Att ha julstrumpor redo.

 

I år har jag inte kört någon kalender till pojkarna eftersom de fick varsin Duplo-kalender av farmor och farfar, så det kändes lite för mycket att de skulle ha TVÅ luckor/strumpor att öppna varje dag. En räcker mer än väl. Men vad jag inte kunde låta bli att beställa av Jenny var de här två fantastiskt söta julstrumporna!

Åh.

En ren och en kanin hänger nu redo och väntar på julafton.

Visst kan man ha adventsklapp i dom, men här får det bli paketen som väntar på julaftonsmorgon (ni vet; den som håller dom lite i schack tills det ÄNTLIGEN är paketöppning på riktigt).

 

 

Fanns björn också men jag tyckte att ren och kanin var sötast;

så renen är Buses och kaninen Noahs efter att de själva valt vilken de ville ha. Alldeles lagom stora för att få ner paket av hyfsad storlek utan att behöva bända ner det, och funkar flera jular framöver (julstrumporna finns HÄR). Jag längtar nästan lika mycket efter julafton som barnen; jag ÄLSKAR att ge bort paket och sitter hoppande av förväntning när folk ska öppna och har alltid svårt att hålla mig från att be alla öppna i förtid.

 

 

 

Och när strumporna inte används för paket finns det andra användningsområden i den här familjen.

 

 

Som att vara sovsäck åt en italiensk vinthund till exempel!

Exemplarisk idé tyckte Spöket – hon som alltid ska IN i påslakanet på nätterna, inte bara vara under täcket. Det är ett kännetecken för rasen så det är inte bara hon; finns till och med särskilda italienare-sovsäckar att köpa om man vill så att ens hund kan boa in sig ordentligt. I brist på en sådan går tydligen en mjukt vadderad julstrumpa fint.

Gud vänner – jag. är. så. trött!

Tredje natten på raken jag snittat 3-4 timmars sömn på grund av armen och det börjar ta ut sin rätt. Mannen tar pojkarna till farmor och farfar i eftermiddag för julbord, men jag stannar hemma och försöker få någon timmes sömn för annars blir jag väl koko. Fick starka smärtstillande av läkaren igår men det hjälper ju tyvärr inte mot nervsmärta som ni vet, så det tar bara av lite av udden (vilket är en blessing i sig själv) men när det påverkar sömnen är man inte så kaxig tillslut. Fått remiss för röntgen av halsryggen för att utesluta att jag lyckats dra på mig ett bråck där också som buktar mot nerven, visar den inget så sitter det nånstans i armen bland muskler eller leder och då får vi se vad man gör för att hitta var. Men, men. Inte så mycket att göra åt mer än att vänta på att det ska lugna sig.

Ska se om jag lyckas fotografera lite idag, har recept på vansinnigt goda cakepops som behöver bilder, men annars blir det v i l a och förhoppningsvis lite sömn. Men jag tittar in ikväll igen med några fler bilder från Paris/CountryDreams!

Ta hand om er så länge.

 

 

15 kommentarer till “Att ha julstrumpor redo.

 1. Stackare. Vet precis hur den där nervsmärtan är. ( dubbla diskbråck i nacken ). Investera i en TENS. Finns en bra från Philips på apoteket som man styr med en app.

 2. Men din stackare med armen 🙁 Jag hade problem för några år sedan ( Förskollärare med många lyft) och då fick jag sjukgymnastik för att träna upp musklerna i axeln samt difloklenak för att dra ner inflammationen. Men med en man som är läkare är du i trygga händer ju.

 3. Jag har efter ett antal hästvurpor en väldigt sargad nacke, vilket gjort att jag får nervsmärta och domningar i armar och händer med jämna mellanrum, vilket gnager på förståndet. Hos min nya sjukgymnast har jag fått stötvågsbehandling, vilket otroligt nog faktiskt fungerat! Smärtan släpper, musklerna får lite nytt syre och den där känslan av kortslutning i nerverna försvinner. Jag har gjort 4 behandlingar på två veckor, och har inte haft så här lite smärta på mycket mycket länge.
  Du kanske redan testat, men jag tipsar ändå! Stötvåg låter mycket värre än det är, det är lite obehagligt till en början men sen lite ont-skönt. Krya på dig!

  1. Tack för tips! Nervsmärta är fan det värsta, mår illa 24/7 :S Efter magnetröntgen ska jag till sjukgymnast för hjälp, de vill bara veta hur det ser ut först.

 4. Hej! Jag är en trofast läsare som älskar din blogg men inte brukar kommentera. Men stort tack för att du förgyller min tillvaro med dina fina och välskrivna inlägg! I alla fall: lider med dig vet hur hemskt det är med den där typen av smärta. I våras fick jag pangont i ena axeln och det inverkade då rejält på sömnen. Så småningom gick jag till läkare som trodde det var frozen shoulder och rekommenderade sjukgymnastik. Min sjukgymnast trodde dock att det inte var frozen shoulder. I alla fall, det jag skulle komma till är att jag själv lutar åt att jag suttit för mycket i en fix position med mobilen, inklusive skrivit en massa på den (mail bl.a.). Och att det nog kan vara en följd av det. Ville bara tipsa om detta eftersom jag tänkte att det finns risk för att du med ditt jobb kanske också gjort något sånt där statiskt med mobil eller annat som man absolut inte tänker på när man gör det. Och om det är så är det förstås bra att undvika det framöver till dess du är riktigt bra igen. Hoppas du blir av med smärtan snabbt och att du får sova lite mer redan detta dygn!

  1. Ja jag tänker samma, det är väldigt statiskt, så jag gör nu bara precis vad jag behöver vid datorn/telefonen sen några dagar ❤️

 5. Jag vill inte skrämma dig men av erfarenhet tycker jag att du skall kräva ett ultraljud på armen. Hoppas du blir bättre snabbt!

 6. Jag får också sådan nerv värk då och då, mest i axeln eller nacken och så strålar det ner i armen sedan. Ont ont ont. Får då depression tabletter dom verkar i liten dos mot nerv värk, det är ju att slappna av, orsakas mest av stress då man lyfter axlarna mot öronen utan att man märker det. Dålig sitt position, lyfta barn, ja, allt det där. Yoga, simning och sådant hjälper ju att hålla stress borta men mot fibromyalgi kan man inte göra mycket, bara ha tålamod.

 7. Vet inte vilka läkemedel din Dr gett dig men Saroten fungerar väldigt bra på nervsmärta samt gör att du får sova. Är smärtan outhärdlig går det bra att kombinera med Palexia.

 8. Söta Emma…känner verkligen med dig och din onda arm.. har själv haft samma sak 2 ggr…rent sagt ett rent h-vete. Tydligen nerver som kommer i kläm…( fick det efter jag lämnat blod) Kunde knappt existera och inte sova. Vansinnigt jobbigt när man använder sina armar och händer varje dag i jobbet. Men det går över…tar ca 2 veckor vilket jag inte trodde på när jag fick höra det men vips så blev det bra igen…tålamod och åter tålamod. Krya på dig och sov så gott det går. Trevlig advent imorgon. Kram Natascha

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg