Att baka en busenkel grankaka!

 

 

Letar du efter en enkel och rolig sak att baka på advent? Då behöver du inte leta längre!

Hittade idén till denna hos Instagramkontot @inspirationforpojkar (Instagramtips! jättegullig tjej) och det var verkligen så enkelt som hon skrev. Det enda du behöver är egentligen:

2 ark färdig smördeg
Ägg
Valfri fyllning
Valfri garnering

I hennes post hade de använt Nutella som fyllning, men jag gjorde min med den klassiska kanelbullefyllningen (smör/socker/kanel) och det var vansinnigt gott det också.

Sätt ugnen på 200 grader (ej varmluft). Lägg ut ett ark smördeg och bred på din fyllning; Nutella, kanelbullefyllning, saffransröra eller vad du nu vill ha. Lägg ark nummer två ovanpå och skär ut formen av en julgran. Grenarna gör du genom att klippa remsor in mot stammen och sen tvinna dessa. Pensla med ägg och garnera med vad du vill (jag la russin och hjärtströssel och klippte ut en stjärna ur en av bitarna smördeg som blev över efter att jag skurit till granformen) och in i ugnen i ca 20 minuter.

Klar!

Slukas på nolltid och går att variera i oändlighet.

Vad mer kan man begära av en kaka?

 

Rekommenderade inlägg

3 kommentarer till “Att baka en busenkel grankaka!

  1. Åh tack för tipset! Den ska vi göra till jul! Jag gillar enkla saker som småbarnen kan göra. 👍🌟💕

  2. Den är ett måste här hemma nu…så cool och tack för tipset om ”kontot”.
    Hoppas du snart är bättre med din arm. Kram Natascha

  3. Beskrivningen var ju ännu enklare än vad bilden visade – tack! Kan såklart göras med annan form än gran, som en midsommarstång, en sol, en fotboll till barnkalas eller annat som är ganska enkelt att forma. Superbra tips!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.