Att ha ammalångs!

 

Noahs ballongfamilj på rummet har utökats!

Eller ballong och ballong – om du frågar honom heter det ammalång (och banan är ammanån, det gäller att hänga med) men oavsett namn är ju ballong något av ljuvligheten livet bjuder på tillsammans med traktorer, grävskopor, tåg, bussar och allehanda kommunikationsmedel.

Den platta ballongen är som sagt en lampa (från Sävedalens belysning <- reklamlänk) som är lagom som stämningsljus, och till den ville jag ha ännu en ballong som var på väg upp längs väggen. Jag har sett de där i glas som hänger, men glas känns alldeles för risky i ett rum med en tvååring – ok om han var bebis eller kanske mer runt fyra – så när Jenny sa att hon köpt in något Noah nog skulle gilla var jag inte sen att kika in. Och jodå! Den är i keramik så känns lite mer stadig, och så har jag hängt den på ett avstånd som gör det omöjligt att dra i snöret. Fanns i lite olika färger (HÄR) men jag tycker att rosa är så himla fint mot grönt, och så kanske jag kompletterar med en liten grön sen så att det blir tre. Jag har den stora storleken på den här, den blev lagom på den väggen.

Vår värme är fixad! Halleluja! Kom en VVS:are och bankade som tomten på dörren igår och sju minuter senare var han klar. Sååå skönt, var beredd på nån vansinnigt dyr historia som involverade reservdelar och timmar av arbetskraft, men det var bara nån liten fjäder som hade fastnat och nån mutter vi skruvat på lite fel. Så nu är ordningen återställd med både varmvatten och värme i elementen.

Och nuuuuu är det FREDAG!!!!

Låt oss göra den extra allt.

 

Rekommenderade inlägg

3 thoughts on “Att ha ammalångs!

  1. Vad skönt att det löste sig med värmen! Jag har tänkt på en sak sen ditt senaste frågeinlägg och det är att du är mer orolig för barnens överlevnad än miljön. Förbereder ni barnen på nåt sätt, alltså typ lär dom klara sig i skogen eller liknande? Blev så himla nyfiken bara och tror att även mina barn skulle uppskatta att lära sig mer om just överlevnad

    1. Jag FÖRSÖKER lära ut det jag kan, men jag får panik när jag konstaterar hur lite jag EGENTLIGEN kan. Noah är ju för liten men Buse försöker jag lära basic saker, men det finns så himla mycket jag vill lära mig så att jag kan ta hand om oss om det går åt helvete. Jag kan skjuta (förutsatt att vi har vapen) och jag kan fiska (bara jag har en krok) och jag kan rena vatten ganska hyfsat – men jag vill lära mig hur jag förvarar kött utan kylskåp till exempel, hur man tar hand om andra livsmedel, allt som går att äta i naturen, hur jag renar vatten utan eld och så vidare. Jag vill gå en kurs i hard core ”så klarar man sig utan el”-lära som en riktig såndär katastroftänkande bunkerbyggare i USA men har inte hittat nån som täcker just de sakerna. Kommer sätta Buse i scouterna sen också så han lär sig bygga vindskydd och hitta riktningar och sådär på ett lite mer lekfullt sätt, men han har nog baskunskaperna om han skulle gå vilse iallafall, det är ju sånt som kan hända.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *