Att ha en lördag med vila och udda funderingar.

 

Godmorgon!

Tvångsvila ordinerat idag; jag måste bli av med den här känslan av att ha blivit körd genom en torktumlare och det är så vansinnigt tråkigt att bara vila men ibland måste man göra det också (feberfri nu iallafall, men det har jag varit på morgonen innan också och sen har det kommit och klappat till mig efter några timmar så jag vågar inte ropa hej ännu).

Nackdelen med att vila är att

 a) man har tid att fundera på olika ting och b) man kommer på så himla mycket saker man vill göra.

Igår kom jag till exempel på hur jag skulle kunna göra om Noah garderob, alltså själva möbeln, så idag får de andra åka till ByggMax så att jag har saker väntande på mig när jag är färdigvilad. Jag kom också på lite andra förvastingslösningar, vilken typ av matta jag vill ha i vardagsrummet när Prosten slutat slakta dom, hur man skulle kunna få ihop en liten mysig tv-spelshörna till Buse i hans rum och vilken typ av färg jag ville ha på det stundande Världens Bästa Hantverkare-projektet som kanske startar i nästa vecka. Och så hinner jag som sagt fundera, på massor, och när mannen kommer hem har jag en monolog om allt det jag funderat på under dagen och helt enkelt inte förstår.

Som det här med Zapp eller vad det heter? Ni vet; läkemedel som verkar på 15 minuter istället för på 30? De flesta stora märken har dom och JAG KAN INTE FÖR MITT LIV BEGRIPA varför man lanserar en zapp-version och har kvar den gamla? Vilken människa, som står i butiken med två Alvedon framför sig varav den ena börjar verka om 30 minuter och den andra om 15 minuter, tänker att nä vet du vad, jag vill nog må dåligt lite längre idag, jag tar den på 30 minuter

?!?!

För mig helt obegripligt? V e m vill vänta? Varför gör man så? Och om man nu som företag HAR en produkt som är exakt likvärdig men verkar snabbare, varför inte bara dra tillbaka den gamla? Om det är en tillgångsfråga alltså?

Ja.

Lite sånt hinner jag med.

Nu: lördag.

 

Rekommenderade inlägg

27 thoughts on “Att ha en lördag med vila och udda funderingar.

 1. När du nu går omkring där och funderar, så har du några bra tips för en som kommer från Finland till Göteborg för en lång weekend? Aldrig varit där, men finns där något must see eller must do? Shoppa står på programmet i alla fall 😊 Krya på dej!

  1. Ooooh jag är ju inte JÄTTEBRA på Göteborg, har ju nästan bara varit där i jobb :S Finns kanske några läsare här inne som kan hjälpa till?

 2. Eller hur!!!??? Har resonerat på samma sätt; om man nu kan göra medicin som verkar snabbare, varför gör man inte bara den sorten? Kram och krya nu Emma , du är en fantastisk inspirationskälla!

 3. Hahhahha va du e rolig 😀
  Kan rekommendera Espirotox från hälsokosten när du känner att ngt e på G nästa gång. Det stannar av det mesta.
  Kram Å

 4. Glädjande att VILANDETs ädla konst verkar lyftas mer och mer i bloggosfären! Att pausa år ju liksom en förutsättning för att kunna fortsätta bara aktiv och igång. Och hålla på längre sikt. Men det missar vi lätt i den hektiska tid vi lever i. Och sedan blir vi förvånade när priset
  för “brist på återhämtning” dyker upp i form av stressrelaterade symtom. Dessutom tänker man ju en massa bra saker när man vilar 🙂

 5. Det är olika substanser i preparaten och jag som äter blodtryckssänkande medicin kan bara ta den ursprungliga varianten av Alvedon.
  Mvh Lotta

   1. Fast att det skulle vara olika substanser i dessa är inte sant. Själva tabletterna är utformade olika och löser därför upp sig och tas upp olika snabbt i mage/tarm. Många individer har ju ihållande smärta och medicinerar sig kontinuerligt vid relativt fasta tidpunkter och då behövs inte dessa snabbverkande tabletter på samma sätt. Antar att det är lite av en kostnadsfråga också.
    Äter man blodtrycksmedicin går det fortfarande bra att äta alvedon Novum eller panodil zapp ex.

    1. Jamen dåså. Så det är egentligen prisskillnaden som egentligen gör att båda är kvar? Tänk vad man lär sig ha ha. Tack!

    2. Fast det står i bipacksedeln att om man har högt blodtryck ska man först rådfråga sin läkare innan man tar Novum.

 6. Den där tuppen du har i fönstret!♥️
  Den har jag funderat massor på…
  …finns den att köpa?
  Risken finns ju att du hittade ett vedstycke i skogen och täljde till den själv, en eftermiddag….😂🙋♥️

  1. HAHAHA I wish!!! Nä den kommer från LoveWarriors men nu är det något år sen så jag tvivlar på att den finns kvar? Men kolla! :*

   1. Tack Emma
    Jag har inte sett den där 😞
    Men jag ska genomlysa deras hemsida noga.
    Tack för snabbt svar👍🏻
    Krya🤒😷🤧

 7. Håller helt med! Samma sak gäller för olika rengöringsmedel. Om man nu har gjort en superduper-aktive-extra-gold som verkar på all smuts/disk/tvätt, varför ha kvar de gamla produkterna som då inte är lika effektiva?

 8. Tänker också att dom har kvar båda för att både skapa hyllmeter ( ni vet man vill synas och finns det 10 olika alvedonsorter och bara 1 sort av någon annan sort så ser man nästan bara alvedon och tar därför en sån), och att vissa, kanske framförallt äldre (kanske förutfattad mening) alltid har ätit den gamla sorten och skulle dom ta bort dom gamla blir det ett jäkla liv…?

 9. Så här står det på Alvedons hemsida “Eftersom Alvedon Novum innehåller natriumvätekarbonat ska personer som ordinerats saltfattig kost undvika dessa. Därför finns vanliga Alvedon kvar som alternativ.”
  Att folk googlar allt idag utom det dom vill veta ;P

  1. Jag tänker som såhär; när man ser på hur mycket vanlig Alvedon som produceras och hur mycket Novum som produceras kan den mängden “vanlig” (som är bra mycket högre) inte förklaras med att den ska finnas kvar för folk med saltfattig kost. Av alla som behöver en värktablett är det omöjligt att de med saltfattig kost kommer vara en övervägande majoritet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *