Att göra en festlig dukning extra allt.

REKLAM CLAS OHLSON


Jo, jag hade ju Clas Ohlson-teamet hemma i Drömmen som ni vet och spelade in filmer som ska gå på deras sociala medier; jag skapar lite olika miljöer med hjälp av deras produkter och förhoppningsvis inspirerar jag en aning när det kommer till vad man kan göra med ljusslingor, dukningar och annat nu när mörkret krupit sig på.

Dagen innan var jag i Clas Ohlson-butiken i Växjö och fick själv plocka ut allt jag ville använda och så tog produktionsteamet det med sig ut när de ändå kom med kameror och stativ och gud vet allt; ingenting hann jag liksom ”testa” på förhand utan allt jag gör sker i den stunden det filmas så det är inga svåra saker utan sånt man kan lyckas slänga ihop relativt fort även om man inte känner sig som världens mest kreativa.

En av sakerna jag gjorde var en dukning! Eftersom det kan vara världens roligaste grej; att duka lite extra kul inför en julfest eller nyårsmiddag eller bara en kväll extra allt. Ska vi kika på hur det blev? Micke som tagit alla bilder eftersom jag var upptagen med att bygga dukningen och sen försvinna ut för att fortsätta ute.

 

 

Världens gulligaste killar som höll i produktionen;

jag fick mer eller mindre vara precis som jag är och göra precis vad jag ville. Tant & Spöket tar det hela med ro.

 

 

Där börjar det ta form!

Jag har utgått från en passande gren jag hittade i skogen och sen byggt utifrån det. Jag valde att duka för 4 för att det skulle gå lite snabbare; då är fokus mest i mitten av bordet.

 

 

Allt, mer eller mindre, kommer från Clas Ohlson.

Tallrikarna hade jag hemma och duken plus servetter likaså, men de guldiga besticken och de vackra små glödlampslyktorna och alla ljusslingor och hittepåljusen är därifrån.

 

 

En snygg skärbräda håller vackra glas och vad som kan vara världens bästa uppfinning – sugrör i metall! Lika guldiga och fina som besticken. Egentligen skulle jag haft en karaff till de där glasen men den råkades glömmas i butik – men så ni vet att det finns ett ”helt set” med karaff till glasen om man vill duka upp på till exempel ett drinkbord.

 

 

Till grenen har jag använt två olika ljusslingor; en med vita fjädrar (så fint med fjädrar i en juldukning tycker jag; ger en känsla av frost och snö på något vis) och en såndär mikroslinga som går att böja i oändlighet och som lyser varmt med små, små lampor. Det är även en sån jag använt till den lilla glödlampslyktan jag hängt i takkronan. Och där ser man igen fördelen med ”låtsas-ljus” som ser ut som riktiga blockljus men inte är det; man kan stoppa IN ljusen bland grenarna utan att oroa sig för att det ska tutta fyr.

 

 

Guldbestick, äpplen, en grön barrkvist och juteband gör susen för känslan!

Särskilt mot linne.

 

 

Och när det är riktigt mörkt ser det ut såhär!

Hur jag gör mer steg för steg kommer i filmerna sen skulle jag tro, men ni fick förhoppningsvis lite inspiration såhär också. Passa på nu när det börjar bli jul att leka lite med dekorationerna; ju mer blir oftast desto bättre när det kommer till dukningar tycker jag; man måste få ha lite roligt också.

Heja bästa säsongen!

Nu längtar man ju sig tokig efter jul!


Produkter som använts under dukningen:

Microslinga  HÄR   |    Ljusslinga med fjädrar HÄR   |   Skärbräda HÄR  |    Glas med karaff HÄR  |  Sugrör i metall HÄR | Hittepåljus HÄR       |   Jutesnöre HÄR   |    Guldbestick HÄR   |    Glödlampslykta HÄR  |   Allmän belysning hittar du HÄR  |


I reklamsamarbete med CLAS OHLSON, foto: Mikael Roos

 

18 kommentarer till “Att göra en festlig dukning extra allt.

 1. Mycket fint på Classes, en riktig favoritaffär!
  Nu till något helt annat….får inte din blogg att funka i Safari, HoP går jättebra, men inte din.
  Gillar Safari och det känns trist att byta webbläsare för att kolla på din blogg

 2. Oooooo *klappar händer i förtjusning o hoppar lite upp o ner* va fint!! Du lyckas få t.om en anti-jul-person som jag att gå in på deras hemsida o snegla lite på ljusslingor o stuff!

 3. Åh så fint! Och inspirerande… Blir sugen på att köpa allt.. Gillade särskilt guldbesticken och fjäderljusslingan. Bra priser på CO

  1. Jag har guldbesticken och tyvärr försvann färgen nästan direkt. Jag har guldbestick från ett annat ställe som inte bleknat alls.

 4. Hur fint som helst! Undrar vart den fina duken i linne kommer ifrån? Kikade igenom texten en extra gång så nu hoppas jag att det inte stod där ändå *piiiiinit ^^

 5. Superfint! Får dock vänta när vi har en vild 13månaders som tuggar på det mesta 😅 Appropå Tant, hoppas att hon läker som hon ska ❤️

 6. Superfint!
  Men jag som är lite kamera/filmnörd dreglar också över filmarnas utrustning! Hade de ljudkille också med sig? Eller hade du mygga? Nyfiken!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg