Att ha ett boktips för barn (och lite julklappstips också).

 

Godmorgon!

Sorry för lite vag uppdatering igår, men jag försöker vila min arm så mycket det går inför en fotografering jag har idag och att skriva med bara vänsterhanden tar typ 100 år så det blir kanske inte så matiga texter. Men det får vara så ett litet tag så att skiten lugnar ner sig, har tid på fredag för att se om det finns ngt annat än voltaren (som jag inte tål) som går att ge så det snabbar på sig lite. Det är ju den stora nerven i armen som blivit klämd nånstans mellan antingen inflammerade muskler eller leder så för själva nerven finns det inte så mycket att ge, men för inflammationen förhoppningsvis – och då ger ju sig det andra med.

Men iallafall!

Har ni sett att Jo Nesbö har skrivit en barnbok?! Han har kanske skrivit flera innan, vad vet jag, men när jag såg denna i bokaffären kastade jag mig över den.

Kan Doktor Proktor Rädda Julen?

 

 

Det är en bok som man kanske får läsa högt om man nu inte har ett barn som läser obehindrat – lite illustrationer men inte övervägande sådana och en ganska tjock bok över lag. Här hemma tar vi ett kapitel per kväll och Buse tycker att den är JÄTTEROLIG. Själv skulle jag säga att det är en småmysig historia med bra karaktärer och som ger något även till den som läser högt åt barnet (dock jobbar han med så vansinnigt långa meningar ibland att jag nästan får kippa efter andan). Men ett alldeles lagom mysterium, bra anpassat till barn och med sånt som de skrattar åt. En perfekt julklapp till ordslukaren som vill ha lite småläskiga (obs på små – den är inte värst läskig) historier med mycket fniss.

Sen har jag fått frågan om jag inte kan ge lite allmänna julklappstips till barn och jag tycker det är SÅ SVÅRT eftersom det är så individuellt vad barnet tycker om, men jag har satt ihop två kollage åt er iallafall. Ett för typ 2-3 år och ett för ungefär 6-7 år eftersom det är åldern på mina egna och där jag känner att jag kollat mest nu inför jul.

FÖR TVÅÅRINGEN

Babykritor HÄR | Badleksak HÄR | Älgstol HÄR | Happy lampa HÄR | Matte-tåg HÄR | Brio-garage HÄR | Bok med ljud HÄR

 

Okej, vissa av sakerna är kanske mer till mamman men så kan det va ibland.

Nästa!

 

FÖR 6-7 ÅRINGEN

Bok om starka kvinnliga förebilder HÄR | Poster/tavla HÄR | Plåtask med magneter HÄR | PlusPlus HÄR | Fotbollsspel HÄR | Sällskapsspel Labyrint HÄR

 

Och det var det!

Hoppas ni hittade lite nytt eller fick nåt tips som var till användning.

Nu – vila arm och preppa fotografering!

 

Rekommenderade inlägg

11 thoughts on “Att ha ett boktips för barn (och lite julklappstips också).

 1. Å, en ny med Doktor Proktor! Mina killar hörde de två första som ljudbok när de var små. Magiskt inlästa av Helge Skoog!

 2. Godmorgon !
  Jag jobbar delvis som massör och kör tejpning av typ tennis och mus arm .
  Försök ta dig till någon som gör tejpning i Ystad . De ger din arm stöd när du jobbar och använder din arm mycket .
  Bra tejpning kan sitt på upp till 14 dagar .
  De kan lätta smärtan och ge bra stöd .
  Lycka till och tack en härlig blogg

  1. Yes, de har nåt rehabcenter med tejpning etc som jag skickas till sen 🙂 Nu kör jag hemmagjort ha ha, inte lika effektivt.

 3. Hej fina! Om armen tillåter det så undrar jag lite över rebellkvinnorna – är den bra som högläsning; alltså skriven för barn (har en 6-årig bokslukare).
  Krya på armen!

 4. Finns många om Dr Proktor! Här hemma är dom uppskattade av både 12-åringen, 16-åringen (som tjuvlyssnar på kvällarna :-)) och deras 48-åriga mamma! Håller liksom för olika åldrar tycker jag!

 5. Doktor Proktor -böckerna har varit storfavoriter hemma hos oss. Killarna nu 7 och 9 och blev urglada för denna nya bok som de fick av tomten då de satte ut sina julklappsönskelistor. Vi hittade även en norsk Doktor Proktor -film på Netflix och pojkarna ääälskade även den!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *