Att ha funnit granen med stort G.

 

 

Igår var det äntligen dags att köpa en gran!

Noah hade ”fin gammal tant”-hatten på och var redo för granexpedition, och molnen var tunga och blyertsgrå och såg ut att falla ut i snö vilken sekund som helst. Jag var beredd på en lång session av granskådning, men väldigt pepp på att äntligen kunna dra hem en julgran att klä så att julen kunde lägga i en annan växel och börja närma sig med racerfart. Jag hade liksom inte HUNDRA julfeeling ännu; bristen på snö och gran gör det svårare ett komma i stämning tycker jag.

 

 

 

 

När vi kom fram föll snön!

Yay!

Och redan inne i den stora hallen fanns det mängder av lovande prospekt; bulliga, runda granar som ropade efter mig. Och det kan ha varit århundradets smidigaste julgransshopping; jag förklarade vad jag ville ha, blev lotsad ut på gården, en gran sprättades upp från sitt nät – och ja, där var den ju! Hur enkelt som helst.

Bara att näta in den igen och ta den med sig.

 

 

 

 

Man får ha granen på taket när man kör.

 

 

 

 

Snööööööö!

 

 

 

 

Och hem kom den!

En så himla fin liten gran, alldeles perfekt i formen och redo för en helsikes massa julgranspynt. Så den kläddes sen igår när den hade torkat; eftersom jag bara har en arm fick Buse hjälpa till med det mesta och det tog sin lilla tid – men nu är den färdigklädd och vacker och lockar Prosten att cirkulera oroande mycket i vardagsrummet (måste leta upp barnskyddet; har nåt såntdär staket man kan sätta runt kaminer och det kommer bli nödvändigt runt granen här hemma om vi planerar att lämna huset längre än 2 minuter nån gång). Det färdiga resultatet ska jag försöka fota åt er idag.

men nu är den iallafall hemma och på plats.

Årets julgran 2017.

 

 

Rekommenderade inlägg

13 kommentarer till “Att ha funnit granen med stort G.

 1. Åh vilken fin gran 🙂 När jag ser den minns jag plötsligt att vår julgransfot gjort sitt. Gick sönder förra året.
  Har du någon fot du kan rekommendera?

  1. Vi har en jättebra! Köpte den på samma ställe som julgranen förra året och nu har jag inte kartongen så vete gudarna vad den heter :S Men det är en tung fot med typ pedal på så man jätteenkelt får granen rakt. Var nog ganska dyr, strax under 400 kr, men så värt det i det långa loppet.

 2. Så fin! I fjol hade vi ett stycke kattskrälle som flådde granen på kulor hela dagarna, vet inte hur många gånger jag klädde om den. Vi hade dem dessutom på övervåningen och kattens förtjusning över hur härligt det lät när de studsade ner för trappan undgick absolut ingen. I år har vi en hundvalp. En busig sådan så jag antar att pyntet hänger rätt högt upp i år…

 3. Kan du inte ”rama” in granen med kompostgaller vid behov? Eller det hoppar han över?
  Härhemma har vi just nu en labrador valp, och kompostgaller är en livräddare. Och ganska billigt också. Drygt hundringen för fyra delar.

 4. Haha va gött att jag går in här i hopp om en bild på den klädda granen! Inser nu att jag läst ett tag och faktiskt ser framemot att se er gran, för de brukar vara sagolikt vackra. Som det mesta du gör. Tack för härlig inspiration! ❄️🎄🌟

 5. Så fint (!) med korg runt foten. Får jag fråga vart den på bilden är inhandlad någonstans? Hoppas granen får stå fredad över helgerna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *