Att ha jullov.

 

Vi har ju jullov här hemma!

Båda pojkarna plus man är lediga tills nästa vecka, så vi försöker fylla dagarna med så mycket jullovsaktiviteter som både vi och min arm klarar av. Som att åka till badhuset! Vi har världens finaste badhus här i Ystad, ett hett tips om ni är på besök, och eftersom Noah mest vill sitta i den varma bubbelbassängen passar det utmärkt med min arm – i vatten är han så viktlös att jag kan hålla honom med vänster när det behövs, mannen tar båda till omklädningsrummet så jag bara behöver tråckla kläder på mig själv och så kan man avsluta med lunch på Olearys när man badat färdigt.

 

Där ser ni de två vattenrutschkanorna som finns i badhuset.

Åk INTE dom. Barnen tycker det är hysteriskt såklart, men har man ingen dödslängtan som vuxen kan man låta bli. Leo lurade upp mig där för någon månad sen; först skulle vi åka den ena där man satt i uppblåsta ringar och färdades i 300 km/h ungefär. Jag skrek hela vägen och bad till gud att ingen unge fastnat nånstans i röret, för om vi kom i den hastigheten och tjongade in i någon skulle det vara godnatt. Väl ute så lyckades avkomman bannemig övertyga mig om att åka nummer två, den som inte skulle vara ”lika läskig”. Jo tjena. The Black Hole heter den, och betydelsen av namnet blev uppenbart när jag och Leo färdades genom ett rör som blev KOLSVART. Näääääääj! Leeeeeeooooo! skrek jag åt den fnittrande avkomman jag hade i famnen, och så färdades vi så i livsfarlig hastighet genom ett kolsvart rör, jag skrikande och han fnittrandes, tills vi äntligen spottades ut på andra sidan och jag svor att aldrig göra om det igen.

 

 

Men iallafall.

När man har badat kan man åka hem och baka mördegstarteletter att fylla med vaniljkräm och hallon. Leo är superb på att ha med under bakning, han gör nästan allt själv under övervakning och koncentrerar sig så mycket att han ibland glömmer bort att andas.

Så, sånt gör vi dessa dagar. Har jullov.

Är ni också lediga?

 

 

Rekommenderade inlägg

9 kommentarer till “Att ha jullov.

 1. Ja, lediga och njuter. Ser på julfilmer, lägga pussel (1000 bitar och upp, en jultradition), är på handbollscup med dottern och andas låååångsamt, för en gångs skull. Underbart

 2. Hahaha hua! Ledig men sjuk. Första feberfria dagen igår så hunden o jag ligger i sängen, lyssnar på ljudböcker/podcasts och sover om vartannat. En tur om dagen blir det på golfbanan intill så att hon får springa av sig. Hoppas ni har ett härligt och god fortsättning! Kram

 3. Ledig med lite skrivjobb:) Läser böcker, lägger pussel, vadar på promenad i den snö som faller oupphörligen, träffar gamla vänner och eldar i skogskojan. Ett och annat vuxet barn är fortfarande med mig i norr, ikväll bär det hemåt till storstadsäventyr och nyårsfirande. Visst är det härligt!

 4. Ja, det är så skönt! Jag sörjer vädret och längtar efter vinter men idag har vi åkt skridskor på en isbana, jag joggar igen efter en förkylning och vi kollar film, låter barnen spela FIFA, vi tar sovmorgon varje dag och småäter av julgodiset som finns kvar…

 5. Japp ett helt långt jullov så när som på två dagar nästa vecka, måste tyvärr hoppa in jobba men det ska faktiskt bli riktigt mysigt att få kramas lite med dom små. Vi sover l ä n g e, tittar på film, smaskar godis men försöker också aktivera oss emellanåt. Idag tog vi grannarna med oss till bowlinghallen och sen lunchade vi på Mc Donalds.
  Ikväll tänkte jag och mannen tjuvstarta nyårsfirandet med lite bubbel och gratinerad hummer framför Stjärnorna på slottet, imorgon blir det fest med grannarna och då blir det klackarna i taket och party natten lång 😁 Hoppas du får ett fint nyårsfirande trots smärtan i armen.
  Krya på dig nu ❤️
  Kram Malin

 6. Vi har varit lediga men imorgon drar allt igång igen 🙂 vi var också och badade i mellandagarna, fast i Skövde. Där finns också the black whole och en annan med gummiringar 🙂 vi åker dem dock ca 199909090 innan vi får lov att åka hem 😂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *