Att ha haft en alldeles ordinär lördag.

kappa (reklamlänk, köpt med rabatt) HÄR, tröja gammal Malene Birger, jeans HÄR

 

Så vad gjorde jag för något igår förmiddag då? Något spännande?

Inte alls.

Jag hade ett högst ordinärt lördagsliv i vanlig ordning; packade in barnen i bilen och körde in till Ystad för att handla lite handskar och annat man behöver till de små – bara för att konstatera att ungefär 80% av Ystad var stängt på grund av helgdag. Där ser man.

Men jag fick EspressoHouse iallafall, fick lufta min nya kappa och det fanns antydan av sol i luften.

 

 

Och ä n d e r n a (inte ankorna!) var ute och hade det gött i dammen.

Vi hade inte med oss något att mata med den här gången, men det gick bra att bara stå och prata lite med fjäderfäna också.

 

 

Åhléns hade öppet iallafall!

Så där köpte vi fingervantar till pojkarna och jag hittade en jättesöt liten klämma i form av en rosett som genast fick åka upp i håret.

 

 

Så promenerade vi tillbaka till bilen.

Himla gulligt är det ju trots allt med dessa små gathus i pastellfärger och alla dessa snirkliga gator vart man än tittar.

 

 

Väl hemma fortsatte jag min Instagramutbytelse med er som följer mig där;

den som brukar kolla stories vet att jag de senaste dagarna försöker förstå HUR MÄNNISKOR HACKAR LÖK UTAN ATT DÖ?! Herregud! Det svider så jag fräser och jag gråter floder över diskbänken. Jag fick mängder av roliga tips i version ett (simglasögon! cyklop! olja kniven! tändsticka i munnen! på med vattnet! andas genom munnen! andas INTE genom munnen! motorcykelhjälm!) så när det var dags att hacka lök igår igen så testade jag först Leos simglasögon men de tryckte så hårt att jag tror att jag skulle fått ödem om de fått sitta kvar så jag rotade fram ett par gigantiska solglasögon istället. Och så oljade jag kniven och satte igång vattnet (nån tändsticka hittade jag inte och en tändare i munnen tror jag inte skulle ge samma effekt så den skippade jag) och så satte jag igång.

Gick åt skogen.

Hur gör kockar?! Vänjer man sig? Kan inte tänka mig att varenda kock har linser eller står iklädd cyklop och hackar schalottenlök i restaurangköket. Måste vara en vanesak. Nästa gång ska jag testa tändsticka, lökskal på huvudet och vatten i munnen.

Det var min lördag det, typ. Tack för att ni hängde med.

 

22 kommentarer till “Att ha haft en alldeles ordinär lördag.

 1. Hej spring o köp en tuppevare lök o mandel hackare, svindyr men värld varenda öre. Består av en rund burk m. lock och en vass kviv innut. Du drar i ett snöre på locket som gör att kviven hackar så fint du själv vill= inga tårar garanterat. Mvh Kristina som tycker du har den finaste bloggen sommfinns.

 2. Hälften av kockarna på min restaurang har vant sig, vi andra kör med glasögon. Och ja, vi har alltså ett par speciella lökglasögon som ligger i köket. Man ser så extremt rolig ut med dom på sig, tänk smala snabba cykelglasögon. Roligast är när jag (som också är servitris) ska gå ut och ta en gäst, och GLÖMMER att jag har lökglasögonen på mig. Men bättre det än att komma gråtandes ur köket kanske.

 3. Jag har samma problem, men har lärt mig att om kniven är SUPERVASS så går det att skära lök utan tårar!

 4. Hej, jag har linser och har aldrig problem med att hacka löken! Tänker att man är säkert olika känslig också.

 5. Lägg löken skalad i kallvatten några minuter innan du hackar! Det gör underverk för rinnande ögon!
  /Hon som aldrig kunde hacka lök tidigare

 6. Jag håller med ovanstående, kallvatten gör pinan mindre. Jag lägger min oskalad i kallt vatten så går det också mycket lättare att skalade den.

 7. Min pappa är kock och tipsade mig om att se till att löken är kylskåpskall när man börjar hacka den, många har den ju framme som lite trevlig dekoration i köket nuförtiden ☺️

   1. Hehe jag hittade det för några år sedan, sedan tog det ytterligare något år innan jag gav upp och köpte påsen, kändes ju lite B att köpa färdighackad lök liksom?! Men jisses, älskar det! Blir lite mildare smak, mer som när man hackat ”riktig” (…) lök och lagt i isvatten, som när man ska ha rödlök till toast och få bort den där hetsiga lök-starkheten. Har man linser går det dock utmärkt att hacka lök, är min erfarenhet. Kanske ett bra tillfälle att köpa sådan där knasiga Teknikmagasinet-linser? 😉

 8. Men det finns ju färdighackad i frysdisken, så rackarns smidigt förstår du! Här brukar sambon få hacka när jag har smink på mig eller så kör vi fryst 🙌

 9. Det enda som funkar om man vill hacka själv är att inte andas genom NÄSAN!! Läste att någon sagt munnen till dig men det måste vara en misstolkning, näsan har direkt förbindelse med smaklökar och ögonen tydligen, håller du för näsan så känner du tex heller inte vad något smakar..näsan är en känslig sak 😄lycka till

 10. Jag har hört att om man låter bli att hacka själva ”roten/kärnan/whatever” så ska det inte tåras. Prövade nu senast jag skulle hacka lök och inga tårar!

  1. Helt rätt! Jag är kock och en av de första sakerna vi fick lära oss var att så länge du inte hackar sönder roten på löken så tåras inte ögonen. Jag själv skalar, delar den rakt över på mitten med roten hel, kvar på ena halvan, sköljer lökdelarna i rinnande, KALLT vatten sen finhackar jag den. Perfekt varje gång 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg