptet till på Viva Vin & Matklubb. Det är lite roligt det där; jag använde deras sida flitigt redan innan de hörde av sig om ett samarbete eftersom det är den ultimata sidan när det kommer till att hitta smarriga recept som d e s s u t o m paras ihop med ett vin som passar till just de råvarorna. I vardagen är det kanske inte så viktigt om man inte är jätteintresserad av vin, då använder jag mest recepten som kommer i nyhetsbrevet, men ska man ha en middag eller en fest till exempel tycker jag det är vansinnigt skönt att en sommelier redan har valt ut passande viner till just den maten jag vill laga och så behöver man inte tänka mer på det. Och nyhetsbrevet, ja! Världens bästa tjänst när det kommer till att få inspiration till saker man kan laga inför helgen på tu man hand eller till familjen eller till fest.

Ser ni monsterkantarellerna jag hittade på ICA förresten?! Livet.

 

 

Det var m u m m a!

Linguine, citron, äggulor, parmesan, kantareller. Receptet innehöll jordärtsskocka också men den struntade jag i. Man får lov att göra så. Receptet på pastan hittar ni HÄR och där finns också mängder av andra recept att scrolla bland. Och som sagt; ett hett tips är att signa upp sig för nyhetsbrevet så får man tips när det närmar sig helg på saker att laga, anpassade efter säsong och de råvaror som är lätta att få tag i då.

Ibland vill man ju bara göra något lite extra gott, tycker jag.

 

Rekommenderade inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *