Att vara Back to Office!

 

Jag har fått så många önskemål om att sätta ihop lite “tillbaka till jobbet”-outfits, så det var just det jag valde att göra inför den här veckans inspirationsinlägg med CountryDreams. Nu har jag gått lite all in eftersom det blir mycket mer effekt på bilder så, men samtliga plagg som jag har valt går att kombinera med annat om man nu inte vill köra full kostym hela tiden eller har just den typen av jobb – då kan man ta ett av plaggen och sätta ihop med något mer avslappnat och så blir det lite office ändå.

Okej?

Då kör vi!

 

 

Jag tycker att man behöver EN kostym i sin garderob om man har möjlighet – även om man inte klär sig i det till vardags. En kostym blir aldrig fel och det finns tillfällen då den verkligen behövs, och en välsittande kostym kan ju rädda det mesta. Jag har haft mycket kostym genom åren eftersom det var en del av mitt jobb och den här var bannemig nog den skönaste jag haft på mig? Måste slå ett slag för den; följsam, känns exklusiv och går framförallt att kombinera i oändlighet. Man kan ha hela kostymen fast med t-shirt och sneakers för en mer avslappnad look, kavajen kan man ha till jeans eller till kjol, byxorna kan man ju ha till precis vad som helst och de har den där lilla extra höjden i midjan som jag gillar så mycket eftersom det inte “skär” i magen och blir obekväm när man sitter, plus att de är stretchiga så de följer med kroppen när man rör sig och kämpar inte emot. Och så vidare. Benen är normallänga, bara jag som rullat upp dom. Har ni ändå funderingar på att köpa en hel kostym så allvarligt; den här var riktigt, riktigt skön (samma jag klädde Renate i under “Gör om mig” om ni minns? de bilderna kan ni se HÄR om ni vill se den även på någon annan).

Kavajen hittar du HÄR och byxorna HÄR.

OBS på att dessa är rymliga i storlek. Jag har en storlek mindre än normalt på kavaj, och nästan en mindre än normalt på byxor för de här bilderna.

 

 

En klassisk vit skjorta är ju heller aldrig fel?

Den här har en liten kortare krage så den håller sig “stående” och har en bra modell som inte blir bylsig när den stoppas ner i byxor eller kjolar. Den finns HÄR.

Väskan som kommer med en liten extraclutch finner man HÄR och skorna som faktiskt går att GÅ i hittar man HÄR. Mycket bra höjd på dessa, slutar precis vid fotknölarna så inga byxor korvas och “håller” foten när man går så det inte känns som de ska trilla av.

 

 

Kjol!

Det går ju utmärkt och känns väldigt business att bära kjol. Den här är i samma serie som kostymen och går ju att bära med kavajen eller med en tunnstickad lite nättre tröja/kofta eller som här – med en roligare blus så det inte blir så allvarligt (Just den här kjolen/modellen tror jag sitter bäst om man har lite bredare höfter och gärna bär sin kjol i strax under navelhöjd; alltså inte med hög midja).

Blusen är i en klass för sig såklart, som det mesta Baum gör, med en hals man kan knyta på en miljon olika sätt och en söt volang längst ner på ärmen. Halspartiet består alltså av två ganska långa “sjalar” som du antingen kan snurra och knyta som på bilderna, göra en stor rosett av, korsa på framsidan och knyta i midjan, slänga lite nonchalant över axlarna som en sjal – etc. Alltid bra när man kan förändra en och samma topp på olika sätt bara genom hur man knyter. Och samma sak här – toppen funkar ju utmärkt till jeans (eller kostymen för den delen), kjolen går att kombinera med annat och skorna funkar ju precis lika bra till jeans som till ett par vida byxor. Kjolen finns HÄR och blusen HÄR. Blusen är i sig ganska rymlig över det nedre partiet, så jag som har ganska mycket byst har knutit den i midjan för att det inte ska bli för “boxigt” – det är ett tips om ni bygger mer över bysten och vill balansera ut; knyt eller stoppa ner så att det inte blir allt för rymligt och så att vidden från bysten inte känns som den fortsätter hela vägen.

Ja!

Då har vi gått igenom lite inspiration inför att vara tillbaka på kontoret. Och visst har vi en rabattkod; koden FRU20 ger 20% på allt till ord pris till och med nu på torsdag. En samlingssida med de flesta plaggen i inlägget och lite andra tips i samma genre hittar ni HÄR och vill ni kika på hela utbudet hittar ni det HÄR (rabatten gäller som sagt på ALLT till ordinarie pris hos CountryDreams så har du spanat in något annat sen tidigare är det ju bara att köra på).

Hoppas ni gillar <3

 

I reklamsamarbete med COUNTRYDREAMS, foto: Mikael Roos

 

Rekommenderade inlägg

14 thoughts on “Att vara Back to Office!

  1. Vad är det för byxor du har på bilden där man bara ser byxor och skorna m klackar? De ser så blanka och snygga ut? Kramar

    1. Samma byxor på alla bilder ☺️ Svart är ju skitsvårt att få fram på bild, men det är lite “lyster” i tyget eller vad man ska säga. Syns säkert mer på utebilderna i dagsljus.

  2. Hej! Vilken härligt inlägg! Kostymen ligger redan i varukorgen, men så blev jag tveksam på storlek. Hur tycker du att den är i storlek – normal, liten….

    1. STOR! Tror jag skrev det? Gå ner absolut en storlek på kavaj och nog en på byxorna (men framförallt kavajen). Kolla att du har rätt färg på kavaj och byxor (finns både marinblått och svart så lätt att välja en av varje om man inte kikar på färgen :))

    1. Lite mer normal, ligger du mellan två storlekar så ta den mindre men jag hade samma storlek i den som jag brukar ha och bar jag den lite lägre (som den är tänkt) så gick det bra.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *