I annonssamarbete med COUNTRYDREAMS

Att ha Spanx hit och Spanx dit.

 

Jo, jag är glad för Spanx.

Ni har ju sett deras leggings på mig, och jag är väldigt glad för deras klassiska ”kroppsstrumpa” – inte så mycket för den själva formande effekten utan mer för hur mycket bättre en klänning sitter till exempel när tyget inte bromsas lika mycket som det gör direkt mot huden. Fast kroppsstrumpan må vara mycket, men snygg är den inte. Det är däremot mycket av deras andra grejer! Det är ju inte längre bara kroppsstrumpor och hudfärgade halvkroppscykelbyxor som Spanx gör, utan nu för tiden även snygga (och praktiska) underkläder.

Som trosan på bilden, till exempel. Jag älskar ju höga trosor som ni vet, ingen nyhet där, men den här har dessutom ”Spanx-effekten” som håller in om man nu känner att man vill ha det. För min del tycker jag det är j ä t t e s k ö n t för det ger ett slags stöd där magen kanske inte har samma kontakt i magmusklerna som innan barnen och hjälper mycket med ryggen, lite som en slags gördel nästan. På mig slutar den här trosan ungefär några centimeter under bh:n skulle jag säga, ni kan nog se på översta högra hur hög den är, men det där är ju lite olika beroende på hur lång överkropp du har. Men sitter, det gör den. Ingen kant som kasar ner och skär in efter en timme, huh.

Om ni är lite osäkra på vilka modeller av Spanx som är bra till vad kommer här en liten guide (enligt mina erfarenheter).

(Obs på att jag inte kommer prata om ”hur smal man blir” eller sådär, självklart har Spanx en utslätande och inhållande effekt men den känner alla till utan att jag behöver lägga fokus på det – Spanx är bra till så mycket annat än bara att hetsa till platt mage, menar jag).

1. Den klassiska kroppsstrumpan! Väldigt bra till att ha under klänningar tycker jag eftersom, som jag skrev innan, tyget faller på ett annat sätt – Spanx är så halt i materialet att inget fastnar. Man slipper också sömmar under klänningen eller plagget om du bär något tight.

2. Cykelbyxan! Eller ja, ingen cykelbyxa, men en slags trosa med längre ben och hög midja. Just det här med att benen går ner en bit vet jag att många mina vänner älskar; har man problem med skav när låren går ihop till exempel är det jätteskönt med ett tunt material emellan som dämpar och hjälper till att undvika skav. Just den här modellen har jag dock personligen lite svårt för, för jag tycker att den ganska lätt kasar ner och sitter mitt på magen efter ett tag, men det är säkert olika från person till person. Jag tar hellre den med axelband eller trosorna på bilden.

3. Strumpbyxor! Ja, det vet man ju varför det är bra att ha, ingen närmare förklaring behövs där, men vad jag gillar med dessa är att de går HÖGT upp och alltså i n t e skär in mitt i magen vilket är det värsta som finns om man ska sitta en längre stund, tex på en middag.

4. Underklänning/slip. Om man inte får så mycket skav mellan låren är detta ett bra alternativ för klänningar eftersom den är aningen luftigare (om det är sommar kan det vara skönt) men gör princip samma grej som ettan annars.

5. Hur snygg är inte den här då?! Inte provat denna ännu så kan inte uttala mig, men trosorna i samma serie har jag ju provat som ni kan se. Läs mer nedan:

6. Highwaist-trosa! Perfekt om du gillar den lite retro stilen och vill ha en riktigt hög trosa, om du behöver lite extra stöd över magen för att hjälpa ryggen eller bara vill ha en schysst trulla helt enkelt. Denna kasade i n t e ner på mig, som de där cykelbyxorna tenderar att göra. Tror det beror på att cykelbyxorna har en lite ”tjockare” resår.

 

 

Tycker Spanx är en räddare under både vardagliga situationer och mer festliga; inga sömmar, extra stöd för ryggen, klänningar som faller utan att fastna och så vidare.

Men iallafall!

I samarbete med Country-Dreams har ni 20% på allt till ord pris med koden FRU20 till och med nu på tisdag (inte bara Spanx alltså). Den underbara stickade tröjan jag har på bilden kommer från Lexington och finns HÄR, hela utbudet av Spanx hittar du HÄR och nyheter i övrigt HÄR.

Och med det tar vi lördag, tycker jag!

Veckans bästa dag.

 

I reklamsamarbete med COUNTRYDREAMS, foto MIKAEL ROOS

 

Rekommenderade inlägg

6 kommentarer till “Att ha Spanx hit och Spanx dit.

 1. Nu blev jag väldigt sugen på att testa spanx. Tack för tips! Men jag har en fundering. Skulle du säga att de är normala i storleken?

 2. Jag hade cykelbyxan under min vita klänning när vi gifte oss. Suuuuuuperskön. Den höll in utan att trycka och åkte inte ner på mig. Jag har normalt 40/42/L på underdelar men hade M på den.

  Hade gärna haft kroppsstruumpan – men huuuuur tusen kissar man då?! Det var ett omlotthål på cykelbyxan men jag körde som vanligt ämdå och drog ner. Gick fint. Hur kissar man utan att spilla?! 😂😂😂 Jag går på toaletten OFTA och hade inte kunnat åla mig i och ur kroppsstrumpan varje gång. Klänningen är jag sugen på men just att slippa skavet mellan låren var toppen. Cykelbyxan for the win!!!

  1. Alltså kissandet är ju ett problem hahaha. De har ju ett hål i skrevet som är tänkt att kissa ur men herregud det GÅR INTE! Don’t do it. Jag lovar. Hade man varit man hade det varit annorlunda hahaha, men det är omöjligt att kissa genom ett Spanxhål som kvinna. Man får åla av sig axelbandet och dra ner.

 3. Hej!
  Jag fyllde 29 i somras och har insett att jag inte längre kan äta 2 chipspåsar, en pizza, 3L Cola och avsluta med en marängswish fyra dagar i veckan. Även om jag är hälsosamt smal dallrar det lite mer än innan hehe.

  Nu blev jag himla sugen på spanx till nyår men kan inte låta bli att undra var det tar vägen? Om magen påminner om mammas kanelbulledeg tänker jag att det väl måste ta vägen någonstans?

  Är det sånt här alla världsvana kvinnor vet, kanske? Jag undrat och undrar och undrar och nu till slut, också frågar.

  Första gången jag kommenterar din blogg efter många år som läsare, du är en grym kreatör och inspiratör!

  Kram

  1. Ha ha det går inåt! Eftersom Spanx går så högt upp finns det inget ”över” där det kan ta vägen. Så det trycks liksom in 🙂 Som om du själv lägger en hand på magen eller ryggen och trycker in lite.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *