Att fortsätta jullovandet.

Vad kan man mer göra när dt är jullov?

Man kan gå på bio.

Inte mindre än två gånger har vi varit på bio; både Ferdinand och Monky har vi sett. Jag vet att någon skrev att Ferdinand skulle vara läskig, men det tycker jag inte – tycker nog snömonstret i Frost eller innan det blir upplösning i Zootropolis är läskigare, så det gick fint med Ferdinand även om den nog var lite för lång för Noah somnade, och sen satt mannen och han och småsparkade ikapp sista halvtimmen.

 

 

Nu senast var det Monky vi såg;

en så himla sorglig, vacker liten film! Underbara miljöer och vacker sensmoral, helt klart sevärd. Bio är ju över lag något av det mysigaste man kan göra; sitta och kura i en mjuk stol med popcorn i famnen medan det kan vara precis hur snuskigt väder det vill utanför.

Idag ska vi försöka komma på vad vi vill äta på nyår imorgon (förslag på något riktigt gott? Förrätt/huvudrätt/efterrätt?), Leo har en kompis som kommer över på lekdejt i några timmar och jag ska baka kanelbullar. En alldeles lagom uppladdning för nyårsfirande här hemma om ni frågar mig.

 

13 kommentarer till “Att fortsätta jullovandet.

 1. Jag såg Monky igår och grät FLODER! Klarar inte riktigt när små barn går och dör så där… Vi ska göra löjromspizza till förrätt i morgon. Då kan vi njuta av denna fantastiska kombo som förrätt före oxfilén medan barnen kan få lägga på sina favoriter och äta det som huvudmål. Fiffigt va?

 2. om ni gillar torsk så har jag ett grymt gott recept, och enkelt är det också.
  Annars så gjorde vi oxfilé härom dagen med en dragonsås som var så galet gott 🙂 (det receptet kom från Coop-tidningen)

 3. Tack för en av de allra finaste bloggarna! På alla sätt!

  Vi kommer att stå för för- och efterrätt på nyår så det kan jag gärna tipsa om. Till förrätt gör vi krabbsoppa med friterad krabboll i och till efterrätt gör vi kolatryffelpaj med guldflingor på som serveras med en citrussallad. Tror att det blir supersmaskigt!

  Ha en underbar nyårsafton!

 4. Tänkte testa recept från ett halvåtta hos mig som jag såg o som verkade så gott
  Förrätt: https://www.koket.se/ostpaj-serveras-med-lojrom

  Huvudrätt: https://www.koket.se/oxfile-med-vasterbottensduchesse-samt-flamberad-gronpepparsas
  https://www.koket.se/ostpaj-serveras-med-lojrom

  Vi är oftast så mätta att vi hoppar efterrätt men kan tipsa om coockies from heaven som är supersmaskigt o skitenkelt att fixa till.

  Gott nytt år Emma och tack för din otroligt inspirerande blogg!

 5. Jag skall göra vildsvin med blåbärssås och potatispuré samt karamelliserade morötter och smörstekta kantareller. Förrätt och dessert vet jag inte för det är knytkalas. 😊😊👍

 6. Nyårsmenyn som jag och mamma knåpat ihop är: chevretoast på salladsbädd, fläskfilé inlindad i prosciutto och parmesan med pepparsås och ugnsrostad potatis, smält schweizernöt-choklad med vaniljglass och blåbär, kanske kan du hitta nåt tips där, har själv googlat mig fram. Gott nytt år!

 7. Här blir det cheesedoodlesbakelse till förrätt (som en liten lyxig smörgåstårta med kräftstjärtar och färska räkor) oxfilé och sötpotatisstubbe till varmrätt, chokladpannacotta till efterrätt.

 8. här blir de gratinerad hummer till förrätt,därefter laxsida i ugn med tillbehör & så avrundar vi med chokladkolapaj med lättvispad grädde 😊

 9. Den allra godaste förrätten är svamprisotto med champinjoner och kantareller! Nu har du säkert redan bestämt men till en annan gång rekommenderar jag det starkt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg