Att vänta på julen.

 

Godmorgon!

Ett litet bildregn från vårt vardagsrum denna gråa torsdag, men först vill jag säga TACK från djupet av mitt hjärta. Vilket otroligt stöd ni är! Ena hel flock av varma, omtänksamma, underbara kvinnor – ni lyfter mig mer än ni kan ana. Alla era kommentarer och mail – jag läser vart och ett av dom och hjärtat liksom fladdrar i bröstet över hur ni kan ha så mycket omsorg om någon som inte finns i er direkta närhet. Jag blev så blödig av alla era kommentarer igår, och det i kombination med tröttheten från att inte få sova och smärtan som är där dygnet runt gjorde att jag satt hos en sjukgymnast och en arbetsterapeut och fulgrät på en brits igår kväll, sådär så att tårarna föll med små plask på det beiga pappersöverdraget och den stackars sjukgymnasten inte riktigt visste vad hon skulle säga. Och jag gråter ALDRIG framför folk, inte ledsengråt, knappt ens framför nära vänner – har alltid haft jättesvårt med det. Men igår fulgrät jag och så fick jag en kompressionshandske och sen körde jag hem och fulgrät hela vägen med SockervaddsGöran på högtalare i telefonen. JAG. ÄR. SÅ . TRÖTT! hulkade jag och snorade nåt förfärligt, och han är ju en ocean av lugn och medkänsla och kunskap den mannen så när jag väl var hemma hade det värsta släppt och jag kunde ta några smärtstillande, en tablett av den nya och sen gå och lägga mig. Oftast behöver man ju bara få bryta ihop en liten stund för att kunna ta nya tag sen, och det var precis vad jag gjorde igår.

Idag känns det bättre. Jag fick sova ganska hyfsat och bara det gör ju underverk för energin, Noah var extra generös med pussar  både igår och idag, jag sov på mannens varma arm och om två dagar kommer Mamma och SockervaddsGöran för jul. Jag har inte kunnat gå lika bananas med dekorationer som jag kanske hade velat, men det är julstämning i vilket fall och som ni kan se i vardagsrummet gör både granen och stjärnorna sitt att skapa stämning (trots att det är 8 grader och regn, inte så juligt). De nya tabletterna gör mig alldeles sanslöst trött såhär i början så idag kommer jag nog mest ligga pall och småslumra och försöka hänga med i handlingen på något på Netflix och inte så mycket mer än det. Och det räcker ju faktiskt just nu.

Så återigen – T A C K.

Och håll ut ni som väntar på ledighet. Snart, snart är den här.

 

 

 

18 kommentarer till “Att vänta på julen.

 1. Börjar gråta när jag läser dina rader..stackare, fiii fan..Hoppas verkligen att de hjälper dig nu, di där tabletterna.
  Å det är så sanslöst skönt efter en sån där urtömmande fulgråt.
  Smärta kan göra en knäpp. Allt, precis allt blir så påverkat av smärta.
  Stor kram till dig och snart ska det bli bättre.

  1. Och jag sitter här med tårar i ögonen.
   Visst är det härligt med kärlek över nätet.
   Och befrielsen i tårar kan faktiskt hjälpa lite!

 2. Du förgyller mina dagar så snälla var rädd om dig och tummen.
  Om du behöver så stäng av nätet och kom igen med ny kraft.
  Det är du värd.
  kram och God Jul.

 3. Finaste du! Inte för att det hjälper men jag vet hur det är att ha så ont. Gick med en axel som värkte konstant och gjorde stånkat inte kunde sova och tillslut gick höger armen inte att använda. Kunde inte heller ta några starkare värktabletter en alvedon. Opererades i början av hösten och nu äntligen efter massa rehab ser jag ljuset i tunneln. All min styrka och kraft till dig. Och att du får den hjälp du behöver så du får ordning på detta. Massa julkramar Pernilla

 4. Kan tänka mig hur du känner dig, har också haft sådan jäkla värk. Låt resten av familjen ta hand om julen och sätt bloggandet på paus under jul. Men det kan vara fruktansvärt jobbigt att bara släppa allt, definitivt för mig som MÅSTE hela tiden. För 2 år sedan skar jag mig i fingern, höger hand, precis innan jul. Op och sen kunde – fick inte göra något. Då var man ju tvungen. Gubben fick fixa skinka, mat m.m. Och det kändes faktiskt skönt när jag inte KUNDE göra något utan var tvungen att slappa. Så ta vara på dig själv och försök släppa allt denna jul. Jättestor kram från mig till dig! ❤️

 5. Men alltså!
  Sååå bra att du fick ur dig den dosen tårar!
  Sitter här med tårar i ögonen över all kärlek som visas och skickas kors och tvärs över nätet.
  Så fint. Systerskap ❤️

 6. Usch vad jobbigt, hoppas att piller, handske, fulgråt och jul får dig att må bättre. Jag måste bara fråga – du skriver att du inte gråter bland folk. Menar du att du inte kan, eller att du lyckas hålla emot? HUR? Jag är som ett vattenfall och har såna komplex för det, har också blivit mycket retad, och det gör att jag undviker alla situationer, konflikter etc. där jag kan bli känslosam.

  1. Jag håller emot. Fråga mig inte hur, det är en slags försvarsmekanism. kan knappt gråta framför min mamma ens 🙄 Terapeuter är de enda okända jag kan lipa framför.

 7. Fina, fantastiska Emma ❤️ du är verkligen tapper som orkar skriva till oss varenda dag trots värk och sömnlöshet, jag tror dock vi alla skulle förstå om du gjorde ett litet uppehåll för att istället kunna lägga din energi på din familj nu när det är jul.
  Jag kan inte i min vildaste fantasi föreställa mig hur det skulle vara att ha sån smärta, det västa jag varit med om är nog mina tre förlossningar men dom förde nog ju i alla fall något gott med sig.
  Håller tummarna för att den nya medicinen kan ge dig lite andrum och låter dig njuta av tiden med dina nära.
  Kram Malin

 8. Men åhh fina du…
  Jag är reumatiker sedan 20 år tillbaka och minns inte längre hur man lever ett liv utan värk och smärta. Men när det kommer såhär plötsligt och man är så i farten som du är måste det bli som en jäkla käftsmäll.
  Lider med dig och tycker det är vi som ska tacka för att du orkar uppdatera och fortsätta inspirera fast du är så dålig. Önskar dig en fin jul nu och håller alla tummar och tår för att du ska få vara så smärtfri som möjligt.
  Stor kram♡♡♡

 9. Du skänker så mycket feel-good och inspiration Emma! Värmen din blogg förmedlar studsar tillbaka till dig tänker jag och igår var det precis min tanke när du skrev att du kanske inte uppdaterat eller skriver ”toppinlägg”. Vi finns ju kvar oavsett för att få vår dos av inspiration och feel good, när du orkar!
  Hoppas det ger sig så att du får en lugn och mysig jul! 💗

 10. Hoppas att tabletterna hjälper nu. Och att fulgråta är verkligen bra ibland när man behöver det. Hoppas du får en riktigt fin jul och att värken lättar. Varm kram Annika

 11. Men uch visste inte du hade det 🙁 Min mamma hade det och hon kunde knappt gå det sista så jag har sett den hemska sjukdomen rakt i vitögat. Jag har själv även haft kronisk värk och neuro problem i 12 år men blivit nästan helt bra av MASSOR av alternativa behandlingar, jag tog den tuffa vägen med massa healing chrisis detox osv men det var värt det. Det är så lite man vet om folk och ofta tror man vi bloggare har det perfekta livet för allt ser så bra ut på blogg/Insta men bakom kulisserna ser det ofta helt annat ut…..inget är perfekt.

  Hoppas du blir bättre och jag önskar en fridfull jul trots allt 🙂 Kram Maria på Inredningsvis

 12. Skönt att fulgråta. Det lättar så mycket. Hoppas att du trots allt tråkigt får en fin jul. Du har i alla fall den mest fantastiska julgranen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg