Att ha paketlycka.

 

Idag fyller ju vår stjärna sex år!

Vi har haft födelsedagsfirande mest hela dagen med start tidigt i morse, och ni ska få hänga med på ett hörn såklart. Men eftersom många efterfrågat presenttips tänkte jag vi kunde kika på vad Leo fick nu när han blev hela sex år gammal?

Jag handlar nästan uteslutande leksaker hos ABC Leksaker. De hörde av sig till mig för kanske två år sen angående ett samarbete, och det var nog det smartaste de gjort för sen dess då jag fick upp ögonen för deras utbud så har jag i princip handlat samtliga födelsedagspresenter och julklappar där, utan konkurrens. Det är vettiga, roliga prylar och inte bara en massa skräp i plast som ändå tröttnas på efter några dagar om ni förstår vad jag menar. Sen är ju Buse i och för sig väldigt kreativ av sig och har ett enormt intresse för att forska i saker, så jag vet inte om det är därför deras utbud passar så bra? (Det finns inte så mycket Lego och Starwars och sånt menar jag utan mer pyssel och knåp, så om det är vad barnet gillar mest kanske det inte är bästa butiken). Men oavsett; ett tips för er som har svårt att komma på presenter.

 

 

Han fick ett litet mikroskop som jag vet att han vill ha, spelet Twister (klassiker!), en Mandala-bok, ett kit för att bygga en egen robotlabyrint samt tre stycken små leksaksgubbar från en serie gubbar han samlar på (HELT utan leksaker kan man ju inte bli). Det blev alldeles lagom tycker jag, särskilt när man vet att far- och morföräldrar och andra kommer med ännu mer paket i dagarna och det lätt blir så himla mycket.

Jag har också fått frågan hur jag tänker på kalas och vi har alltid gjort så att vi bjuder in barnen men skriver på inbjudan att man gärna får rita en teckning men att paket undanbedes – jag vill liksom aldrig att paket ska vara orsaken till att ett barn inte kan komma eller att det sätter en orimlig press på någon förälder (det blir ju väldigt många kalas med väldigt många paket under ett läsår, alla har inte samma förutsättningar). Paket får han ju ändå, liksom. Leo är helt okej med detta, säkert också för att det har varit så från allra första början – han vet att han får paket av mig och mannen och Noah och alla runt omkring familjen, men att när det är kalas så räcker det alldeles utmärkt med att vännerna kommer och äter och leker och firar honom utan att ha med sig paket. Man gör ju precis hur man vill med det där, men nu vet ni som undrat hur vi tänker.

 

 

Titta!

En sån ljuvlig liten Buse, alldeles ny i världen.

Och den lilla där har vuxit upp till att bli denna snälla, omtänksamma, ömtåliga-men-självsäkra, underbara pojke som svarar tjejer när man frågar vem som styr världen, och som varje dag minst fem gånger säger jag älskar dig mamma. Han som tar in allt, analyserar allt, han som funderar och knåpar och bygger och kommer på lösningar, han vars tankegångar är för långt fram egentligen och behöver motstånd för att inte tråkas ut, han som är min förstfödda – min mest omtumlande.

Just han är sex år idag.

 

Rekommenderade inlägg

18 kommentarer till “Att ha paketlycka.

 1. Tänk vad tiden går, jag har följt dig sedan du berätrade att du väntade Leo- det känns ju som igår ( eller okej i förrgår) . Men ändå har det hänt så mkt och det är så inspirerande att se och läsa om allt du ( ni) gör. Du ger så otroligt mkt inspiration och när jag är trött och känner att nej jag orkar inte, ja då är det bara att in och kolla din blogg eller insta så får jag ny energi.
  Tack och så ett jättestort grattis till er Leo🌞💗💙💚

 2. Vilken underbar idé med teckningar istället för paket. Önskar att vi kört det när barnen var mindre! Så.himla.fint!
  På tal om det – har du sett Lil Davinci hos ABC? Som rymmer massor av teckningar. Varje gång barnen kom hem från förskolan m teckningar åkte de in i rammen, efter att de valt vilken som skulle vara främst.

 3. Vilken fin tanke med paket tycker jag!❤️

  Och grattis lilla buse, känns inte som det var så längesen han var liten bebis här på bloggen! Så himla fint skrivet också, vill lipa litegrann.. Who runs the world liksom, han är bara bäst den ungen!

  1. Tycker du har en infantil och ett oerhört skrytsamt vinkel
   ditt barn är varken bättre eller sämre än andras- tyvärr har det visat sig att föräldrar med den enorma överdrift du har har faller hårt.
   analysförmåga bla bl.a. känslosam behöver utmaningar blabla vem tror du han ör ? Kom ner på jorden

   1. Hoppsan, det verkade vara känsligt? Inget säger att nåt barn är bättre eller sämre. Att vara känslig är inte odelat positivt, att tänka för mycket likaså. Hans analyserande förmåga och utmaningen i att möta den är bara ett faktum vi fått med oss från varenda pedagog som arbetat med honom, inte odelat positivt det heller ska du veta. Men han är mitt barn, och som alla mammor tycker jag att mitt barn är fantastiskt. Inte jämfört med någon annan, utan bara i sig själv. Fantastisk. Om det får dig att må bättre så kan jag lugna dig med att Noah nog inte alls kommer följa den analytiska banan och kräva mer utmaningar, men han kommer vara underbar på något annat sätt som jag kommer vara stolt över och oroa mig över (kommer nog oroa mig mycket mindre för honom dock) och jag kommer att tycka, och tycker, att han är lika ljuvlig han. Och om det är att vara infantil så är jag det, med glädje, tillsammans med varenda förälder jag vet 🙂 Jag hoppas att du också får uppleva precis samma känsla. Att bli så uppretad över en förälders kärleksförklaring till sitt barn, en förälder och ett barn du inte känner för övrigt, och gör tolkningar av en text till något som egentligen inte ens står kan inte kännas skönt i magen? Ingen är perfekt, inte mina barn heller, men de är mina – och det är det enda som betyder något. ”Vem tror du att han är?”. Jag tror att han är Leo. Det räcker.

   2. Herregud, vilken elak kommentar. Man kan faktiskt älska sina barn utan att se ner på andra. Jag önskar verkligen att alla barn fick ses som fantastiska av sina föräldrar, fick älskas villkorslöst.

 4. Hej!
  Hipp hipp hurra! Grattis!
  Satt och funderade över adventskalendrar där man själv köper 24 paket, visst har du sådana till pojkarna? Har du tips på var man kan köpa en?

  1. Det finns ”färdiga” på ABC Leksaker! Jag har en från Maileg och en från Room 99 som vi lägger saker i.

 5. Jag gillar din kommentar till Fiddeli och att du faktiskt skriver ett sådant långt inlägg till en sådan oförskämd kommentar. Att slänga ur sig oförskämdheter bakom anonymitet är väldigt bekvämt för avsändaren, för det finns ju ingen annan mening än att man vill skada den man är otrevlig mot och väldigt få vågar stå för sina egna oförskämdheter när det kommer till offentlighetens ljus.

  Jag tycker idéen med teckningar för presenter är briljant och tänk om fler tänkte så istället för att spontanköpa krafs för onödiga pengar för att barnet ska ha med sig något på kalas, alt som du skriver tackar nej för familjen har inte råd.

  Fantastiskt med en liten sexåring, själv är jag lycklig moster till två högst individuella grabbar som tacklar livet på helt olika sätt, så som dina grabbar kommer att göra.

 6. Vilken bra idé med teckningar. Det skulle en ju tänkt på. Eller något hemgjort/förskolegjort som ett pärlhalsband eller dylikt, sånt som inte kostar något. Mina bonusar hade blivit överlyckliga över en påse chokladbullesmet 😀 Jag tycker det är skrämmande hur mycket pengar det går varenda gång nån har kalas. Nu vet jag att ni ska ha kalas på ett lekland (det är upp till var och en och ingen kritik) och det har vi också haft en gång (fast bowling) men oftast tycker jag även att det har gått inflation i kalasen också. Jag föredrar att ha kalasen hemma och vad hände med att ställe fram en tallrik med Ballerinakeks, en kanna saft och en helt vanlig hemmagjort tårta? (Nu ska jag inte påstå att jag gör det där, jag är minst lika prestationsinriktad som många andra). Nu är mina bonusar så stora att övernattningskalas med pizza och godis och några filmer duger alldeles utmärkt. Det är jag glad för. Om de vill vara hemma är vi glada och det är kul att träffa deras kompisar. Sen har inte alla den möjligheten men vi gör så nu för tiden och det blir inga stora summor men mycket mys, skratt och glada barn.

  & grattis til Buse, stora killen nu ju.

 7. Du har en otrolig förmåga att hitta roliga grejer och skapa festlig stämning kring födelsedagarna. Ser så mysigt ut med ert morgonfirande. Vilken trist kommentar från Fiddeli, tycker Emma beskriver sina barn kärleksfullt och helt utan att värdera olika egenskaper som bra eller dåliga. De flesta egenskaper har ju både för- och nackdelar. Att man som förälder älskar sitt barn och tycker att de är fantastiska personer är ju liksom självskrivet. Det betyder inte att man nödvändigtvis tycker att allt de gör är bra eller fantastiskt, småbarn har ju en tendens att hitta på en mängd aktiviteter som man som förälder kan tycka är mindre fantastiska 😉

 8. Vilken fin idé med teckningar från kompisarna. Du verkar ha en så sund inställning till föräldraskapet Emma! (Så himla konstig och bitter kommentar en bit längre upp…)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *